DIY | Kerstversiering in de tuin (ook leuk ná Kerstmis)

12

Eind vorige week had ik echt even de behoefte om creatief te zijn. Als ik teveel achter de computer zit, word ik onrustig. Donderdagavond hopten we daarom het tuincentrum binnen en kocht ik wat benodigdheden om iets gezelligs, herfstigs, winters én Kerstigs in de tuin te maken. Hieronder laat ik je graag wat fotootjes zien en lees je hoe ik te werk ben gegaan + welke spulletjes ik gebruikt heb.

Kerstig tafereeltje in de tuin

Mijn oppottafel staat onder de overkapping, vlak naast de tuindeur. Hij doet eigenlijk meer dienst als decoratietafeltje, haha. Ik versier hem graag passend bij het seizoen. Voor dit tafereeltje heb ik een combinatie van nieuwe items en oude spullen (die ik al had) gebruikt. Hieronder vind je een overzichtje van de producten die ik gebruikt heb voor dit herfstige en toch ook al wel kerstige tafereeltje in de tuin!

kerstversiering in de tuin - kerstdecoratie voor buiten

Benodigdheden voor deze DIY

Ik heb gebruikt:

De tak heb ik in september gewoon ergens van de grond geraapt. Hij heeft ook al dienstgedaan in een Halloween-tafereeltje eerder dit jaar. Maar je kunt natuurlijk ook een tak kopen bij het tuincentrum.

kerstversiering in de tuin - kerstdecoratie voor buiten

Hoe ga je te werk?

Het eerste dat ik gedaan heb, is het omwikkelen van de tak met de clusterverlichting. Ik ben aan één uiteinde begonnen en heb zo rondgewikkeld naar de andere tak. De uiteindes heb ik vastgezet met zwart binddraad.

Daarna heb ik de tak in een grote vintage pot gezet en op strategische plekken wat stalen spijkers in de muur geslagen. Met touw heb ik de tak aan de spijkers vastgemaakt, zodat deze goed blijft staan en hangen (en niet wegwaait bij de eerste windvlaag).

kerstversiering in de tuin - kerstdecoratie voor buiten

Vogelhuisjes vastmaken

Daarna heb ik de vogelhuisjes vastgemaakt met wat binddraad en wat jutetouw eromheen gewikkeld zodat het binddraad mooi is weggewerkt. Je zou ook met zwarte tie wraps kunnen werken. Ook heb ik een toef met dennenappels aan de muur gehangen, met nog een goudkleurig kerstvogelhuisje erbij voor de verbinding.

Op dit moment is het geheel nog een beetje herfstig, maar de komende tijd wil ik het graag steeds kerstiger maken. Door bijvoorbeeld kleine kerstboompjes toe te voegen in potjes en misschien nog wat andere decoraties. Wellicht hang ik nog wel wat andere ornamenten aan de tak, onbreekbare goudkleurige kerstballen ofzo, zodat het kerstiger wordt.

kerstversiering in de tuin - kerstdecoratie voor buitenkerstversiering in de tuin - kerstdecoratie voor buiten

Kerstversiering in de tuin

Ik vind het superleuk om als herfstdecoratie buiten in de tuin pompoenen neer te zetten. Maar het is echt onwijs zonde om ze dan in november al weer op te ruimen. Dus ik laat ze staan en maak ze onderdeel van mijn kerstversiering. Het leuke van deze setup vind ik dat het prima tot in januari kan blijven staan. Het is vooral herfstig, of winters en niet super kerstig. Zo heb ik straks wat gezelligheid straks in de donkere wintermaanden!

Ik ga ongetwijfeld nog meer versieren in de tuin, maar wilde jullie dit alvast laten zien. Wellicht inspireert het! Over inspiratie gesproken: hoe versier jij de tuin (of je balkon) voor de feestmaand? Doe je eigenlijk iets buiten of speelt jouw kerstversiering zich vooral binnen af? Wellicht kunnen we elkaar inspireren met tips & ideetjes!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

  • Hoi Saskia,

   Gezelligheid ten top in jouw hoekje,zelf heb ik ook nog pompoenen, heide en stukken hout bij mij hoekje liggen en een hekse bezem met lampjes erin tegen december komen daar nog wat kerstballen en sneeuw bij,word er alleen maar gezelliger op!

 1. Leuk gedaan. Ziet er gezellig uit.
  Ik hou er ook van om de tuin mee te nemen door de seizoenen heen. Nu is het nog een herfstig tafereel voor de deur maar ik wilde eigenlijk een beetje Sinterklaas er in brengen. Ik heb via marktplaats ooit hele grote gedragen klompen gekocht. Die zet ik een dezer dagen bij de voordeur met wat stro en een wortel. En we hebben ook al in de straat kerstverlichting hangen (allemaal dezelfde langs de dakgoot) Dus dat geeft ook al een gezellige sfeer.

 2. Leuk!!!

  Vind het zelf altijd lastig te bepalen welke lampjes ik nodig ben. En hoeveel lampjes het moet zijn..

  Het ziet er weer prachtig uit hoor!

 3. Hallo Saskia,
  Leuk gezicht hoor op je tafeltje , met die vogelhuisjes . Ik had ook altijd overal vogelhuisjes hangen in de tuin, maar dat doe ik niet meer want we hebben nu een poes rondlopen die dat wel leuk zou vinden, maar goed de tuin versiering. Wij hebben gisteren de clusterverlichting opgehangen aan de beide schuttingen tussen de buren .Staat al heel gezellig in die donkere dagen .Als de kerstspullen beneden komen dan gaat de oude slee ook naar buiten met een kerstman erop en wat namaaksneeuw erbij ,een krans aan de muur ,en een kerstboompje in de grote staande pot erbij die ook lichtjes krijgt . Ik kan niet wachten tot het zover is.Nou fijne zondag!

 4. Wat een leuke decoratie, gek genoeg associeer ik zelf vogelhuisjes met voorjaar, Pasen e.d. maar als ik het zo bij jou zie vind ik het weer super leuk.
  Op Balkon hangt inmiddels aan de balustrade een grote guirlande met lampjes.en 3 zilveren strikken. Volgende week komt daar een grote ster bij te staan.
  Aan de muur hangt een grote bamboe krans. En op het tafeltje eronder staat een plant en 2 manden met pompoenen.
  Mijn verhuizing is uitgesteld.van December naar februari dus ik kan weer lekker los met de kerst spullen.

 5. Ziet er heel gezellig en sfeervol uit, echt genieten toch wanneer je zelf zo’n knus hoekje hebt gemaakt?
  Ook ik kon niet meer wachten en heb de haard en sidetable vanmorgen versierd, heerlijk! Kan er zó van genieten!!

 6. Super mooi en zooooo gezellig! Ik heb in de tuin overal glazen flessen (soort wijnfles) staan met led verlichting erin en heb ze nu ook wat in de boom hangen. Verder lichtjes aan de schutting en om het hek!