5x de lekkerste kerstrecepten met Limoncello

1

Samenwerking – Proost! Op een feestelijke decembermaand! En dat gaat zeker lukken met deze heerlijke kerstrecepten met limoncello, één van mijn favoriete likeurtjes. Samen met Limoncello in de bus heb ik een mix van drankjes en andere lekkere kerstdessertjes met limoncello samengesteld voor je. Je vindt de recepten hieronder!

Limoncello als kerstcadeautje

Eerst wil ik je graag even wat vertellen over Limoncello in de bus, een superleuke startup van de Woerdense Vivian. Al sinds 2013 maakt zij met haar team Limoncello om te schenken in haar Italiaanse restaurant. Op verzoek van enthousiaste gasten maakten ze regelmatig flesjes voor thuis en dat mondde uiteindelijk uit in Limoncello in de bus: een webshop waar jij zelf biologische homemade limoncello kunt bestellen.

De bestseller in Vivians shop is het vrolijke brievenbuspakketje met een flesje homemade limoncello van de lekkerste biologische citroenen, plus twee werkelijk goddelijke amaretto-citroenkoekjes. Superleuk om op te sturen als kerstcadeautje! Ook kun je grotere flessen van dit heerlijke zoetzure drankje bestellen in de shop.

Kerstrecepten met limoncello

Dan is het nu tijd voor de kerstrecepten met Limoncello! Ik zei het net al: het is een mix geworden van lekkere cocktails, drankjes en andere heerlijke gerechtjes.

1. Limon-tonic

Een heerlijke variant op de gin-tonic is natuurlijk: de limon-tonic! Ik heb dit receptje van Vivian zelf thuis nagemaakt en het drankje is echt heerlijk! Lekker verfrissend, dus perfect om het kerstdiner mee te beginnen.

Je hebt nodig voor 1 drankje: 50 ml limoncello, 150 ml tonic (liefst Italiaanse, van Pelligrino of Lurisia), ijsblokjes, (gedroogde) citrus en munt

Bereiding: Doe wat ijsklontjes in een glas. Schenk met een maatje de limoncello over het ijs. Top de drank af met de Italiaanse tonic. Garneer met munt, de citrus en een rietje. Ik heb voor de foto’s trouwens een kleine cocktail gemaakt en de hoeveelheden hierboven door de helft gedaan.

2. Dessert: citroencrème met warm fruit

Dit tweede receptje is een kerstdessertje dat ik toevallig eerder dit jaar al hier op Christmaholic.nl gepubliceerd heb. Maar het verdient absoluut nóg een keer aandacht!

kerstrecepten met limoncelloHet is een heerlijk en eenvoudig kerstdessert met o.a. heerlijke limoncello, warme vijgen en druiven en crème fraîche. Het is niet moeilijk om te maken en door de combinatie van warm en koud erg kerstig, vind ik persoonlijk. Je vindt het recept hier.

3. Limonsecco

Een heerlijke, simpele en supersnel drankje voor de kerstborrel of om het kerstdiner mee te starten is natuurlijk de limonsecco. Met prosseco, als je het Italiaans wil houden. Maar een andere bubbel mag natuurlijk ook: cava of – doe eens gek – champagne!

Wat heb je nodig: 50 ml limoncello, 150 ml prosecco spumante (liefst extra dry), ijsblokjes en citroenschijfjes om te garneren.

Bereiding: Vul een wijnglas met ijsblokjes, schenk de ijskoude limoncello eroverheen. Vul het glas verder met een goede kwaliteit, droge prosecco (of andere mousserende wijn). Garneer af met citroen of limoenschijfjes en een rietje. Proost!

4. Limoncello tiramisu

Nog zo’n heerlijk toetje: de limoncello tiramisu. Leuk in een grote schaal op tafel, of verdeeld over kleine glaasjes, zoals op de foto hierboven. Mmm, smullen hoor!

kerstrecepten met limoncello

Voor vier personen heb je nodig: 120 ml limoncello, 20 lange vingers,  420 gram mascarpone, 2 eieren, gesplitst, 100 gram witte chocolade (+extra), 6 el poedersuiker, citroenrasp

Bereiding: drenk de lange vingers stuk voor stuk kort in limoncello en bedek de bodem van een schaal helemaal met de lange vingers. Meng in een vetvrije kom de mascarpone met de resterende limoncello, eidooiers en poedersuiker lobbig. Smelt de witte chocolade au bain marie.

Sla de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze voorzichtig door de mascarpone. Voeg tot slot de witte chocolade toe. Schenk het mengsel over de lange vingers in de schaal. Garneer de tiramisu eventueel met bijvoorbeeld wat citroenrasp en witte chocolade rasp vlak voor het serveren.

5. Sgroppino

Een heerlijk drankje om je kerstdiner mee te beginnen, maar ik vind het ook prima werken als dessert: de Sgroppino. Oh en die middelste dame op de foto hieronder, dat is dus Vivian van Limoncello in de bus!

Voor 4 personen heb je nodig: 100 ml limoncello, 200 ml prosecco spumante, 5 grote bollen vanille-roomijs, 5 grote bollen citroensorbetijs

Bereiding: doe het ijs in een kom en schenk daarover de prosecco en limoncello, meng dit met een staafmixer. Serveer de sgroppino’s in een champagneflute of wijnglas. Een lange lepel of een rietje maakt het af!

Kerstrecepten met limoncello

Nou dat is toch wel een heerlijke selectie kerstrecepten met limoncello toch? Ik hoop dat er iets naar jouw smaak tussen zit! En check vooral de webshop van Vivian als je leuk kerstcadeautje zoekt voor een limoncello-liefhebber. Je kunt het brievenbuspakketje met limoncello bijvoorbeeld opsturen naar vriendinnen die verder weg wonen. En het is natuurlijk ook tof als relatiegeschenk!

Dit artikel is in samenwerking met Limoncello in de bus geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

 1. Lekkerrrrrrrrrrrrrrrr

  Ga zeker een receptje maken met limoncello
  Ziet er allemaal zo lekker uit
  En ik vind zeker wel wat lekkers op de webshop

  Groetjes
  Jeanne