Fotoverslag! Gezellig kerstshoppen bij de Driesprong in Zoetermeer

17

Samenwerking – Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer huisvest voor vele liefhebbers dé kerstshow van het jaar. Vorig jaar waren Arvid en ik in de buurt en hopten we hier voor het eerst binnen voor een bliksembezoekje en wat kerstshopping. Dit jaar nodigde het tuincentrum me uit om een uitgebreid fotoverslag te maken. Hieronder neem ik je – virtueel – met me mee door deze gezellige kerstshow!

Eén lange kerstroute

Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer is in een wat ouder, knusser pand gevestigd. De kerstshow is echter behoorlijk groot! Wat ik erg leuk vind, is dat het één lange kerstroute is. Van begin tot einde word je ondergedompeld in de Kerst, geen dierenvoeding of tuingereedschap tussendoor. Op een groot gedeelte van de show ligt vloerbedekking en de plafonds zijn verlaagd met doeken. Dat geeft een knusse en huiselijke sfeer.

Selfie time & kerstverlichting

De kerstshow begint met een selfie-hoekje. Sfeervol verlichte rendieren trekken een koets waar je eventjes op kunt gaan zitten. Aan de andere kant is een winters sfeerhoekje met bewegende poppen te zien. Twee kabouters warmen hun handen aan een knus vuurtje.

Om de hoek komen we op de grote afdeling met kerstverlichting terecht. Het assortiment kerstlampjes is groot! Ze hebben bijvoorbeeld de hele collectie van Twinkly en snoeren met kerstlampjes in alle soorten en maten. Al begreep ik dat er deze maand nog een deel binnen zal komen.

Kerstdecoratie in goud, wit & zwart

Na de kerstverlichting, kom je het eerste kerstdecoratie-thema tegen: Bright Luxury. Deze stijl is prachtig neergezet door het team van de Driesprong. Naast al dat goud en wit hebben ze deze kersttrend voor 2021 gemixt met een andere populaire kleur: zwart.

Dat geeft net wat meer diepgang en luxe aan dit thema. Er staat o.a. een sfeervol gedekte tafel, waar ik een Oud & Nieuw gevoel van kreeg en er zijn gezellige hoekjes gemaakt met versierde kerstbomen.

kerstshow de driesprong 2021

Nostalgische Kerst

Het tweede thema is het klassieke kerstthema, met veel rood, groen, goud en Schotse ruitjes. Er staat een lange tafel met aan weerszijden twee grote zingende notenkrakers. Kijk ook even aan de andere kant, want daar staan hele leuke kerstbeeldjes en je vindt er kerstballen-bakken met mooie, nostalgische kerstornamenten.

Om de hoek gaat het traditionele thema nog even verder met allerhande ornamenten en versieringen. Ook vinden we hier een afdeling met Kurt S. Adler decoraties. Denk aan de populaire Disney-ornamentjes, Coca-Cola, wijn-hangers en nog veel meer leuks.

Romantisch & Natuurlijk

Wie van romantische versiering houdt, kan in de hoek met roze decoratie zijn of haar hart ophalen. Boa’s, veren, zijden bloemen en kerstversieringen in 50 shades of pink zag ik hier. Als je doorwandelt, kom je op mijn favoriete stukje van de show terecht: die met botanische en natuurlijke kerstdecoratie.

Met heel veel groen, goud en – jawel – nog meer groen! Hier heb ik me het meeste moeten inhouden, want ik zag zoveel mooie ornamentjes die ik nog nergens anders heb gezien of die me gewoon enorm aanspraken. Ik heb er een paar voor je op de foto gezet omdat ik ze zo mooi vond, zie hieronder!

kerstshow de driesprong 2021kerstshow de driesprong 2021

Zingende & bakkende pinguïns

En we zijn nog lang niet bij het einde! Wandel je rustig verder op de Driesprong kerstshow 2021, dan kom je prachtige versiering in roestige tinten als bruin en amber tegen. Ook winterse decoraties koop je hier. Ik spotte veel wit, zilver en blauw en leuke ornamenten in wintersportsferen.

Ook de beroemde zingende pinguïns zijn natuurlijk weer van de partij. Ze zijn dit jaar verkleed als ‘chefs’ en doen mee aan een kersteditie van Heel Holland Bakt! Erg origineel. Deze hoek was trouwens best wel donker. Dat maakt het super sfeervol, maar foto’s maken was wat lastiger.

Kerstdorp

Na het kunstkerstbomenbos en een paar hoekjes met creatieve artikelen, kunstsneeuw-materialen & raambekleding + allerhande lekkernijen vind je de Lemax-afdeling en miniaturenhoek. Er is een wandpresentatie gemaakt speciaal voor de Eftelinghuisjes.

Een deel van de kersthuisjes staat in het donker, zodat de gezellige lichtjes goed tot hun recht komen. Ook is er een grote lichte presentatie gemaakt waar je de huisjes goed kunt zien. Erachter vind je een grote gondel, waar je in kunt gaan staan om de kersthuisjes te bewonderen.

Gezellig kerstshoppen

Wat vond ik van de Driesprong kerstshow 2021? Bij sommige kerstshows kom ik met name voor de beleving, om mijn ogen uit te kijken. Bij andere kom ik juist graag om te shoppen. Omdat ze er spulletjes hebben die je niet op veel andere plekken vindt. Omdat de kerstballen mooi en duidelijk gepresenteerd zijn. Omdat je écht geinspireerd wordt om thuis te gaan versieren. En natuurlijk: omdat de prijsjes gewoon heel fijn zijn. De Driesprong valt voor mij absoluut in die laatste categorie.

Laagdrempelige sfeerpresentaties

De presentaties zijn sfeervol en vooral laagdrempelig. De bomen hangen niet propvol, zoals op veel andere plekken. Het is meer zoals thuis, zodat je het zelf na kunt maken. En dat is – zeker voor de minder ervaren decoreerder – erg prettig.

De kerstshow heeft door de tafels met spulletjes erop en de bakken met kerstballen ook wel een nostalgisch kerstmarktsfeertje dat ik erg gezellig vind. De show is mooi ruim opgezet, met prettige brede paden en tóch is het knus. De wanden vond ik een stuk netter dan vorig jaar, er was meer rust en daardoor ook meer overzicht.

Het zit ‘m in de details

Ik kon goed zien dat het team een enorme sprong heeft gemaakt t.o.v. vorig jaar. Het is een niveautje hoger, chiquer en stijlvoller. Maar er blijft altijd wat te wensen hè, haha. Voor mij zit ’t m meestal in de details. Zeker als je de show bekijkt door de lens van camera, dan zie je hier en daar wat kleine rommelige hoekjes.

Ook de doorschijnende doeken tegen het plafond zorgen voor een wat onrustiger geheel. Verder is het op sommige plekken heel licht (wat minder kerstig) en op andere juist weer ietsje te donker om de kerstballen goed te kunnen zien. Met name in de hoek met bruine versieringen was dat het geval. Maar that’s it hoor!

kerstshow de driesprong 2021

Een knusse, huiselijke kerstshow

Het knusse, huiselijke en volkse gevoel dat hier hangt, mede omdat het een ouder pand is, is heel speciaal. Het heeft iets nostalgisch, doet je denken aan vroeger. Zoals ik al zei: ik vond het t.o.v. vorig jaar echt een niveau hoger! Ik moest me ontzéttend inhouden om niet heel veel te gaan shoppen, want wat een leuke spulletjes hebben ze. En wat een groot assortiment! Ik heb van een aantal items spijt dat ik ze niet heb meegenomen, haha.

kerstshow de driesprong 2021

Kerstshow Tuincentrum de Driesprong 2021

De kerstshow bij tuin- en plantencentrum de Driesprong in Zoetermeer is open sinds begin oktober en dat blijft zo tot begin januari! Elke week komen er weer nieuwe spulletjes binnen die een plekje vinden in de rekken en op de tafels.

Ook worden er nog meer sfeervolle decoraties gemaakt door het gezellige team. Dus genoeg reden om nog een keertje terug te gaan als je al geweest bent! Oh, en mocht je een bezoekje brengen, vergeet dan vooral de oliebollen- slash gebakkraam buiten niet. Mmmm, zo lekker!

Tuincentrum de Driesprong
Berkelseweg 5
2718 PR Zoetermeer
www.tcdedriesprong.nl

Openingstijden
Ma t/m do: 09:30 – 18:00
Vrijdag: 09:30 – 21:00
Zaterdag: 09:00 – 17:30
Zondag: 10:00 – 17:00

Dit verslag is in samenwerking met Tuincentrum de Driesprong geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

17 reacties

 1. Oja, daar zitten zeker mooie dingen tussen. Zodra de sfeer goed bosachtig wordt, ben ik al om. Die white wash wagen met witte spullen erbij spreekt me ook aan en die kerstbal in je hand met goudflinters en dat ijzige wit vond ik helemaal mooi! Alsof het een tijd in de sneeuw heeft gelegen en de goudverf aan het loslaten is. Prachtig!

 2. Afgelopen weekend zelf ook de kerstshow bezocht. Het is altijd een must see voor ons. Gewoon om te kijken en te inspireren. En wat je zegt zo fijn dat je niet tussendoor de andere tuinafdelingen tegenkomt voordat de kerstshow weer verder gaat. De brede paden en de rust in rekken en bakken was voor ons heel fijn. Zo werd het bezoek prettiger en relaxter. Kan niet wachten op de echte kerstbomen. Dan doen we een extra rondje op de show

  • Ja dat vond ik echt een heel groot pluspunt!! Dat zie je bijna nergens meer. Is ook wel logisch door hoe moderne tuincentra zijn opgebouwd. Maar hier word je echt helemaal ondergedompeld in de kerstsferen en dat is best uniek

 3. Charlotte Veltman op

  Ik snap je kritiek. Het zou voor mij persoonlijk te druk zijn. Zoveel bij elkaar met drukke ornamenten. Maar veel mensen spreekt het aan. Veel plezier.

  • Oh het is juist helemaal niet zo’n druk geheel vond ik! Zijn genoeg shows waar veel meer te zien is. Op sommige plekken is het alleen wat rommelig in de zin van.. rommeltjes op de grond en spullen die niet netjes staan. Maar ik vond het persoonlijk niet onrustig hoor!

 4. Het is een prachtige kerstshow, ik hoop volgende week met mijn vriendin er naar toe te gaan,dat is onze jaarlijkse traditie,vorig jaar ging het helaas niet door dus gaan we er nu extra van genieten.

 5. Groot pluspunt is de opzet, brede paden dus genoeg afstand.
  Ik woon er vlakbij en ga soms gewoon even voor de sfeer en gezelligheid.

 6. John van Gemert op

  Toevallig ik was er ook afgelopen weekend. Vond Intratuin Zoetermeer leuk en idd beter als andere jaren. Intratuin Zevenhuizen ligt vlakbij Zoetermeer en is ook een absolute aanrader om te bezichtigen. Je kunt Zoetermeer en Zevenhuizen mooi combineren. Heb inmiddels 10 Kerstshows gezien. De nr 3 tot nu toe Daniels in Vlodorp. Nr 2 Nuenen Coppelmans. En met stip op 1 Saskia veruit de mooiste vind ik Avri tuincentrum Dongen. Wat een sfeer wat een Kerstsfeer. Zulke gave artikelen ook. Moet nog wel naar De Boet en Halsteren. Duiven mooi bij de lopende band verder niet extreem spannend.

 7. Hoi Saskia,

  Wat ziet het er prachtig maar vooral super gezellig uit, mooie foto’s weer!. Heerlijk om tussen te lopen lijkt me, ik kan er zo van genieten.
  Wel veel hebbedingetjes zag ik : – )
  Groetjes Marijke.

 8. Zoetermeer staat vanaf nu op mijn lijstje! Fijn verslag, en ook fijn dat het op een acceptabele afstand van Amsterdam ligt. Wat me vooral aanspreekt, is wat je zegt over alleen maar kerst zonder andere dingen ertussendoor, het knusse huiselijke en het kerstmarktsfeertje. Voor die engel op de laatste foto heb ik al een plaatsje bedacht!

 9. Hallo Saskia,

  Wat een mooi verslag weer.
  Ook leuk voor het tuincentrum zelf om zo’n ervaren kerstshow bezoekster er op los te laten. Zo leren zij ook weer en kunnen zij ook weer groeien.

  Groetjes Ingrid.

 10. kan me alleen maar aansluiten bij iedereen die zegt dat het zo’n leuk verslag is, en de foto’s zo goed gelukt.
  Dank je wel

 11. Die gouden engel die je op de laatste foto vasthoudt, die móést ik hebben! Dus vandaag zijn we naar Zoetermeer gereden. Het was onze eerste kerstshow van het jaar, heerlijk. En de engel – het grootste exemplaar – staat nu te pronken in de vensterbank. Superblij mee!