WIN! Coca-Cola Kerstman met kersttreintje

688

Het is weer woensdag windag! Tijd voor een nieuwe winactie. Als je één reclame mag noemen waar je altijd nostalgische kerstgevoelens van krijgt, dan is het toch wel de Coca-Cola reclame… Of niet!? En dan zeker een rode vrachtwagen of een rode trein met het logo erop. En dan de Coca-Cola kerstman, voor velen de ‘one and only’. Ik vind hem echt fantastisch! Jij ook? Lees dan gauw verder!

Coca-Cola kerstdecoratie

“Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming… ‘Tis the Season!” Haha, nu heb je vast dat liedje uit de reclame in je hoofd. Wist je dat Coca-Cola en de kerstman onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn? Waarschijnlijk wel hoor, maar voor wie het nog niet wist, vertel ik het verhaaltje graag nog eens!

We hebben Santa Claus zoals we hem kennen – die gezellige man met witte baard in zijn rood-met-witte pak en kerstmuts op – voor de volle 100% aan Coca-Cola te danken. In de jaren 30 werden frisdranken als verkoelende zomerdrankjes gezien en dronken maar weinig mensen het in de winter. Coca-Cola wilde daar verandering in brengen.

Het verhaal van Coca-Cola en de kerstman

Daarom verbond het merk zich in 1931 aan een wereldwijd bekend personage: de Kerstman. Voor die tijd werd de Kerstman – net als onze Nederlandse Sinterklaas – afgebeeld als een slanke man met een strenge blik. Maar tekenaar Haddon Sundblom bracht daar verandering in! Hij tekende een vriendelijk lachende, dikke Kerstman met rode wangen, speciaal voor Coca-Cola. En zo ontstond het beeld van de kerstman zoals we het nu kennen!

Kurt S. Adler

Als je wel eens in een tuincentrum komt rond de kerstdagen (en wie komt dat nou niet!?) dan heb je vast wel eens kerstdecoraties van Coca-Cola gezien. Die zijn steevast van Kurt S. Adler! Zij verkopen Coca-Cola-versieringen in Europa. Naast kerstmannen zijn er ook allerlei ‘kerstballen’ en ornamenten met het Coca-Cola-logo erop. Denk aan ijsbeertjes met kerstmutsen op en een kleine versie van de beroemde lichtgevende Coca-Cola kersttruck voor in de boom.

Wat kun je deze week winnen?

Deze week mag ik één gelukkige lezer blij maken met de geweldige Coca-Cola kerstman met treintje van Kurt S. Adler. De kerstman zit bovenop de locomotief van de trein met cadeautjes en flesjes cola in zijn hand. Achterin liggen allerlei kerstcadeautjes, nog meer flesjes cola en er zit een knuffelbeertje dat ook Coca-cola drinkt.

Het beeldje heeft lichtjes (er gaan twee AAA-batterijtjes in). Voorop de trein brandt een lampje en achterop ook. Het beeld is 32 cm lang en 28 cm hoog. Zet het beeldje bijvoorbeeld op de vensterbank, of op het randje achter je toilet. Ook in een kast of op een plank in de keuken staat hij prachtig. Dit prachtige beeld is met de hand gemaakt en gedecoreerd en heeft daarom een waarde van maar liefst €199,95!

Hoe maak je kans op deze te gekke prijs?

Wil je meedoen en kans maken op dit prachtige Coca-Cola kerstbeeld? Dat snap ik! Meedoen is heel simpel. Laat hieronder een reactie achter en vertel me waar jij dit beeldje zou neerzetten in je huis als je zou winnen! Deze winactie loopt van 24 november t/m 1 december 2021.

De winnaar ontvangt na 1 december via e-mail bericht, dus zorg dat je een correct mailadres invult als je meedoet. Daarnaast komt de naam van de winnaar hieronder te staan. Verder wordt er niet over de uitslag gecommuniceerd (dus als je vraagt of de winnaar al bekend is, krijg je geen antwoord ;-)). Je kunt alleen meedoen aan deze winactie als je minimaal 18 jaar oud bent en in Nederland of België woont. Voor alle overige spelvoorwaarden, klik hier.

Ik wens jullie heel veel succes!!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

688 reacties

 1. Wanneer je de tune op de radio of tv begint “Holidays Are Coming” dan weet je het is bijna kerst… kriebels in je buik. Mocht ik winnen dan zou ik deze iconische kerstman op trein plaatsen bij m’n twinkel lichtjes van m’n kerstboom

 2. Ik doe heel graag mee. Ik ben dol op Kurt S Adler. Mijn dochter en ik kijken altijd onze ogen uit bij de Kurt S Adler afdeling. Ik zou hem het hele jaar door laten staan op mijn antieke kast zodat ‘ the Spirit of Christmas’ er altijd is.

  • Coca Cola kersttrein.
   Ik zou hem op mijn dressoir zetten. Als echte kerstwappie (volgens mijn kinderen ) kan ik hem eigenlijk overal in huis wel kwijt.

  • Micki Van Nuffelen ( en Vince) op

   Hoi,
   Deze trein zou ik graag voor mijn kleinzoon Vince ( 5 jaar) willen winnen. Ik zou hem dan eerst in mijn kerstdorp willen plaatsen, vorig jaar voor de eerste keer gemaakt en Vince stond telkens weer in volle verbazing te kijken , naar de lichtjes, de schaatsers en alles wat bewoog en de mooie lichtjes. Schitterend om een kind te zien genieten van de mooiste periode van het jaar.
   Dan mag de trein verhuizen naar zijn verzamelkastje waar zijn auto’s in staan tot kerst 2022 en dan weer naar het kerstdorp bij oma

 3. Oooh, ik zou hem graag winnen voor mijn man! Hij is enorme fan van coca cola en met kerdt past dit ook goed in ons huis :D. Ik zou hem dicht bij de kerstboom zetten! Alsof hij pakjes komt brengen :).

  • Nou, daar heb ik wfl een hele leuke plek voor. Vanaf 6 december verandert mijn toilet in een kerstgebeuren. Ik heb plankjes in mijn toilet die elk jaargetijde van thema veranderen. 6 december verandert het in kerst. Beeldjes, knuffel, kaarten etc. Zelfs de waslijn met de kleren van de kerstman ontbreekt niet. Voor dit beeld heb ik zeker wdl een mooi plekje.
   Groetjes Margareth

 4. O M G !!! Deze willen we echt heul graag winnen.
  Die vinden wij (mijn man, zoontje en ik) echt heel tof!
  Dan zou hij in onze woonkamer op de mooie eiken houten vensterbank komen te staan. En krijgt hij een ereplaats naast de kerstboom.
  Fingers crossed

 5. Onwijs leuke winstactie. Mocht ik het beeld winnen dan zet ik hem op mijn vensterbank goed in het zicht voor ons, maar ook voor de buren. Zodat iedereen ervan kan meegenieten.

  • Wat een fantastische winactie! Deze trein zou een pronkstuk zijn op de vensterbank. Een plek waar niet alleen wij er van kunnen genieten maar ook alle mensen die langs lopen en “stiekem” naar binnen kijken.
   Ik ben bang dat wandelen de komende tijd weer een van de weinige dingen is die nog mogen, een beetje vrolijkheid en licht op de route is dan belangrijk.

 6. Ho, ho, ho, dit gezellige Coca=Cola kerstbeeldje krijg ik graag van Christmaholic cadeau! Op mijn salontafel zou dit prachtige beeldje een warme kerstsfeer geven, en met de gevulde Coca-Cola glazen ernaast zal ik samen met mijn gezin de heerlijkste kerst ooit beleven!

 7. Marjolein Vlasman-Noorlander op

  Wat een mooi beeldje! Als ik hem zou winnen zou hij in de vensterbank komen te staan een mooi plekje waar je hem goed kan zien!

  • Wat een leuke win actie!
   Ik zou hem inpakken en onder de kerstboom leggen bij mijn beste vriendin. Haar man spaart namelijk alles van Coca Cola, en ik weet zeker dat hij dit beeldje nog niet heeft. Het zou echt een heel toffe aanvulling zijn op zijn toch al indrukwekkende collectie.

 8. Als ik de coca cola kerstreclame op tv zie dan is het het begin van het kerstseizoen. Op tv dan, in real life is het altijd tijd voor kerst
  Dit beeld zal perfect staan op de mooi versierde schouw. Een echte blikvanger in de kamer.

 9. In de keuken zou ik hem neerzetten, daar waar altijd de flessen Cola op voorraad staan.
  Als Christmaholic laat ik hem natuurlijk het hele jaar staan!!

 10. Silvie Stouthamer op

  Kort en simpel … voor mijn Kerst obsessed dochter (iets met een appel en een boom ).

  Al sinds jaar en dag wordt mijn, inmiddels 16 jarige, dochter helemaal wild en happy als de Coca Cola truck de tv komt binnen gereden. Bij Intratuin Halsteren heeft ze wel een half uur lopen zwijmelen bij de Adler hoek Maar met haar appie loon kan ze niet eens echt uitpakken. Het zou super zijn als ik deze voor haar kan winnen

 11. Debbie de Muynck op

  Oooh geweldig! Heb deze al in mijn handen gehad in het tuincentrum. Helaas laten staan want dit past niet in mijn budget. Ze zijn prachtig die kerstmannen hé. Ik zou hem plaatsen op mijn oude grammofoonkastje die ik van mijn oma en overleden opa heb gekregen. Zo staat die altijd mooi in het zicht. Machtige actie met inderdaad de exhte kerstman

 12. Coca Cola kersttrein.
  Ik zou hem op mijn dressoir zetten. Als echte kerstwappie (volgens mijn kinderen ) kan ik hem eigenlijk overal in huis wel kwijt.

 13. Zo gaaf, dit is voor mij echt de echte kerstman.

  Mocht ik hem winnen ga ik na het delen van het ontstaan van deze Kerstman en natuurlijk het liedje op repeat te hebben geluisterd, de kerstman in de vensterbank in de keuken zetten. Dit is momenteel mijn werkplek en kan ik lekker naar hem kijken als ik even mijn ogen van het beeldscherm af wil houden.

 14. Ik zou hem graag kado doe aan Marjon. Ze is een hele lieve vriendin en dol op kerst. Dit zou fantastisch staan in haar kerstdorp.

 15. Weer een fantastische winactie :-O
  Ik zou deze zo graag winnen als gigantische fan van Coca Cola en kerstverslaafde 😀
  Wij gaan binnenkort verhuizen dus hij zou direct een mooi centraal plekje krijgen in het nieuwe huis.

 16. Op de kast van mijn oma, heb er nog geen leuke decoratie voor. En dat is jammer want had een super goede band met haar. Deze prachtige Kerstman staat er vast enorm gezellig op. Mocht altijd in het winkeltje van het bejaardehuis iets lekkers uitkiezen van haar & tja dat was natuurlijk, elke keer weer, een flesje cola 😀

 17. Wat zou hij mooi staan op mijn salontafel. Hij geeft zeker dan ook die kerstkriebels die ik krijg telkens wanneer ik de reclame op TV zie en hoor.

 18. Wow wat een geweldige beeld is dit !
  Ik zou het beeld op de vensterbank zetten zodat niet alleen ik maar ook de mensen die voorbij lopen het kunnen bewonderen.

 19. Hoe toepasselijk! Mijn lieve zoon op 24 november geboren, vanaf zijn geboorte gek op treintjes. Ik heb wat afgefietst naar een spoorwegovergang om daar op tijd te komen zodat hij kon zwaaien naar de trein.Zijn hele leven verzot op de “ echte “ cola, en gisteren getekend voor zijn 1ste appartement. De oplevering vindt plaats in november/ december 2022. Met hoge raampartijen krijgt deze beauty vast een plaatsje bij het raam, waar hij mag shinen. Echter de eerste stop zal het ouderlijk station zijn, in de gedeeltelijk glazen hal naast de deur.

 20. Ik zou de trein plaatsen op onze eettafel. Als masterstuk heel pontificaal. Zo wordt elke maaltijd een belevenis en kunnen we heerlijk aftellen naar Kerstmis. Zeker met alles wat er nu weer speelt met Corona vind ik het heerlijk om mijn gedachten even te verzetten. Het idee van allerlei beperkingen zet ik uit mijn hoofd en ik probeer dit jaar nog extra uit te pakken met versieringen. Ik houd de Christmasspirit er in!

 21. Hoi Saskia,
  Wat word ik toch blij van jouw instagramaccount en blogs! Ik kom heerlijk in de kerststemming.
  Ik zou deze kerstman zo graag willen winnen! Hij komt dan in mijn gezellige hal te staan, waar alle klanten en miniklantjes van Lilibelle sweets hun taarten en andere zoete bestellingen op komen halen. Dan komen ze helemaal in de sfeer ondanks deze “rare” tijd…
  Keep my fingers crossed!

 22. Marianne van den Hoek op

  Wat geweldig leuk! Dit beeldje zou ik als kerstverrassing bij mijn zus in het kerstdorp neerzetten. Zij zou daar echt super blij mee zijn

 23. Nou, daar heb ik wfl een hele leuke plek voor. Vanaf 6 december verandert mijn toilet in een kerstgebeuren. Ik heb plankjes in mijn toilet die elk jaargetijde van thema veranderen. 6 december verandert het in kerst. Beeldjes, knuffel, kaarten etc. Zelfs de waslijn met de kleren van de kerstman ontbreekt niet. Voor dit beeld heb ik zeker wdl een mooi plekje.
  Groetjes Margareth

 24. Deze fantastische Coca Cola trein en kerstman gaan bij ons op het mooiste plekje, op de Piano die mij. zoon afgelopen jaar heeft gekocht. Nu komen daar nog de mooiste sinterklaasliedjes uit maar dat gaat straks heel snel veranderen naar Kerst melodieën! En dan decoreert hij zelf de bovenkant van de piano (zou leuk zijn als ik nu een foto kon bijvoegen )…. christmas it is!!!