De leukste spulletjes voor het dekken van de kersttafel | Monthly Favourites

11

Het is weer tijd voor de Monthly Favourites! De laatste van dit jaar alweer. En die staat natuurlijk in het teken van mijn favoriete spulletjes voor het dekken en versieren van een feestelijke kersttafel! Stuk voor stuk items die je lekker op je gemakje online kunt bestellen. Dus haasten om voor vijf uur in de winkel te zijn, is er niet bij.

Een feestelijke kersttafel dekken

Ik ben op zoek gegaan naar mooie serviezen, tafelkleden, placemats, servetten, besteksets, glazen en mooie decoraties voor het dekken en decoreren van de tafel met Kerst. Daarbij ben ik natuurlijk weer langs mijn favoriete webshops gegaan. Onder andere Zara Home, Depot, H&M Home, Casa en Dille & Kamille heb ik virtueel bezocht. Binnenkort komt er nog een aparte blog online met leuke items van de HEMA.

Mijn favorieten van december

Hieronder vind je fotootjes van alle zoals altijd ruim 50 items die ik heb gespot. Klik op de foto om naar de webshop in kwestie te gaan. Daar vind je ook meer informatie over de prijs, voorraad en levertijd (daar heb ik natuurlijk allemaal geen invloed op).

Ik hoop van harte dat er weer een aantal spulletjes bij zitten waar jij blij van wordt! Ik werd in elk geval heeel blij van het zoutvaatje in de vorm van een snowglobe en de kerstbal drinkglazen hieronder. Ik heb ook een aantal items met initiaal (eerste letter van de naam) verzameld. Die vind ik namelijk super leuk om te gebruiken als alternatief voor plaatskaartjes. En het is meteen een leuk cadeau voor je gasten om mee naar huis te nemen.

De kersttafel dekken met Christmaholic

Het dekken en versieren van de kersttafel vind ik echt één van de leukste dingen om te doen. Ik heb dus al een aantal nieuwe items in huis om straks aan de slag te kunnen (een aantal vind je in de lijst hierboven, als ze nog verkrijgbaar waren). En verder gebruik ik spulletjes die ik al jaren in huis heb. Want het is natuurlijk echt niet nodig om ieder jaar een volledig nieuw servies te kopen, haha!

En ik zal het toch nog maar een keertje aangeven (ook al val ik wederom in herhaling): alvast mijn excuses voor het feit dat er spulletjes in deze blog staan die inmiddels al weer uitverkocht zijn. In de paar dagen tussen schrijven en publiceren, kan er natuurlijk vanalles veranderen. Helaas heb ik geen invloed op zaken als voorraad en levertijd. Ik hoop dat er desondanks weer iets leuks voor je bij zat!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

 1. Wat een leuke spullen allemaal, ik word hier hebberig van !
  Wat gebruik je zelf leuke onderbonden zeg, super leuk.

  Het potje met de kurken deksel vind ik leuk en de karaf met gouden randje is geweldig

  Dank je wel voor het delen.

  Liefs Suus

 2. Arja’s place op

  Zara Home is leuk zeg, de Hulst items zijn tof. Vindt dit altijd zo’n leuk item, hoe meer plaatjes/foto’s hoe beter
  Fijne zondag, liefs Arja’s place

 3. Goedemorgen Saskia,

  Wat een leuke lijst heb je weer gemaakt. Zo fijn om de zondagmorgen met een kop thee jouw blog te lezen. Ik kijk regelmatig blogs en vlogs terug. Helpt mij om nog meer in de kerststemming te komen. Fijne zondag.
  Liefs,

 4. Prachtig je tafel, echt schitterend, heb wat items besteld, alleen een vraagje ik heb goudkleurig bestek, heb ik alleen heel voorzichtig met de hand afgewassen , lepeltjes gebruikt in de koffiekopjes, maar die ckwamen er zilverkleurig uit, hoe doe jij dat ? Iemand een tip ? Liefs Ing

 5. Hoi Saskia,

  Wat een super leuke spulletjes weer, ik vind de tartan servetten en tafelloper ook mooi, de kerstboom schaal ook trouwens.
  Een mooi gedekte tafel is werkelijk prachtig vind ik, dat gebeurt niet heel veel meer.
  Sorry dat ik het zo zeg maar het lijkt vaak meer op een hooischuur, is eigenlijk niet mijn ding maar ja.

  Kerstgroetjes MarVeld.