9x toffe & bijzondere kerstkaarten van Greetz

3

Samenwerking – Als het om kerstkaarten gaat, zijn er over het algemeen twee kampen: de groep die het wél leuk vindt als er een leuke foto van de afzender op staat. Plus een groep die liever neutrale kerstkaartjes heeft met een lieve boodschap erop. En dan zijn er de mensen zoals ik, die het allebei leuk vinden! Maar omdat fotokaarten razend populair zijn op het moment, leek het me leuk om vandaag juist eens een reeks toffe & bijzondere kerstkaarten te laten zien zónder foto erop.

Toffe kerstkaartenweetjes

Eerst even iets over Greetz, want ik schrijf deze blog in samenwerking met deze superbekende en geliefde kaartenwebshop. Ik denk eigenlijk dat jullie Greetz allemaal wel zullen kennen en weten wat je er allemaal voor kerstkaarten, maar ook leuke kerstcadeautjes kunt bestellen. Daarom heb ik aan Greetz een paar grappige weetjes gevraagd:

 • Uit onderzoek van Greetz blijkt dat de meeste kerstkaarten worden bezorgd in de provincie Drenthe. Dus misschien kunnen we wel concluderen dat Drenthenaren de grootste kerstkaartenliefhebbers van Nederland zijn
 • De dag waarop de meeste kerstkaarten bezorgd worden, is dit jaar dinsdag 21 december. Dus hou je brievenbus die dag goed in de gaten!
 • Ongeveer 2 op de 3 kerstkaarten die via Greetz worden verstuurd zijn gepersonaliseerd. Door bijvoorbeeld de kaart zelf te ontwerpen of eigen fotomateriaal te gebruiken. Dat is best veel, toch?
 • Rond de 75 a 80% van de kerstkaarten wordt verstuurd door dames. Het lijkt erop dat vrouwen deze feestelijke taak toch het meeste op zich nemen!

Mijn favoriete kerstkaarten van Greetz

En dan nu: 9 toffe kerstkaartjes die ik heb uitgekozen uit de uitgebreide kerstkaartencollectie van Greetz. Zoals ik al aangaf, ben ik dit keer voor kaarten gegaan zonder eigen foto erop. Het was honestly echt best lastig om een keuze te maken haha, want ik vond er heel veel mooi.

Bijzondere kerstkaartjes

Op de collage hierboven zie je alle 9 kaarten. Ik zal er even een paar uitlichten en er wat meer over vertellen. Ten eerste de kaart “All I want for X-mas is you“. Dat is niet zomaar een kerstkaart, maar een muzikale! Als de ontvanger hem hoort hoor je een fragmentje van het beroemde liedje :). Hoe origineel om aan je lief te geven of op te sturen!

Een andere kaart die me heel erg aansprak is die met de kaars, linksonder en de tekst “With deepest Sympathy this Christmas”. Helaas is de kerstperiode ook een lastige tijd voor veel mensen die (recent) een geliefde zijn verloren. Met een kerstkaart als deze laat je ze weten dat je aan ze denkt.

Toch een kerstkaart met foto? Dat kan natuurlijk!

Heb je iets leuks gezien? Hier vind je alle kerstkaarten van Greetz. En mocht je juist wel een toffe fotokaart voor Kerst willen maken of een andere gepersonaliseerde kaart, dan kan dat natuurlijk ook bij Greetz. Ze hebben echt een fantastische collectie aan kaartjes die je zelf kunt aanpassen met eigen tekst en één of meerdere foto’s van jou en je lief, je kind(eren), huisdier of je hele gezin.

Natuurlijk ben ik ook reuze benieuwd wat voor soort kaartjes jij het leukst vindt om te sturen en ontvangen! Ga je voor zelfgemaakte kaartjes? Ontvang je het liefst een gepersonaliseerd kaartje met een leuke foto? Of ben je toch het meest fan van de “klassieke” kerstkaart zonder foto erop? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Dit artikel is in samenwerking met Greetz geschreven

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

 1. Helma Heikamp op

  Het liefste maak ik de Kerstkaarten zelf, maar door gebrek aan tijd heb ik ze gekocht.
  Ik ben kraamverzorgende & we hebben het onwijs druk!
  Ik heb kleine kaartjes met een Roodborstje in de sneeuw erop…
  Ik plaatst wel een Kerststempel in de kaart!
  Ik houd van natuur kaartjes…

 2. Wij maken elk jaar veel werk van de kaart. Er moeten semi professionele foto’s worden geschoten van ons en de kinderen, ik maak een rijm of tekst die toepasselijk is op het afgelopen jaar en de kleuren moeten in stijl op elkaar afgestemd worden. Omdat ik niet kan kiezen wie allemaal wel en niet zo’n kaart moet krijgen, stuur ik ze uiteindelijk maar naar iedereen die ik ken en ben ik gemiddeld tussen de €80-100 kwijt, maar het is het waard. Heb het 1 jaar niet gedaan en kreeg meteen klachten dat ze mijn mooie kaart hadden gemist haha. Nu moet ik wel. Eigen schuld, haha. Liefs uit Almere

 3. Claudia Bours op

  Ik ben dit jaar begonnen om.mijn kerstkaarten zelf te maken.. ik ben niet zo een creabea maar ik ben toch redelijk tevreden en eigenlijk beat trots op mijn eigen creaties!!