Dit zijn de kerstkaartentrends van 2021!

12

Samenwerking – Eén van mijn favoriete kersttradities is en blijft het versturen van kerstkaarten. En dan geen kaartjes via de mail of whatsapp, maar échte kaarten. En ook die zijn natuurlijk aan ontwikkelingen onderhevig. Ieder jaar duik ik in de laatste kerstkaartentrends. Dit jaar voelde ik Patricia Pauwels van Made for Moments aan de kaak! Dit zijn de kerstkaartentrends voor 2021…

Stijlvolle kerstkaarten

Bij Made for Moments kun je kaartjes bestellen voor alle grote en belangrijke momenten in je leven. Denk aan trouwkaarten en geboortekaartjes. Patricia: “We houden van mooie details en dat het van A tot Z klopt. Voor bruiloften betekent dat bijvoorbeeld dat zowel je save the date, menukaarten als tafelkaartjes allemaal perfect in stijl zijn. En voor kerstkaarten doen we dat ook!”

Het team van Made for Moments volgt de laatste trends bij het ontwikkelen van de kerstkaartencollectie. “We gaan naar diverse beurzen, in Parijs en New York bijvoorbeeld. We hebben eigen illustratoren en ontwerpen alle kaartjes zelf.” En dat is te zien hoor, ik vind de kerstkaarten allemaal super stijlvol!

Unieke kerstkaartvormen

Allright, wat zijn de kerstkaartentrends dan voor dit jaar? Laten we beginnen bij de vorm van de kaart. In 2021 mag je kerstkaart namelijk echt een unieke vorm hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kerstbal! “Onze kerstkaarten kun je allemaal met mooie afgeronde hoeken bestellen, maar we hebben sinds dit jaar ook kerstkaarten met echt originele vormen, zoals een kerstbal-kaart en een kerstboom-kaart,” vertelt Patricia.

Zelf vind ik de kerstbalvormige kaart echt geweldig. Er zit een handig gaatje in, dus je kunt hem eventueel met een lintje in de boom hangen. Leuk idee: bestel de kerstbal-kaartjes niet alleen om te versturen, maar bedruk ze met familiefoto’s of foto’s van eerdere kerstvieringen en hang ze in de boom tussen je kerstdecoratie!

Bijzondere materialen zoals hout

Let jij bij het kopen van je kerstkaarten op het papier? Er zijn zoveel verschillende soorten papier om uit te kiezen. Met een mooie glans erop, of juist heel mat. Patricia: “Je kunt ook voor een uniek materiaal kiezen. De papiersoort kraft geeft je kaart een bijzondere, stoere, maar bovenal stijlvolle uitstraling. Kleuren krijgen een andere look & feel door de bruine papiersoort met structuur. We hebben daarnaast ook kerstkaarten gedrukt op écht berkenhout.”

Geometrische vormen & warme kleuren

Geometrische vormen zien we natuurlijk al langere tijd in het interieur terugkomen. Patricia: “Die interieurtrend hebben wij doorvertaald naar onze kerstkaarten. Ook ronde vormen zien we veel terug. Qua kleuren zien we enerzijds hele warme, vrouwelijke en krachtige kleuren. Maar ook diepblauwe tinten, aangevuld met koperen & gouden accentjes, zetten een prachtige sfeer neer voor het kerstseizoen.”

Het team van Made for Moments spotte op de trendbeurs in Parijs verder overal prachtige bomen. “Denk daarbij aan patroontjes met sparren op kinderkleding of schilderijen. De herkenning van een echte kerstboom is dan ook niet weg te denken van de kerstkaartjes. Getekend in lieve illustraties en tafereeltjes is het echt een trend van nu!”

Geometrische vormen

Geïllustreerde kerstboompjes

Glanzende folie voor een luxe xmas sparkle

Wat ik persoonlijk het allerleukste vind aan de kerstkaarten-collectie van Made for Moments, is dat er zoveel prachtige kaartjes met echte foliedruk tussen zitten. Vaak zie je kaartjes waar het goud wordt ‘nagebootst’. Maar deze kerstkaarten glanzen écht. Patricia: “Je kunt op elke kerstkaart zoveel folie toevoegen als je wilt! Kies voor de all time favourite goudfolie of zilverfolie. Koperfolie en roséfolie geven weer net een ander chique effect.”

Glanzende goudfolie

Nieuwjaarskaarten

En dan zijn we aangekomen bij de laatste in het rijtje met kerstkaartentrends voor 2021: de nieuwjaarskaart, die helemaal los staat van het religieuze en traditionele aspect. Patricia: “De nieuwjaarskaart is echt in opkomst. Het is de perfecte oplossing voor mensen die weg willen blijven van de traditionele kerstgroet of het welbekende ‘fijne feestdagen’. Bovendien is het ook niet zo erg als een nieuwjaarskaart in de week ná Kerst wordt bezorgd door de postbode, haha!”

Kerstkaartentrends 2021

Dat waren ze: de kerstkaartentrends van 2021! Bij Made for Moments kun je trouwens altijd voor een klein bedrag een proefdruk bestellen van je kerstkaart. Ze hebben meer dan 25 kleuren enveloppen, dus er matcht altijd wel eentje. En mooie sluitstickers om je envelop mee dicht te maken.
Ook fijn: als je wil versturen zij al je kerstkaarten! Je uploadt een adressenbestand en zij doen vervolgens alles voor je: frankeren, etiket met adres erop en versturen. Ideaal toch? Weet jij al wat voor soort kerstkaarten je dit jaar gaat versturen? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!
Dit artikel is in samenwerking met Made for Moments geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

 1. Heeeel leuk ik ben ook groot fan van het versturen van echte kerstkaarten! De kerstbal vorm is zeker favoriet of toch de kerstboom vorm…

 2. Ik stuur steevast nog kerstkaarten. Wel merk ik dat we er ieder jaar weer mi der terug krijgen. Maar ik vind 1x per jaar een persoonlijk kaartje een kleine moeite. En je laat zo wel weten dat je aan iemand denkt. Ook begin ik al ruim van tevoren met het schrijven van de kaartjes ondat ik bij veel ervan een persoonlijke boodschap wil schrijven.
  Wij houden, net als bij onze kerstversiering, van traditionele kerstkaarten. Met een mooie vintage-achtig plaatje. Van kerstman of natuurlijk decor.

 3. Wat een prachtige kaarten zitten daarbij, en ook die foto kaarten van jullie vind ik prachtig..
  Ik heb jaaaaaren zelf kerstkaarten gemaakt erg leuk. De laatste jaren stuur ik gekochte kaarten, liefst met een vintage kerst tafereel erop.
  Dit jaar wordt de persoonlijke kerst boodschap aangevuld met een adres wijziging.

 4. Mensen die me dierbaar zijn stuur ik nog een kaartje, hier is het de laatste jaren ook beduidend minder geworden, helaas. Vindt het altijd leuk om een kaartje te ontvangen maar toch zeker ook om te sturen. Zoek ze ook altijd zorgvuldig uit en schrijf er altijd een persoonlijke berichtje in.

 5. Normaal gesproken was het sturen van kerstkaarten niet mijn prioriteit en vergat ik ze dus vaak te sturen
  Sinds dit jaar werk ik bij de Bruna en nu kriebelt het wel om toch weer kaartjes te sturen. Dus dit ga ik nu vanaf dit jaar ook weer doen!

 6. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Ja ik verstuur echte kaarten met kerst. Ik vind het leuk om ze te schrijven, versturen en zeker om ze te ontvangen.
  Het leukste is ook om handgeschreven kaarten terug te krijgen. Toch wel leuker als gedrukte namen aan de binnen(achter) kant van een kaart. Maar alles is welkom.

 7. Wij vinden het ook leuk om een echte kaart te ontvangen i.p.v. een mail of app. Het hele jaar gaat alles al op de digitale manier , dus nu is het m.i. warmer om een echte kaart te sturen en te ontvangen .Ik vind het ook zo gezellig om een stapel kaarten op de mat te zien liggen elke dag .Het is ook leuk om ze op te hangen en er iedere keer even naar te kijken ,hoort ook bij de kerstvreugde .Ik maak ze altijd zelf , vind ik zo heerlijk om te doen ,dan kom ik al in de stemming als echte christmaholic . Maar de kaarten die je liet zien vond ik ook mooi hoor Saskia .Grappig dat dat aan trends onderhevig is .Nou succes met het versturen allemaal.

 8. Annelies Sanou op

  Mooie kaarten zeg
  Ik verstuur alleen kaarten met kerstberen, blijf al 30 jaar trouw aan mijn thema.
  Ik verstuur altijd veel kaarten ( ongeveer 100 st.) En hoop die ook terug te krijgen en vul daar mijn muur dan mee rond de TV mee.
  De TV is groter geworden in de loop van de jaren en het aantal kaarten minder hihihi

 9. De meest dierbare mensen om me heen , krijgen dit jaar een kaart van Wol Feetje, supermooie kerst kaarten . Ook voor andere gelegenheden trouwens

 10. Ja natuurlijk stuur ik kerstkaarten. Al merk ik wel dat het er ieder jaar minder worden helaas.
  Ik hou van warme nostalgische plaatjes en heb ze ook al in huis.
  Heerlijk kerstmuziekje aan en schrijven maar.
  Ik verstuur ze altijd direct na Sinterklaas en hoor vaak je was weer de eerste.
  Een traditie die ik erin wil houden.

 11. Ik heb er inmiddels een traditie van gemaakt: de ene dag alle kaarten schrijven en een hulsttakje als postzegel. En wanneer de omstandigheden buiten redelijk zijn spring ik op me fiets en ga iedereen af. Lekker in beweging, en ik weet zeker dat de kaarten in de bus zitten. Super leuk om dat te doen zodra het donker wordt, overal kerstverlichting, en sfeerverhogend. Ik haal echt alles eruit in die dagen voor kerst.