WIN! Coca-Cola Kerstman met kersttreintje

785

Het is weer woensdag windag! Tijd voor een nieuwe winactie. Als je één reclame mag noemen waar je altijd nostalgische kerstgevoelens van krijgt, dan is het toch wel de Coca-Cola reclame… Of niet!? En dan zeker een rode vrachtwagen of een rode trein met het logo erop. En dan de Coca-Cola kerstman, voor velen de ‘one and only’. Ik vind hem echt fantastisch! Jij ook? Lees dan gauw verder!

Coca-Cola kerstdecoratie

“Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming… ‘Tis the Season!” Haha, nu heb je vast dat liedje uit de reclame in je hoofd. Wist je dat Coca-Cola en de kerstman onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn? Waarschijnlijk wel hoor, maar voor wie het nog niet wist, vertel ik het verhaaltje graag nog eens!

We hebben Santa Claus zoals we hem kennen – die gezellige man met witte baard in zijn rood-met-witte pak en kerstmuts op – voor de volle 100% aan Coca-Cola te danken. In de jaren 30 werden frisdranken als verkoelende zomerdrankjes gezien en dronken maar weinig mensen het in de winter. Coca-Cola wilde daar verandering in brengen.

Het verhaal van Coca-Cola en de kerstman

Daarom verbond het merk zich in 1931 aan een wereldwijd bekend personage: de Kerstman. Voor die tijd werd de Kerstman – net als onze Nederlandse Sinterklaas – afgebeeld als een slanke man met een strenge blik. Maar tekenaar Haddon Sundblom bracht daar verandering in! Hij tekende een vriendelijk lachende, dikke Kerstman met rode wangen, speciaal voor Coca-Cola. En zo ontstond het beeld van de kerstman zoals we het nu kennen!

Kurt S. Adler

Als je wel eens in een tuincentrum komt rond de kerstdagen (en wie komt dat nou niet!?) dan heb je vast wel eens kerstdecoraties van Coca-Cola gezien. Die zijn steevast van Kurt S. Adler! Zij verkopen Coca-Cola-versieringen in Europa. Naast kerstmannen zijn er ook allerlei ‘kerstballen’ en ornamenten met het Coca-Cola-logo erop. Denk aan ijsbeertjes met kerstmutsen op en een kleine versie van de beroemde lichtgevende Coca-Cola kersttruck voor in de boom.

Wat kun je deze week winnen?

Deze week mag ik één gelukkige lezer blij maken met de geweldige Coca-Cola kerstman met treintje van Kurt S. Adler. De kerstman zit bovenop de locomotief van de trein met cadeautjes en flesjes cola in zijn hand. Achterin liggen allerlei kerstcadeautjes, nog meer flesjes cola en er zit een knuffelbeertje dat ook Coca-cola drinkt.

Het beeldje heeft lichtjes (er gaan twee AAA-batterijtjes in). Voorop de trein brandt een lampje en achterop ook. Het beeld is 32 cm lang en 28 cm hoog. Zet het beeldje bijvoorbeeld op de vensterbank, of op het randje achter je toilet. Ook in een kast of op een plank in de keuken staat hij prachtig. Dit prachtige beeld is met de hand gemaakt en gedecoreerd en heeft daarom een waarde van maar liefst €199,95!

Hoe maak je kans op deze te gekke prijs?

Wil je meedoen en kans maken op dit prachtige Coca-Cola kerstbeeld? Dat snap ik! Meedoen is heel simpel. Laat hieronder een reactie achter en vertel me waar jij dit beeldje zou neerzetten in je huis als je zou winnen! Deze winactie loopt van 24 november t/m 1 december 2021.

De winnaar ontvangt na 1 december via e-mail bericht, dus zorg dat je een correct mailadres invult als je meedoet. Daarnaast komt de naam van de winnaar hieronder te staan. Verder wordt er niet over de uitslag gecommuniceerd (dus als je vraagt of de winnaar al bekend is, krijg je geen antwoord ;-)). Je kunt alleen meedoen aan deze winactie als je minimaal 18 jaar oud bent en in Nederland of België woont. Voor alle overige spelvoorwaarden, klik hier.

Update: deze winactie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Wendy Vert. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

785 reacties

 1. HoHoHo, ik zou de Coca Cola kerstman graag op mijn bureau zien blinken. Vanwege Corona ben ik de enige op kantoor en heeft mijn leidinggevende al laten weten dat ik dit jaar geen kerstboom mag zetten. Met deze kersttrein heb ik dan toch mijn eigen kerstsfeer op mijn bureautje. Gelukkig kan ik wel gezellig veel kerstmuziek afspelen 😉

 2. Marieka Waalwijk op

  Oooooo helemaal verliefd op dit prachtige beeld, ik zou het op de schoorsteenmantel zetten

 3. Mijn vriend is heel stoer, heel mannelijk, maar toen we in een winkel ooit een soortgelijk beeldje van de Coca Cola kerstman zagen kon hij er nauwelijks vanaf blijven. Daarom moet ik hier wel op reageren! Als ik deze klassieker onder de boom kan zetten op kerstochtend weet ik zeker dat weer eventjes dat jochie tevoorschijn komt. Hoe leuk!

 4. ik zou het heel leuk vinden om te winnen. Ik ben dol op coca cola items, iets vrolijks in deze dagen zou fijn zijn. voor het eerst in 30 jaar weer zin in kerst. Ben al bezig met m’n huis te versieren, kookboeken zijn opgezocht..
  Deze kerst ga ik tevens vieren met nog een coca cola fan 🙂

 5. Ik zou dat prachtige beeldje tijdens de kersdagen lekker op mijn kersttafel zetten .
  Vantevoren zou het beeldje schitteren in mijn kerstboom van mijn Winterwonderland.
  en na de verdrietige maand (omdat ik helaas weduwe ben geworden , en mijn overleden dochter 21 december 39 zou zijn geworden) tussen de olifanten(9was hobby van mijn man )en fretten beelden (Verzameling van mijn dochter) zetten zodat het prachtige beeld heel het jaar zou schitteren in mijn huis.

 6. Ik zou dit ge-wel-di-ge Coca-Cola kerstbeeld onder mijn kerstpaar zetten op een prominente plek! In deze ‘donkere tijd’ (manlief zit op open hartoperatie te wachten die uitgesteld is door Corona) mag er best wat meer vrolijkheid in huis gehaald worden.

 7. Oh zo mooi.Ik ga hem bij de tv zetten zodat je er ten volle van kan genieten terwijl we kijken.

 8. Mirella Hopman-Oud op

  Zo Gaaf ! Deze Coca Cola kerstman
  Ik zou deze zeker in het zicht zetten.
  In mijn vitrine kast of vensterbank zou het kunnen maar ik heb nog wel een andere plek ook in gedachten ⛄️ Daar waar hij het mooiste uit komt dus.

 9. Irma van der Waarde op

  Wat een geweldig leuke prijs! Ik ga de CocacolaKerstman op een plek zetten waar hij altijd bekeken kan worden en dat is op mijn tv kast voor de televisie, is er een programma wat mij niet zo boeit dan heb ik iets wat mij wel boeit en nooit zal vervelen! Duimen dus!

 10. Franciska Evertse op

  Dit jaar een nieuwe partner❤️ in mijn leven die een coca cola kerst vrachtwagen met verlichting heeft en ieder jaar het pronkstuk is van de kerstversiering. Daar zou deze kerstman perfect bijpassen. Hij heeft een moeilijk jaar gehad en ik weet zeker dat ik hem hiermee een groot plezier doe

 11. Toen ik je verhaal las en ook de winactie, wist ik meteen waar ik het Coca Cola trein neer zou zetten.
  In 1988 heb /ben ik mijn zoon verloren. Zou het dan naast op zijn altaar, naast zijn foto zetten. Ook al is het zo lang geleden ( 33 jaar) het blijft je kleine zoon. Als hij van boven kijkt, zal hij vast glunderen.

 12. wat een gave kersttrein! Deze zou ik op de salontafel zetten, zodat die altijd in het zicht staat. Ik vind de kerstreclame van Cola met de kerstman altijd heel sfeervol. Je bent meteen in de kerststemming. Daarom zou ik er heel erg blij me zijn.

 13. EYE CATCHER !!!. prominent ergens in de kamer of vlak naast de kerstboom…….HO HO HO & GO GO GO .cheers & proost Coke Santa…………..

  veel win en feestdagen plezier allen en op naar een gezelliger & gezonder 2022

 14. Deze nostalgische kerstman zou ik zo centraal mogelijk in de woonkamer zetten, waar iedereen hem in huis goed kan zien. Dan hebben we het extra kerstgevoel, dat je altijd krijgt als je naar de mooie Coca Cola kerst reclame met die mooie verlichte truck kijkt, heel de tijd!

 15. Past goed op de kamer van onze zoon. Ik heb voor hem Santa geborduurd en deze past er goed bij.

 16. Oh wat gaaf! Wij hebben hier in de woonkamer een perfecte hoek voor het raam zodat we hem vanuit de bank kunnen zien maar ook iedereen die aan de voordeur komt. (Soort nisje) Dit is onze ereplaats waar nu de Sint-spullen staan te pronken. Ik denk dat mijn man dit beeld wel goedkeurd, geen ander merk hier in huis!
  We gaan heel hard duimen!

 17. Gezellig dat je er weer bent,
  Het beeldje zou ik natuurlijk op de vensterbank zetten, dan kan het naar buiten kijken
  en iedereen in de buurt ervan genieten

 18. Oh wat geweldig! Deze zou ik heel graag een ereplaats willen geven op ons dressoir midden in de woonkamer. Zo kan ik er elke dag volop van genieten.

 19. Dat prachtige Santa Coca Cola beeld zou hier in de keuken komen te staan… precies zo opgesteld dat hij met zn vrolijke snuit de woonkamer kamer inkijkt richting de kerstboom!! Met zn nostalgische uiterlijk past hij prachtig in ons pas verbouwde huis!!
  Ik zie hem al staan met mn ogen dicht….

 20. Wow!!! Deze is gaaffff!! Kerst is sowieso al fijn en de reclame van coca cola met de welbekende verlichte vrachtwagen….wie kent m niet!? Zou mooi zijn in t miniatuur op de dressoir bij alle andere kerstversiersels!!!

 21. Henny Dragstra op

  Dat zou een geweldig kerstkado zijn want bij ons in de familie is iedereen dol op kerstmis van jong tot oud daarbij drinken ze alleen echte coca cola .we troeven elkaar elk jaar af met kerstversieringen , kerstdiner echt een feest dat elk jaar staat. Bij ons krijgt het beeldje van de kerstman een plaats op de vensterbank zodat iedereen die langs loopt kan genieten van het kerst gevoel .

 22. Ik weet dat mijn dochter dit het ultieme kerstcadeau zou vinden. Ik zou haar er dan ook dolgraag mee verrassen.

 23. wat een super leuk ding dat gaat natuurlijk in de huiskamer bij de kerstboom leuk ook voor de verjaardag van mijn man die 23 dec jarig is

 24. Dit is het ultieme kerstgevoel en een prachtig cadeau voor mijn dochter die in september al Kerstliedjes loopt te zingen.

 25. Mijn man wil i.t.t mij graag kerstversiering in de tuin of voor het raam. Ik vind dat te veel en houden liever binnenshuis.
  Met deze kerstman heb ik een mooie compromis als ik, m in de vensterbank zet

 26. Dat is nou precies wat we nodig hebben voor onze pa. Sinds een jaar weduwnaar en behoorlijk depri. En dat kan natuurlijk niet in de mooiste tijd van het jaar. We missen ma natuurlijk allemaal maar wat zij graag gewild zou hebben is dat we deze fijne dagen samen in een mooi en warm versierd huis , thuis kerst vieren!
  Deze mooie, échte kerstman zou een mooie eye catcher zijn!

 27. Hou Saskia, ik zou het meenemen naar mijn dochter en daar stiekem op de kamer van mijn kleinzonen (4,5 en 7 jaar) zetten. Wat zullen ze verbaasd zijn wanneer ze gaan slapen!

 28. Hai Saskia

  Wat zou het leuk zijn om zoiets moois te winnen,
  Het zou een mooi verlicht plekje op de vensterbank krijgen, zodat het ook van
  buitenaf goed te zien zou zijn, Dit in verband met de kribkes route bij ons in het dorp
  vele mensen zouden dan samen met ons mee kunnen genieten.
  Hopelijk gaat het deze keer lukken

  Lieve groetjes Albertje

 29. Omdat ik de 740!ste reactie ben
  Ik zou Mr. Coca Cola Santa Claus niet in huis zetten. Niet omdat ie niet mooi is. Hij is prachtig, kersterig en een beetje old fashioned en dus prima voor in 2022. Ik vind hem nog beter passen in het verzorgingshuis van mijn oma (95!). Ze woont er met veel plezier en toch is ook daar de situatie wederom wat minder positief. Voor de 2de keer in deze pandemie is het virus opgedoken. Een lichtpuntje in deze tijd kunnen ze daar best wel gebruiken dus.