VLOG! Sfeer proeven op de Kerstmarkt in Aken

16

Hèhè eindelijk weer een vlog. Ik weet het, het is alweer een paar weken geleden sinds de laatste video op mijn YouTube-kanaal verscheen. Dat had te maken met drukte, maar ook met privéomstandigheden waardoor ik weinig puf en weinig plezier haalde uit het maken van video’s. Maar afgelopen maandag was ik met Arvid in Aken op de kerstmarkt, en ik had voor de zekerheid mijn vlogcameraatje meegenomen.

Kerstmarkt Aken 2021

En dat was maar goed ook, want het was HEERLIJK! Ik vind kerstmarkten super gezellig, met name de Duitse. Maar vaak vind ik het veel te druk. Ik hou namelijk niet van mensenmassa’s. Daarom hadden we ook besloten om op een maandagavond te gaan, echt perfect. Wél de sfeer, niet de drukte.

De kerstmarkt in Aken is niet zo groot, maar het is wel gezellig. En ook de winkels om de markt heen zijn tof! Ik zwengelde de camera aan en dat heeft geresulteerd in een relaxte video waarin we vooral wat van de sfeer op de markt laten zien. Je vindt hem hierboven!!

Regels & richtlijnen

De kerstmarkt was open tot 21:00 uur, ook de horeca. En het was allemaal goed geregeld. Omdat ik weet dat er vragen over zullen komen: op dit moment is de regel bij de kerstmarkt in Aken 2g: dus geprikt of genezen. En verder moet je overal een snuitbeschermer op (oftewel: een mondneusmasker). Je QR-code wordt gecheckt als je ergens iets te eten of drinken wil bestellen, daar mag het masker af.

Voor de meest recente regels enzo, check vooral de website van de kerstmarkt in Aken zelf. Ik ga er niet over! En ik wil het er verder ook vooral niet over hebben, haha! Ik wil het liefst over Kerst praten, want dat is waar ik zo gek op ben.

Dus reacties hieronder over het nut van de maatregelen oid worden direct verwijderd ;-). Dan weet je dat haha. Anyway, ik hoop dat je het leuk vond om deze kerstmarkt-video te zien. En ik hoor heel graag of jij dit jaar nog van plan bent een kerstmarkt (in Duitsland) te bezoeken.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

16 reacties

 1. Dat zag er supergezellig uit! Ik zie ook producten waarvan ik geen flauw benul heb wat het is. Dat kaneelbroodje lijkt me ook lekker en ik vermoed dat het ook wel machtig is. Die muts is trouwens ook mooi. Ja, aanstaande zaterdag is er de kerstmarkt in Haarlem. Daar is altijd een stand met flinke bossen maretak maar ik weet nog niet of we daar naartoe gaan.

   • Afgelopen dinsdag was ik in Keulen. Het was enorm rustig, vooral ‘s ochtends. Dat lag voor een deel aan de dag maar ik las dat het rustiger is doordat er minder Nederlanders komen, in ieder geval zijn er geen busladingen Nederlanders. Voor ons was het fijn om rustig rond te lopen, maar de verkopers maken wel minder omzet. Maar wij konden alles goed zien en ruiken.

 2. Super gezellig zo te zien! Ik ga eind volgende week met mijn zusje naar Keulen! Zin in! Eigenlijk zouden we naar Düsseldorf maar daar was helaas te weinig animo voor. Maar deze lijkt me ook tof!

  • Hoi Mariëlle Keulen is veel mooier en groter als Dusseldorf. Ook al is Dusseldorf ook niet mis maar Keulen vooral bij de Dom Kerk werkelijk awesome! Vaak kun je voor een paar euro in een soort boemel treintje mee die langs alle pleinen rijdt waar kerstmarkten zijn. Doe dat lopen is erg ver anders.

 3. Hallo Saskia,

  Dat was een leuke Vlog. Jullie hadden er duidelijk plezier. Fijn hoor.
  Sterkte met de drukte en de minder fijne dingen.

  Groetjes Ingrid

 4. John van Gemert op

  Hee Saskia wat een gave vlog. En die muts is voor jou gemaakt. Zo leuk om te zien zou zelf ook zo graag gaan…Koln Dusseldorf Oberhausen Duisburg Aachen ben overal wel al eens geweest. Koln blijft de mooiste. Maar ben bang dat ik dit jaar over laat gaan. Dus geniet ik zo maar met dit filmpje….oo Duitse braadworsten ook echt te heerlijk. Hier in Nederland kunnen ze die smaak nooit evenaren vind ik.
  Fijne Kerst alvast.
  John

 5. Ziet er superleuk uit! Ik probeer volgende week ook even te gaan. Is het goed te doen met de auto? Kan je vlot parkeren in het centrum of beter met het openbaar vervoer?

 6. Hoi Saskia,
  Ik ga zelf nog niet dit jaar, ik ben behoorlijk ziek geweest door covid en op dit moment snip verkouden duzzz ik geniet heerlijk van de vlogs en foto’s die jij deelt met ons,
  Ik ben al op ontzettend veel kerstmarkten geweest, ik mis ze wel hoor en er gaat niets boven de Duitse kerstmarkten!.
  Super gezellig, ook de Glühwein smaakt nergens zo lekker .
  Ik kan niet wachten om weer eens te gaan maar tot die tijd…

  Kerstgroetjes MarVeld. ❤

 7. Wat een geweldige vlog.. Heerlijk… ik mis de VLOGS enorm!!! Daarom dubbel zo blij met deze!
  Hebben jullie lekker gegeten?!

  Wat heb je een super , geweldig, mooie jas aan .. LOVE IT !

  Liefs Suus

 8. Afgelopen dinsdag was ik in Keulen. Het was enorm rustig, vooral ‘s ochtends. Dat lag voor een deel aan de dag maar ik las dat het rustiger is doordat er minder Nederlanders komen, in ieder geval zijn er geen busladingen Nederlanders. Voor ons was het fijn om rustig rond te lopen, maar de verkopers maken wel minder omzet. Maar wij konden alles goed zien en ruiken.

 9. Oh, kei leuk een kerstmarkt.
  Dat is leuk en al lang geleden, zeker in Duitsland. Eerst winkelen en dan als het donker wordt naar de kerstmarkt.
  Aken, Keulen, Trier, Oberhausen, Essen, Düsseldorf, Bonn.
  Allemaal gedaan, wat mis ik het.
  Hopelijk volgend jaar!

 10. Prachtige foto van jou, Saskia.
  Ook van de rest van alle info geniet ik en stuur soms eea door naar vriendinnen. dankjewel!
  Lieve groetjes uit Mierlo
  Marleen