14x kleine kerstcadeautjes voor je dinergasten

19

Wel eens van het fenomeen ‘tafelcadeautjes’ gehoord? Ik vind het súperleuk om voor dinergasten in december een leuk klein cadeautje te kopen en dat klaar te zetten op of naast elk bord. Het maakt de ervaring net wat meer speciaal! In deze blog vind je mijn 14 suggesties voor kleine kerstcadeaus die je aan je dinergasten kunt geven (en die natuurlijk ook leuk zijn om in een adventskalender te doen).

Kleine kerstcadeautjes (voor maximaal 15 euro)

Soms komen lezers met de beste suggesties, en dat geldt ook voor deze blog! Weken geleden vroeg iemand me namelijk of ik leuke cadeau-ideetjes had om aan gasten te geven die bij jou thuis komen eten in december (bijvoorbeeld met het kerstdiner). Tafelcadeautjes dus. Een superleuke vraag! En ik verras mijn gasten zeer graag met een kleinigheidje, dus deze blog wilde ik natúúrlijk voor jullie uitwerken!

Tafelcadeautjes voor je dinergasten

Een goed tafelcadeautje of cadeau voor in een adventskalender is niet alleen betaalbaar, maar ook klein. In de zin van: het moet mooi op een bord kunnen staan of in een klein zakje of tasje kunnen passen. De cadeau-ideetjes hieronder voldoen aan die eis en kosten tussen de 2,50 en 15 euro.

Ik beperk me overigens tot cadeau-ideetjes voor volwassenen. Van kindercadeaus heb ik geen verstand (bovendien verschilt het bij kinderen natuurlijk per leeftijdsgroep wat ze leuk vinden ;-)). Oké, hier komen ze: de 15 cadeau-ideetjes.

1. Een kleine kerstmok

De mokken van Gusta zijn hier favoriet. Ze kosten allemaal minder dan 4 euro en mogen gewoon in de vaatwasser. Ze zijn er in twee maten. De kleinere van 250 ml passen perfect in een klein cadeau-doosje of tasje. Dus echt een leuk cadeautje voor vrienden & familie. Gebruik zeker mijn kortingscode CHRISTMAHOLIC-HERFST voor 15% korting op het hele Gusta assortiment. De mok op de foto hierboven is trouwens een oude van H&M Home (helaas niet meer verkrijgbaar).

2. Een klein sieraad

Geef de dames een klein sieraadje. Bijvoorbeeld lieve oorbelletjes van de H&M, Zara of HEMA. Of misschien van de TK Maxx. Daar vind je genoeg moois voor minder dan tien euro. En geef de heren bijvoorbeeld een mooie reversspeld, zoals deze in de vorm van een rendier.

3. Kerstbalglas

Serveer een welkomstcocktail in een kerstbalglas en laat je gasten daarna hun eigen glas mee naar huis nemen. Echt een superleuk cadeau! Ze staan terwijl ik dit schrijf op tijdelijk uitverkocht, maar kunnen elk moment weer op voorraad komen bij What a Wonderful Christmas (laat vooral je mailadres achter, dan krijg je een seintje).

4. Draadverlichting op batterijtjes

Altijd leuk en altijd gezellig! Je zou zelfs de batterijtjes erin kunnen doen & lampjes aan kunnen zetten, zodat het uitpakken van het cadeautje echt een verlicht feestje is. Je zou ze ook in transparante folie kunnen verpakking voor een bijzonder effect. Deze koperkleurige draadverlichting gebruik ik zelf graag.

5. Letter kerstornament

Vorig jaar heb ik voor al mijn dinergasten een ornament gekocht in de vorm van de eerste letter van hun voornaam. Die gebruikte ik zowel als ‘place card’ (zodat mensen wisten waar ze mochten gaan zitten) + als cadeautje. Ze mochten na het diner allemaal hun eigen ornament meenemen. Bij HEMA hebben ze dit jaar de kunststof letterkerstballen, maar ook Sissy Boy heeft bijvoorbeeld leuke initiaal kerstballen.

6. Een cadeaubon

Ik weet dat sommige mensen een cadeaubon een saai cadeautje vinden, maar mij maak je er persoonlijk altijd blij mee. Zeker als het van één van mijn lievelingswinkels is (zoals de H&M haha). Maar denk bijvoorbeeld ook aan een bioscoopbon of een bon van hun favoriete restaurant, zodat ze zelf iets leuks kunnen gaan doen.

7. Kerstornament met naam

In plaats van enkel de letter, kun je ook gepersonaliseerde kerstornamenten laten maken. Wat te denken van een mooi houten kerstornament met de naam van je gasten erop erop! Ook hier weer: dit is meteen ook weer perfect om te gebruiken als naamkaartjes voor het kerstdiner.

8. Iets om op te zetten / aan te trekken

En dan bedoel ik iets om aan te trekken of op te zetten tijdens het kerstdiner. Want hoe maak je de avond nog feestelijker? Door iedereen iets feestelijks aan te laten trekken! Geef bijvoorbeeld een mooi kerstdiadeem met Ho Ho Ho erop of een leuk (lichtgevend) kerststrikje cadeau.

9. Kerstboomvormige kaars

Een klein kerstboomvormig kaarsje of stervormig kaarsje. Die vind je tegenwoordig in alle tuincentra wel in de weken voor Kerstmis. Maar ook bijvoorbeeld bij de ZARA. En ze zijn ook superleuk om als onderdeel van je tafelversiering op elk bord te zetten. Zeker als je ze in dezelfde kleuren koopt als de tafeldecoratie.

10. Geurzakje met kerstgeur

Een geurzakje met kerstgeur, bijvoorbeeld om op het toilet te leggen of in je linnenkast. Ik ben vooral fan van de zakjes van Bridgewater, ze hebben zoveel lekkere geuren. Die koop je online of bij het tuincentrum. Ze zijn trouwens ook perfect om in je dozen met kerstversiering te doen, die gaan daar zo lekker naar ruiken!

11. Iets dat je zelf hebt gebakken / gemaakt

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst: iets lekkers dat je zelf hebt gebakken of gemaakt. Bijvoorbeeld deze heerlijke candied nuts, kerstkoekjes of kerstige rocky road. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf kerstversiering maken en dat cadeau geven. Verpak het mooi & feestelijk en je gasten kunnen de dag na het diner nagenieten!

12. Mini flesje bubbels

Ook leuk: geef alle gasten een mini flesje champagne of prosseco. Ook weer zo’n feestelijk ideetje en helemaal perfect als je een etentje geeft met oud & nieuw! Kunnen ze het nieuwe jaar thuis ook nog een keertje feestelijk inluiden. Proost!

13. Een klein praktisch cadeautje

Ik ben niet vies van het geven van praktische cadeautjes. Zoals deze wijnschenker die wij thuis vaak gebruiken. Perfect om rode wijn te schenken zonder knoeien en druppelen. Mijn man Robert kan er echt niet meer zonder. Of deze USB-aansteker die je kunt opladen en nooit hoeft na te vullen.

14. Mini parfum

Ook leuk: een klein flesje parfum, bijvoorbeeld van Rituals. Zij hebben hun heerlijke parfums ook als mini-variant (de ‘travel-versie’). Ze kosten allemaal €14,50 per stuk. De nieuwe limited edition Serendipity ruikt – vind ik persoonlijk – echt heerlijk!

Hoe geef je de tafelcadeautjes?

Heb je een leuk cadeautje gekocht voor elk van je kerstdinergasten? Dan volgt natuurlijk de vraag: hoe geef je de presentjes? Het leuke van tafelcadeautjes is dat ze ook echt op tafel staan, zo is het een extra warm welkom voor je gasten. Pak ze dus leuk in en zet ze op elk bord, hang ze in een cadeautasje aan de stoelen. Of gebruik ze als onderdeel van de tafeldecoratie en pak ze juist níet in. Vooral bij mooie mokken, de kerstbalglazen of de kerstballen met initialen werkt dat perfect!

Kleine cadeautjes voor het kerstdiner

Heb jij wel eens kleinigheidjes gekocht voor je kerstdinergasten om neer te zetten als ‘bordcadeautjes’? Dan ben ik natuurlijk heel benieuwd wat je precies bij elk bord hebt gezet! Was het één van bovenstaande cadeautjes of heb jij nog een briljant idee dat niet in de lijst staat? Deel het dan gerust in de reacties hieronder. Wellicht inspireer je er nog een andere lezer mee!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

19 reacties

 1. Wat ee super leuke ideetjes, ga zeker dit jaar doen kleine kadootjes voor de gasten aan tafel, bedankt voor je leuke ideetjes elke keer, gr ing

   • Wat een leuke ideeën! Ik houd hiervan 🙂

    Mijn schoonmoeder had een keer een kleine kerstmuts met naam erop. Erg leuk!

    Heb bij Intratuin nu ook een kleine glazen kerstboom op knijper gezien waar je bloemetje of verjaardagskaarsje in kunt doen.

 2. Ik doe dit al jaren.
  Mijn favoriet is een mooie kerstbal die je open kunt maken. Ze hebben hele mooie glazen ballen hiervan. Daar verstop ik altijd een briefje voor iedere gast in met een persoonlijke boodschap, of een lief berichtje om die persoon te bedanken voor zijn of haar vriendschap, of een complimentje. In elk geval iets persoonlijks

 3. Wat een leuk idee! Ik koop ieder jaar luxe Christmas Crackers van het merk Wrendale bij Jac. A. van Zanten British Food. Er zit een mooie magneet in. Zooo’n leuk merk! De webwinkel van Van Zanten als de fysieke winkel is ook zo leuk om eens te bekijken.

  Liefs Nikki

  • Bedankt vr de kersttafel tips.
   Ga ze zeker gebruiken.vr de mannen evt mini likeurflesjes.vr de dames…..mooi kwaliteitszeepje.vd provence..zo ook mijn kerstgroetjes vr iedereen.‍♀️‍♀️‍♀️

 4. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Wat een leuke ideeën geef je hier weer.
  Ik ga eens nadenken over letter of namen.
  Een nieuwigheid aan ons kerstdiner is altijd leuk.

  Groetjes Ingrid