Recept kerstborrelhapje | Croustades met crema di burrata

7

Tijd voor een kerstborrelhapje! Een paar weken geleden was ik met Robert bij de Sligro en daar zag ik een doosje met croustades liggen. Ik moest direct denken aan een kersthapje dat ik jaaaaren geleden heb gemaakt: de Holly Christmousse. Het leek me superleuk om een nieuwe, iets luxere variant te maken op dit recept. Hieronder lees je hoe je Italiaans-Zweedse croustades met een heerlijk zachte crema di burrata maakt.

Ingrediënten

Wat heb je nodig? Voor 12 croustades haal je in huis:

Bereiding van de kerstborrelhapjes

Het maken van dit recept is niet moeilijk! Doe de burrata in een foodprocessor (of Nutribullet) en pulseer tot het een heerlijke zachte crème is. Breng de creme op smaak met een klein beetje zout en flink wat peper. Doe in elk cupje (croustade) een klein beetje tapenade van zongedroogde tomaat.

Daarover verdeel je de crèma di burrata. Versier je kerstborrelhapjes met kleine blaadjes basilicum en een tomberry of – als je die niet kunt vinden – een heel klein stukje tomaat. Serveer de croustades direct, want door het ‘vocht’ in de tapenade en burratacrème blijven de cupjes maar kort knapperig. Je kunt eventueel de crema di burrata voorbereiden en in de koelkast bewaren.

Italiaanse kerstborrelhapjes: echte smaakbommetjes

Deze groen-rood-witte smaakbommetjes zijn echt heerlijke kerstborrelhapjes. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook maken als amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Als je van Italiaanse smaken houdt, dan weet ik zeker dat je dit heerlijk vindt. Eventueel kun je er nog wat fijngehakte zwarte olijf als laag je in doen, voor nog een extra smaaklaag.

En als je geen croustades kunt vinden, kun je dit borrelhapje natuurlijk ook serveren op een geroosterd stukje stokbrood of stevig toastje. Mocht je nog vragen hebben over dit recept voor Italiaanse kerstborrelhapjes: stel ze dan gerust in de comments hieronder. Ik help je graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

  1. Ze zien er heerlijk uit alleen ben ik de enige thuis die burrata lekker vind. Wat kan ik nog meer gebruiken ipv de Italiaanse kaas, zodat iedereen mee kan eten?