Naar deze nieuwe kerstfilms & kerstseries kun je uitkijken!

24

Kerstfilms kijken, wie houdt er niet van!? Met een kopje thee of chocolademelk op de bank onder een dekentje, terwijl de kerstboom in de hoek van de kamer staat te shinen. Heerlijk! Welke nieuwe kerstfilms kunnen we dit jaar gaan zien op platformen als Netflix, Videoland, Disney+ etc? Waar kunnen we ons op verheugen? Ik heb de leukste nieuwe kerstfilms van 2021 voor je op een rij gezet!

Nieuwe Netflix kerstfilms voor 2021

Op Netflix staan al enkele nieuwe films, maar er komen er natuurlijk nog heel wat bij! Ik heb het internet afgepluisd en heb een lange lijst voor je met nieuwe kerstfilms 2021 waar je je lekker op kunt gaan verheugen. We beginnen met de nieuwe Netflix kerstfilms 2021. Deze kun je allemaal dit jaar gaan kijken.

1. Happiest Season

Deze eerste film staat al een tijdje op Netflix, maar is zeker nog het vermelden waard (want misschien had je hem gemist): Happiest Season. Deze film gaat over Abby en Harper, een prachtig stel. Abby wil Harper ten huwelijk vragen met Kerst, maar Harpers familie weet helemaal niet dat ze lesbisch is. Abby gaat met Harper mee naar haar ouders om de kerstdagen te vieren en doet alsof ze Harpers ‘huisgenootje’ is… Maar dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan. Nu op Netflix.

2. Love Hard

Ook deze film staat al op Netflix. Het plot is echt typisch voor een kerstfilm haha, lekker zoetsappig. Een schrijfster reist met Kerst 5000 kilometer naar New York om de man te ontmoeten die ze heeft leren kennen via een datingapp. Maar dat blijkt toch even anders te lopen dan ze had gehoopt. Nu op Netflix.

3. A Boy Called Christmas

Naar deze film kijk ik misschien nog wel het meeste uit: A Boy Called Christmas (naar het gelijknamige boek). Met een rol van de fantastische Maggie Smith en Henry Lawfull als de jonge Nikolas. Hij vindt zijn roeping in een magisch land, bewoond door elfen in een poging zijn vader te vinden en hoop mee terug naar huis te nemen. Vanaf 24 november op Netflix.

4. Father Christmas is Back

Een behoorlijk flauwe Britse comedy over een familie die op z’n zachtst gezegd nogal disfunctioneel is. Met neme: een uptight ‘alles moet perfect zijn’ zus, een couch surfing zus zonder baan, een grofgebekte mannenverslindende zus (die veel ouder is dan ze zegt) en een zus die aan niets anders kan denken dan de Beatles.

Hun vader verliet hen toen ze nog heel klein waren en ze hebben hem al meer dan twintig jaar niet meer gezien. Maar met Kerst staat hij natuurlijk ineens op de stoep. Onaangekondigd. Met zijn 35-jarige vriendin. Jeej! Nu te zien op Netflix.

5. The Princess Switch 3

Ik dacht dat we het na twee princess switches wel gehad hadden. Maar nee, er komt nog een deel 3 van deze kerstreeks met Vanessa Hudgens. De drie lookalikes – Queen Margaret, Princess Stacy & cousin Fiona – zijn allerdrie van de partij. Samen proberen ze een gestolen artefact terug te vinden. En blijkbaar wordt er weer geswitcht, maar dan op een onverwachte manier. Ik ben benieuwd! Vanaf 18 november op Netflix te zien.

6. De Familie Claus 2

Vorig jaar was de Familie Claus één van mijn favoriete nieuwe kerstfilms op Netflix, en dat is toch wel opvallend, aangezien het geen Amerikaanse of Britse, maar een Nederlands-Vlaamse productie is. Ik ben super benieuwd naar deel 2 dat dit najaar te zien zal zijn.

Er is weinig informatie over bekend nog, en op dit moment nog geen trailer. Het enige wat ik weet is dit: “De kerstman heeft maar één taak: cadeautjes bezorgen. Als Jules de zaken over neemt van zijn opa, krijgt hij een brief van een meisje met een bijzondere kerstwens. De Familie Claus 2 is te zien vanaf 7 december op Netflix.

7. A Castle for Christmas

De zevende kerstfilm op Netflix dit jaar heet ‘A Castle for Christmas’ met een hoofdrol voor Brooke Shields. Auteur Sophie reist naar Schotland in de hoop om een kasteel te kopen. Maar de eigenaar, Myles, Hertog van Dunbar, wil zijn kasteel liever niet verkopen aan een buitenlander. En de rest van het verhaal, nou, dat kun je wel raden denk ik haha. Klinkt als een typische romantische kerstfilm! Vanaf 26 november op Netflix te zien.

8. Single All the Way

Van deze film in de lijst met Netflix kerstfilms 2021 is helaas nog heel weinig bekend. Ik quote de website van Netflix zelf even “Voor het familiebezoek met Kerst vraagt Peter zijn beste vriend om te doen alsof ze een stelletje zijn. Hun plan en hun gevoelens veranderen als de familie zich ermee bemoeit.” Interesting! Deze romantische kerstfilm is vanaf 2 december 2021 te zien op Netflix.

9. Robin Robin

Een animatiefilm mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Deze nieuwe kerstfilm van Netflix voor 2021 gaat over een roodborstje dat wordt opgevoed door een muizenfamilie. Maar als ze ouder wordt, merkt ze dat ze toch wel heel erg anders is dan de rest van de familie. Vanaf 26 november te zien op Netflix.

10. Christmas Flow

Geen kerstfilm, maar een Franse kerstserie. Die wilde ik jullie niet onthouden. Deze serie gaat over een beroemde rapper met een imagoprobleem en een heetgebakerde journaliste. Als je het niet erg vindt om kerstsfeer te snuiven in een andere taal, kijk dan zeker even de trailer hieronder. Ik vind ‘m veelbelovend! Vanaf 17 november is Christmas Flow te zien op Netflix.

11. Blown Away Christmas Special

En oké als we dan toch afwijken van het concept ‘kerstfilms’ dan mag deze kerstcompetitie ook niet ontbreken. Ik heb de eerste twee seizoenen van Blown Away met veel plezier gekeken op Netflix. Glasblazen is echt een fantastische kunstvorm! En nu komt er dus een kerstspecial, gepresenteerd door Bobby Berk van the Fab Five. Must see wat mij betreft. Vanaf 19 november op Netflix.

Disney+ kerstfilms 2021

Netflix heeft de meeste kerstfilms klaarstaan voor 2021, maar op Disney+ verschijnen ook wat aanraders die ik je natuurlijk niet wil onthouden.

12. Hawkeye

Ik ben dól op Marvel. En nu komt er dus een Marvel-serie (over Hawkeye) in een kerstsetting! I mean, is dat fantastisch of is dat fantastisch? Veel is er niet over bekend, maar de trailer hieronder geeft al best een goed beeld van wat je kunt verwachten! Het is dus geen film, maar een serie. Met meerdere afleveringen! Hoe vet! Wederom een must see als je het mij vraagt. Hawkeye is vanaf 24 november te zien op Disney+.

13. Home Sweet Home Alone

Is dit wat je denkt dat het is? Jazeker! Een remake van Home Alone, 2021 style. Ik denk niet dat deze nieuwe versie de oude klassiekers kan overtreffen. Maar, misschien ben ik ook wel gewoon te oud haha. Misschien is deze nieuwe Home Alone film perfect voor de jongere generatie kerstfilm-kijkers. Kijk de trailer, en see for yourself! Deze nieuwe kerstfilm op Disney+ staat vanaf vandaag, 12 november 2021, op Disney+.

Nog meer kerstfilms kijken (Videoland & With Love)

Nog niet genoeg? Op Videoland komen ieder jaar diverse (oudere) Hallmark films te staan, van die heerlijke zoetsappige en voorspelbare romantische kerstfilms. Als je daar van houdt, zeker even kijken. In dat geval is videodienst With Love misschien ook wel een aanrader. Daar staan ook steevast romantische kerstfilms op. Ze hebben een proefperiode van 7 dagen, dus je kunt er vast een paar gratis zien!

Nieuwe kerstfilms voor 2021: welke ga jij kijken?

Dat waren ze: de 13 nieuwe kerstfilms & kerstseries die je dit jaar kunt gaan zien. Misschien ben ik er nog wel eentje vergeten hoor: heb jij nog ergens een nieuwtje gehoord over een nieuwe kerstfilm voor 2021 of een kerstserie die niet in het lijstje hierboven staat? Laat het dan zeker even weten hieronder in de reacties, dan ga ik er achteraan. En verder ben ik natuurlijk benieuwd welke van deze kerstfilms voor 2021 op jouw kijklijstje staan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

24 reacties

 1. Oh heerlijk. Zie ook dat er weer heerlijke “kinderfilms die leuk zijn voor volwassenen” bij. Net zials Jingle Jangle vorig jaar. Dat wordt weer genieten!

 2. Oooh jaaaa zoveel zin in! Ik heb met met Love Hard al kostelijk vermaakt. Ben ook heel benieuwd naar A Boy called Christmas en Robin Robin.
  Verder kijk ik elk jaar Love Actually en The Holiday. Zeker in deze tijden heerlijke films om even aan de werkelijkheid te ontsnappen. Dank weer voor je leuke tips!

 3. Annelies Sanou op

  Heerlijk kerstfilms kijken …. onder dekentje op de bank , wat lekkers erbij
  Wij hebben geen abonnementen maar er komen vast ook mooie films op TV zenders.
  Veel geniet momenten allemaal❣‍

 4. Persoonlijk vind ik de kerstfilms op Videoland mooier dan op Netflix. Ook dit jaar heb ik ze van Videoland allemaal verslonden. Op Netflix blijft mijn interesse een beetje achter. Maar hey, over smaak valt niet te twisten! 🙂

  • Ik verheug me altijd mega op de nieuwe kerstfilms!! Leuk deze lijst! Maar schrap Father Christmas maar van je lijstje als je het druk hebt. Wat een vreselijke film! Ik heb nog nooit een kerstfilm zo ontzettend stom gevonden met een zeer hoog irritatie gehalte. Heb hem een paar keer doorgespoeld om te kijken of het beter zou worden.. nee dus. Snel uit! Haha
   Een van mijn favorieten naast de classics is toch ook wel Last Christmas.. iedere keer weer huilen!

  • Net Hjem til Jul uitgekeken. Echt een fijne kerstromcom miniserie! Met kwalitatief goed acteerwerk, wat bepaald niet altijd zo is met de nieuwe kerstfilms..

 5. Jaaaa,altijd leuk.. mijn vriendin komt vaak op woensdag na het werk hier eten en daarna kijken we samen een film, liefst een kerstfilm.
  Eergisteren hebben we Father Christmas is back gekeken.. vond het eigenlijk niet echt een leuke kerstfilm.
  Ik kijk uit naar de rest.
  Het boek a boy called Christmas heb ik gelezen, heel benieuwd of dit verfilmd is als kinder verhaal of ook echt voor volwassenen..
  Kom maar opmet de films zou ik zeggen.

 6. Marja van Meurs-Best op

  Ohh, ik zou willen dat last christmas er tussen zou staan met de muziek van wham. Heerlijke film, magisch en komisch.

 7. Joseppe Greuters op

  Ik heb inmiddels degene die al uitgebracht zijn bekeken maar heb zelf een 70+ films op dvd staan.
  Daarnaast staat de kerstboom er al weer een tijdje.

  In deze tijd zijn deze films een grote steun….

 8. Ik verheug me altijd mega op de nieuwe kerstfilms!! Leuk deze lijst! Maar schrap Father Christmas maar van je lijstje als je het druk hebt. Wat een vreselijke film! Ik heb nog nooit een kerstfilm zo ontzettend stom gevonden met een zeer hoog irritatie gehalte. Heb hem een paar keer doorgespoeld om te kijken of het beter zou worden.. nee dus. Snel uit! Haha
  Een van mijn favorieten naast de classics is toch ook wel Last Christmas.. iedere keer weer huilen!

 9. Hier helemaal fan van Christmas is Evergreen, Een serie van vier films, waarvan deel 4 nu ook op Videoland staat. Net als de anderen drie delen. Echt een aanrader!!!!

  • Inderdaad! Ik heb pas alle drie de Evergreen films gekeken, heel traditioneel maar leuk. Ik vond dat rode vrachtautootje zo grappig. En ik wil dolgraag naar the Kringle Kitchen.

 10. Hey allen
  Ook ik kijk alweer n tijdje kerstfilms en bij sommige kun je helemaal weg zwijmelen. Geniet allen van deze mooie tijd.

 11. Aanrader: Operation Christmas Drop. Dateert al van enkele jaren terug. Ik dacht dat het een traditionele kerstfilm was, maar het gegeven is op werkelijkheid gebaseerd. Echt heel bijzonder! De film speelt op het eiland Guam op een Amerikaanse legerbasis. Al 70 jaar lang hebben ze daar een heel speciale kersttraditie.

 12. Ik heb A boy called Christmas afgelopen weekend gekeken. Mooie film, aanrader!
  A castle for Christmas ook gekeken; vond ik minder. Wel leuk hoor maar geen echte aanrader.

  The Holiday is mijn favoriet. Heb ‘m vorige week gekeken en binnenkort vast nog een keer 😉

 13. Net Hjem til Jul uitgekeken. Echt een fijne kerstromcom miniserie! Met kwalitatief goed acteerwerk, wat bepaald niet altijd zo is met de nieuwe kerstfilms..