Het is bijna Foute Kersttruiendag! Zo maak je er een feestje van

10

Samenwerking – Het is alweer even geleden dat ik over foute kersttruien schreef. Een paar jaar geleden werden ze ineens razend populair en die ontwikkeling zet nog altijd door! Op 17 december a.s. is het internationale Ugly Christmas Sweater day. De dag om je favoriete (foute) kersttrui uit de kast te trekken en eens lekker kerstgek te doen! In deze blog deel ik graag wat tips om van Foute Kersttruiendag iets extra gezelligs te maken.

1. Draag een toffe (duurzame) kersttrui!

Ugly Christmas Sweater Day vieren, moet natuuuurlijk met een kersttrui aan! Dat spreekt voor zich. Op de fotootjes in deze blog zie je mij shinen in een supermooie en eigenlijk helemaal niet zo foute kersttrui van Just Another Store. Deze kersttrui is er in verschillende kleuren, waaronder groen, rood en blauw.

De truien vallen ruim en hebben lekker lange mouwen. Ik heb zelf (met maat 46-48) een XL aan. De kersttrui voelt heerlijk zacht aan, hij is gemaakt van een mix van duurzaam acryl en katoen en kriebelt totaal niet. Fijn! Hij is unisex, dus eigenlijk perfect voor iedereen. Maar ze hebben ook een range met speciale kersttruien voor dames.

Mini kersttruitje

De kersttrui die ik draag en veel van de andere kersttruien van Just Another Store zijn van 100%  gerecycled materiaal gemaakt, dus dat is echt heel fijn! En je krijgt bij de truien uit deze lijn een mooie giftbox met daarin ook een onwijs schattig mini-kersttruitje. Hoe cute is dát!? Je ziet ze hierboven op de foto op tafel liggen en hieronder heb ik nog even een close-up ervan gemaakt.

2. Zet een gek hoofddeksel op

Een foute kersttrui, check! But why stop there? Als we dan toch gek gaan doen en de hele dag rond gaan lopen in een foute, lelijke of misschien toch stiekem wel schattige kersttrui, dan kunnen we net zo goed helemaal maf doen. Toch? Dus maak je outfit zeker af met een vrolijke kerstmuts of een ander gek hoofddeksel.

Bij de Primark hebben ze vaak hilarische kerstaccessoires, en ook de Action heeft van alles. Durf je niks op je hoofd te zetten? Experimenteer dan vooral met mooie of gekke kerstsokken, want die ziet toch niemand ;-). Loop je er toch stiekem nog wat kerstiger bij dan mensen weten.

3. Maak zelf bijpassende kerstaccessoires

Ik draag zelf heel graag oorbellen. Ben je creatief aangelegd? Dan kun je natuurlijk je eigen gekke kerstoorbellen maken, of een maffe haarband met kerstfiguren erop. Op Pinterest vind je genoeg ideetjes om vrolijke draagbare kerstaccessoires te maken. Hieronder vind je een filmpje waarin je ziet hoe je met allerlei kraaltjes super grappige kerstoorbelletjes kunt maken. Ook een zelfgemaakte kerstketting of een kerstig armbandje kan natuurlijk prima.

4. Glam it up!

Natuurlijk staat een foute kersttrui prachtig op een spijkerbroek. Lekker comfy en makkelijk. Maar je kunt die Ugly Christmas Sweater ook een tikkie fancy maken en chique combineren met een mooie pantalon of glitterend rokje en een feestelijke panty. Maak je er meteen de ultieme comfortabele kerstoutfit van!

5. Maak een Ugly Christmas backdrop

Tot zover de tips voor je outfit. Dan gaan we nu over naar de andersoortige tips. Oké met de huidige situatie zijn foute kerstfeestjes wel even uit den boze. Mara dat wil niet zeggen dat je er niet toch een klein feestje van kan maken! Stel: je werkt thuis en viert Ugly Christmas Sweater Day met je collega’s. Maak dan van de muur achter je bureau eens een ugly christmas backdrop!

Hang foute slingers en gekleurde lampjes op. Dat wordt gegarandeerd lachen tijdens de zoveelste Teams-sessie van de dag. Werk je niet thuis? Dan kun je misschien een leuke foute selfiewall maken op kantoor of in de kantine! De foto’s hieronder en hierboven zijn van mijn 30-ste verjaardag. Al weer 6 jaar geleden haha, toen we nog wel uitgebreid feestjes konden vieren in december. Wellicht biedt het wat inspiratie!

6. Heerlijke (foute) kersthapjes

Natuurlijk mogen we het eten & drinken niet vergeten. Maak lekkere hapjes voor je gezin, familie, vrienden of collega’s. En dan natuurlijk het liefste in rood en groen. Op de foto hieronder staat een lekker hapje met mozzarellamousse en rode pesto. En de foto daaronder is gewoon een super leuke manier om caprese te serveren: in candy cane vorm. Hier vind je nog meer lekkere hartige kersthapjes. En hier staan alle zoete kerstreceptjes.

7. Maak het gezellig!

Tot slot: maak het gezellig door iets leuks te doen samen. Organiseer bijvoorbeeld een (virtuele) kerstquiz met allerlei vragen voor vrienden, familieleden of collega’s. Speel het spelletje Wie ben ik? in kerstvorm. Hou een sessie foute kerstfilms kijken. Er staan er heel wat op Videoland en Disney+. Denk aan de hele Santa Paws serie (te schattig wel). Of een serie super zoetsappige kerstfilms die allemaal exact hetzelfde plot hebben.

Vier jij Ugly Christmas Sweater Day?

En dan laat ik het woord nu heel graag aan JOU! Ga jij foute kersttruiendag vieren thuis of met collega’s (op het werk)? En zoja: wat trek je aan? Hoe maak je het speciaal? Ik hoop dat ik je met deze blog wat inspiratie heb mogen bieden. En neem zeker even een kijkje bij Just Another Store als je nog op zoek bent naar een goede kwaliteit kersttrui.

Deze blog is in samenwerking met Just Another Store geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Nee, die heb ik helaas nog niet. Ik had vroeger een paar mooie truien met Noorse patronen. Die vind ik zelf eigenlijk niet echt fout maar wel mooi winters. Daar was ik jaren in uit te tekenen. Die zou ik eigenlijk wel weer willen hebben. En die van jou spreekt me aan omdat die duurzaam is. Kerst is ook een periode om tenslotte verder te kijken dan de neus lang is. Dat kleine truitje is ook schattig.

 2. Monique Peters op

  Vanaf het moment dat de boom staat is bij mij kersttrui dag!! En ik vind ze allemaal prachtig, hoe fouter hoe beter!!
  Heb er denk ik een stuk of 8. En een jurk, een legging en een bloesje… En over de sokken gaan we het maar niet hebben hahaha!!! Ook leuk met je broekspijpen een stukje opgerold.

 3. Echt zo leuk, ben ze gelijk gaan volgen, en die mini sweaters zijn het toch.
  Super leuk weer, wordt er helemaal vrolijk van.

 4. Wij doen zeker mee! De dag dat sinterklaas terug naar Spanje ging heb ik mijn twee jongste kinderen (2.5 en 4) al kersttruien aangedaan naar de peuterspeelzaal en school. Ik heb er echt heel veel dus ze kunnen er elke dag 1 aan en ik krijg leuke berichtjes erover (toevallig net nog) van de juffen. Kerst truien kerst ondergoed kerst sokken je vind het hier thuis allemaal I love it!!

 5. Hoi Saskia,

  Ik vind ze onwijs leuk die foute kersttruien, dat mini truitje is ook zo cute!.
  Ik vind trouwens die jurk met de streepkousen ook super leuk en die kerstboom broche is ook schattig.
  Nog van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag by the way!.

  Ik ben ieder jaar weer aan het zoeken naar kerstbedeltjes, zilveren wel te verstaan, ik vraag me altijd af of dit nu echt “fout” is of gewoon grappig.
  Maakt me eigenlijk stiekem helemaal niets uit als ik het maar leuk vindt.

  Groetjes MarVeld.

 6. Durf het bijna niet te zeggen( haha) maar vanaf 25 november is het voor mij elke dag ugly christmas sweater day! Heb verschillende en draag ze de hele maand met veel plezier. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik dit alle jaren weer doe. Ik heb ook eigenlijk nog nooit negatieve reacties gehad. De meeste mensen kijken mij hoofdschuddend aan en beginnen te glimlachen. Heb al een paar vrienden mee genomen in deze ” traditie”
  Het geeft veel plezier en de truien zijn lekker warm, heerlijk met het miezerige weer van nu!

 7. Ja geweldig die truien! Heb er pas een paar online gekocht bij de Rudolphshop, superzacht zijn die en zulke gave patronen ook. Ssstt. niets tegen manlief zeggen, heb voor hem die met de stropdas en ledlichtjes gekocht. Van dit soort truien kun je er niet genoeg hebben, ha ha ha! Dus wij dragen een paar verschillende, op 1e Kerstdag de ene en op 2e Kerstdag een andere. Kerstavond gaan we ‘op chic’ 😉 Dus jurkje aan, mooie panty eronder, kan niet wachten!

 8. Ik had afgelopen weekend stiekem al een klein voorproefje en had mijn kersttrui aangedaan voor Max. Het heeft in elk geval geholpen 😀

 9. Oh wat leuk! Foute kersttruiendag. Maar nee dus, dan moet ik ‘s morgens werken en we hebben dan twee zeer serieuze bijeenkomsten, een kersttrui is dan echt uit den boze. Maar daarna trek ik mijn kersttrui aan. Echt mooi, absoluut niet kriebelig, dus ik vind ‘m helemaal niet fout. Kerstsokken heb ik ook genoeg, waaronder een paar heel lekker dikke met noorse print, gekocht in – ja ja -het Vikingschipmuseum in Oslo. En dan, let weer op: ik krijg mijn boosterprik op tweede Kerstdag, dus ik ga zeker in mijn kersttrui naar de priklocatie!!