WIN! Coca-Cola Kerstman met kersttreintje

785

Het is weer woensdag windag! Tijd voor een nieuwe winactie. Als je één reclame mag noemen waar je altijd nostalgische kerstgevoelens van krijgt, dan is het toch wel de Coca-Cola reclame… Of niet!? En dan zeker een rode vrachtwagen of een rode trein met het logo erop. En dan de Coca-Cola kerstman, voor velen de ‘one and only’. Ik vind hem echt fantastisch! Jij ook? Lees dan gauw verder!

Coca-Cola kerstdecoratie

“Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming… ‘Tis the Season!” Haha, nu heb je vast dat liedje uit de reclame in je hoofd. Wist je dat Coca-Cola en de kerstman onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn? Waarschijnlijk wel hoor, maar voor wie het nog niet wist, vertel ik het verhaaltje graag nog eens!

We hebben Santa Claus zoals we hem kennen – die gezellige man met witte baard in zijn rood-met-witte pak en kerstmuts op – voor de volle 100% aan Coca-Cola te danken. In de jaren 30 werden frisdranken als verkoelende zomerdrankjes gezien en dronken maar weinig mensen het in de winter. Coca-Cola wilde daar verandering in brengen.

Het verhaal van Coca-Cola en de kerstman

Daarom verbond het merk zich in 1931 aan een wereldwijd bekend personage: de Kerstman. Voor die tijd werd de Kerstman – net als onze Nederlandse Sinterklaas – afgebeeld als een slanke man met een strenge blik. Maar tekenaar Haddon Sundblom bracht daar verandering in! Hij tekende een vriendelijk lachende, dikke Kerstman met rode wangen, speciaal voor Coca-Cola. En zo ontstond het beeld van de kerstman zoals we het nu kennen!

Kurt S. Adler

Als je wel eens in een tuincentrum komt rond de kerstdagen (en wie komt dat nou niet!?) dan heb je vast wel eens kerstdecoraties van Coca-Cola gezien. Die zijn steevast van Kurt S. Adler! Zij verkopen Coca-Cola-versieringen in Europa. Naast kerstmannen zijn er ook allerlei ‘kerstballen’ en ornamenten met het Coca-Cola-logo erop. Denk aan ijsbeertjes met kerstmutsen op en een kleine versie van de beroemde lichtgevende Coca-Cola kersttruck voor in de boom.

Wat kun je deze week winnen?

Deze week mag ik één gelukkige lezer blij maken met de geweldige Coca-Cola kerstman met treintje van Kurt S. Adler. De kerstman zit bovenop de locomotief van de trein met cadeautjes en flesjes cola in zijn hand. Achterin liggen allerlei kerstcadeautjes, nog meer flesjes cola en er zit een knuffelbeertje dat ook Coca-cola drinkt.

Het beeldje heeft lichtjes (er gaan twee AAA-batterijtjes in). Voorop de trein brandt een lampje en achterop ook. Het beeld is 32 cm lang en 28 cm hoog. Zet het beeldje bijvoorbeeld op de vensterbank, of op het randje achter je toilet. Ook in een kast of op een plank in de keuken staat hij prachtig. Dit prachtige beeld is met de hand gemaakt en gedecoreerd en heeft daarom een waarde van maar liefst €199,95!

Hoe maak je kans op deze te gekke prijs?

Wil je meedoen en kans maken op dit prachtige Coca-Cola kerstbeeld? Dat snap ik! Meedoen is heel simpel. Laat hieronder een reactie achter en vertel me waar jij dit beeldje zou neerzetten in je huis als je zou winnen! Deze winactie loopt van 24 november t/m 1 december 2021.

De winnaar ontvangt na 1 december via e-mail bericht, dus zorg dat je een correct mailadres invult als je meedoet. Daarnaast komt de naam van de winnaar hieronder te staan. Verder wordt er niet over de uitslag gecommuniceerd (dus als je vraagt of de winnaar al bekend is, krijg je geen antwoord ;-)). Je kunt alleen meedoen aan deze winactie als je minimaal 18 jaar oud bent en in Nederland of België woont. Voor alle overige spelvoorwaarden, klik hier.

Update: deze winactie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Wendy Vert. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

785 reacties

 1. Geweldig, ik ben helemaal fan van de Coca-Cola reclame’s. En deze kerstman zou een mooie aanvulling zijn. Ik zou deze een plek geven op mijn woonkamertafel, goed in het zicht om er vaak van te kunnen genieten !

 2. Nancy van den Berg op

  Deze zou een prominente plek in de huiskamer krijgen en het hele jaar mogen pronken. Zo een speciaal cadeau kun en mag je niet opbergen, Maar het hele jaar dat ene speciale gevoel vasthouden. Warmte en geborgenheid.

 3. Ik zou deze kerstman in mijn kerstdorpje zetten, daar is hij dan eindelijk thuis na zo’n lange rit vanaf de noordpool

 4. vera wildeboer op

  ik zou die prachtige Coca-Cola kerstman onder mijn kerstboom zetten. mijn kerstboom staat op de tv meubel. en die kerstman zou prachtig staan als ik eronder doe. ik heb verder nog geen andere kerst decoratie. omdat sinds april voor eerst op mezelf woon. hihi

 5. Ik ben net verhuisd (1 november j.l.) en na jaren (sinds 2008 door diverse omstandigheden) mijn huis nooit meer versierd te hebben, voel ik mij hier al zo thuis dat ik dit jaar ga versieren en deze kerstman zou prachtig staan op mijn dressoir en als ik win, vanaf nu ook een jaarlijkse herinnering aan dit goede gevoel!
  (Sorry, ik wist niet wat ik in moest vullen bij website dus heb ik mijn Facebook pagina ingevuld, ik heb ook Instagram, Twitter, Pinterest, etc.)

 6. ik ben dol op de Kerst reclame van Coca Cola, dan kom ik echt in de stemming voor Kerstfeest, als 7 jarige heb ik met een nier beschadiging in het zieken huis gelegen , na de Operatie zei de Arts van het ziekenhuis : geen Cola meer drinken, je hele leven niet meer. dus ik ken de smaak van Cola niet, ik ruik er wel eens aan als ik voor mijn man en Dochter een Coca Cola in schenk , dus als ik deze prachtige Kerstman zou winnen , zou ik hem op een speciale plek zetten in de woonkamer, ik mag dan wel geen Cola drinken , maar ik kan wel lekker genieten van de Cola Kerstman !!!!

 7. Ik heb ein-de-lijk een eigen appartementje gevonden en kan niet wachten tot ik deze in kerstsferen kan brengen. Ik was vroeger (net als velen zo te lezen ;)) al fan van de Coco Cola-reclames, dus dit kerstbeeld brengt de nodige nostalgie! 😀 Hij zou een mooi plekje op de vensterbank in de keuken krijgen 🙂

 8. Super tof dat je deze kan winnen, ben al meerdere jaren een echte Coca Cola verzamelaar en deze past echt super mooi bij mijn speciale Coca Cola kamer echt een eyecatcher

 9. Tamara Smits-Rops op

  Voor mij en mijn man is het pas kerst als de Coca Cola kersttruck reclame is langs geweest, een CocaCola kerstman met trein past daar goed bij. Om die reden zou deze kerstman bij onze tv geplaatst worden omringt door nepsneeuw en kerstballen. Op die manier is hij voor ons altijd te bewonderen en kan hij zichzelf ook zien wanneer hij weer op tv komt!

 10. Doortje Nicolai op

  Wauw, wat een prachtig Coca Cola kerstbeeld!
  Die ga ik op de plank in het toilet laten schitteren, zodat iedereen er van kan gaan genieten!
  Wat zal mijn kleinzoontje graag naar de WC gaan, wordt ie vast eerder zindelijk.. 😉

 11. Kerst of Stress….. Corona hier corona daar, de kerstdagen lopen weer gevaar. Even op bezoek is er soms niet bij, her kerst gevoel maakt je dan ook niet blij. Maar de oude kerstman brengt weer dat goede gevoel, ook al is het in het verzorgingstehuis een dooie boel. Gescheiden van elkaar na 60 jaar, nu snapt u dit kerst loopt gevaar. Cola is nog iets waar oma van geniet , met een beetje geluk is de coca cola Santa die het ziet.

 12. Ik zou hem in de keuken op de magnetron zetten. Ondanks dat ik een open keuken heb, heb ik niet echt kerstversiering in de keuken. Daar moet maar eens verandering in komen! En daar kan deze meneer heel goed bij helpen.

 13. Dit kerstbeeld zou perfect zijn voor mijn kleinzoon op zijn kamer in de instelling waar hij momenteel verblijft vanwege een zeer traumatische ervaring.
  Het zou voor hem een lichtje in de duisternis zijn.

 14. Yesss, ik zou het beeldje bij de kerstboom neerzetten! In de buurt van een mooi nostalgisch treintje die rondrijd mét geluid en zelfs af en toe wat rook uitblaaast !! Te leuk deze actie 😉

 15. Ik zou graag de coca cola eyecatcher wille winnen,, al jaren kijk ik uit naar de reclame van coca cola, het maakt indruk,net zoals deze prijs.

 16. Tamara Scherpenborg op

  Ooh wat leuk! Coca Cola roept zoveel jeugdherinneringen op. Ik had zelfs Coca Cola behang op mijn kamer.
  De mooie truck zou ik op mijn vensterbank voor het raam plaatsen zodat kinderen die langs lopen er ook van kunnen genieten.

 17. Tamara Scherpenborg op

  Ooh wat leuk! Coca Cola roept zoveel jeugdherinneringen op. Ik had zelfs Coca Cola behang op mijn kamer.
  De mooie truck zou ik op mijn vensterbank voor het raam plaatsen zodat kinderen die langs lopen hem ook kunnen zien

 18. dit beeldje komt bij ons op de vensterbank, zodat iedereen ervan kan genieten en ik heel trots kan zijn op dit mooie beeld

 19. Petra Ros - de Deugd op

  Deze mooie CocaCola Kerstman gaat bij ons voor het raam,
  Zodat iedereen mijn Cola kerstman ziet staan.
  Met mooie licht.jes en cadeautjes achterin.
  Staat dan mijn verrassingstreintje te glimmen naar ieders zin.

 20. Wat een schattige kerstman! Wanneer ik dit prachtstuk zou winnen zou ik hem op mijn dressoir zetten als een echte blikvanger, zo mooi!

 21. Dit beeldje zou op de eettafel komen: de meest prominente plek omdat daar nog niets staat van Kerst.
  Ik zou er heel blij mee zijn want hij is echt prachtig. Ieder jaar geniet ik weer van de Coca Cola reclame in december.

 22. O de kerstreclame van coca-cola is altijd fantastisch! Ik zou het treintje mooi in de vensterbank zetten, zodat mensen er van buiten ook van kunnen meegenieten 🙂

 23. Esther Potters op

  Wanneer ik dit prachtige Coca Cola-kerstbeeld win krijgt hij een ereplaats op de schouw in de woonkamer!

 24. Wij zijn thuis helemaal gek van Coca Cola kerstmannen. Dit beeld zou een kers op op de taart zijn om onze geliefde kerstversiering mee aan te vullen. Het zou deze kerst helemaal af maken!

 25. Wat mooi!! ik zou hem bij mijn kerstdorpje zetten en bij de kerstboom. Nog meer kerstsfeer

 26. Hoi Saskia,

  Heel lang gelee…
  zag ik je in een arreslee.
  In het wit welliswaar,
  maar toch was je daar!.

  Zie ik nu je vrolijke, stralende lach,
  wordt ik vanzelf blij heel de dag.
  En als je dan roept HOHOHO,
  O my dan love ik je So. ❤

  Ik heb een prachtig plekje op de kast.

  Hohoho groetjes Marijke.

 27. Onder onze bonte kerstboom vol met kerstfrutsels die de kinderen door de jaren heen hebben gemaakt!

 28. Graag wil ik deze prachtig Coca Cola Kerstman in de woonkamer op de kastje naast onze Kerstboom plaatsen. Met deze extra versiering zal onze woonkamer bijzonder mooi en feestelijk uitzien.