Christmasworld 2022: kerstinspiratie opdoen voor volgend jaar!

5

Samenwerking – Ik weet het, het is nog niet eens 25 december geweest. Dus het is misschien een beetje gek om nu al te denken aan het kerstseizoen van volgend jaar. Maar als je zakelijk met Kerst bezig bent (zoals ik), dan begint het inspiratie en inkopen doen ook alweer bijna! Ieder jaar ga ik daarom naar Christmaworld in Frankfurt, de grootste internationale christmas trade fair ter wereld. En in 2022, gaat hij gelukkig weer door!

Wat vind je allemaal op Christmasworld 2022?

Christmasworld 2022 in Frankfurt vindt plaats van 28 januari tot en met 1 februari 2022. In 2020 was ik voor het laatst in Frankfurt (lees hier ons verslag). Begin dit jaar kon de beurs helaas niet doorgaan, en wat heb ik het gemist. Dus als het allemaal kan, ga ik begin volgend jaar samen met Arvid weer volop inspiratie opdoen en netwerken met allerlei kerstdecoratieleveranciers van over de hele wereld.

Daar is Christmasworld 2022 namelijk de perfecte plek voor. Als je een winkel of webshop hebt, kun je op de beurs natuurlijk ook direct je inkopen doen. Er zijn meer dan 500 standhouders afkomstig vanuit 38 landen. Je vindt er  prachtige grootschalige lichtconcepten en stijlvolle kerstverlichting. Maar ook natuurlijk de nieuwste collecties van de beste kerstdecoratieleveranciers ter wereld.

Tijdens Christmasworld 2020

Tijdens Christmasworld 2020

En verder kun je hier terecht voor het inkopen van kerstgroen, kaarsen, papierproducten, inpakartikelen, bloemdecoraties en zelfs eetbare kerstartikelen. Ik ga elk jaar langs bij o.a. de stands van Vondels, Kaemingk, Kersten, Decostar (Countyfield) en many, many more. Het is zo’n grote beurs en er is zoveel te zien, aan één dag heb je meestal niet genoeg.

Een sneak peek van de kerstkleuren van 2022

Wat ook super interessant is, is de trendpresentatie die elk jaar op Christmasworld te zien is. De kersttrends worden hier op een wat abstracter en meer maatschappelijk niveau gepresenteerd, om bedrijven en professionals in de branche optimaal te inspireren. Hieronder kan ik je alvast een kleine sneak peek geven:

Trend 1: hearted+minimal – het bewust gebruik van materialen en grondstoffen. Een combinatie van comfort en minimalisme. Focus op natuurlijke materialen. Een zacht kleurenpalet van zowel koele als warme tinten.

Trend 2: mystic+originate – de grenzen tussen realiteit en fantasie verdwijnen. Een kleurenpalet geinspireerd op de natuur, met veel bruin en groentinten en de toevoeging van paars.

Trend 3: local+vital – vrolijkheid en dichtbijheid met lokaal geproduceerde versiering. Een kleurrijk palet met rood, paars, oranje en blauw. Focus op versiering die doet denken aan plaatsen en plekken die belangrijk voor ons zijn. Dichtbij en ver weg.

Tickets voor Christmasworld 2022

Christmasworld in Frankfurt vindt dus plaats in het laatste ‘weekend’ van januari 2022. De beurs is alleen bedoeld voor zakelijke bezoekers. Je kunt er als particulier dan ook niets kopen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €25,- . Als je vragen hebt rondom de reismogelijkheden, hygiëneregels en quarantaine-richtlijnen m.b.t. Covid, check dan vooral de website van Frankfurt Messe zelf, zodat je de meest actuele informatie altijd bij de hand hebt. Ga jij in januari 2022 naar Frankfurt om deze geweldige kerstbeurs te bezoeken (net als wij)? Ik hoor het graag!

Dit artikel is in samenwerking met Frankfurt Messe geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

 1. Jammer dat het niet voor particulieren is.. zou stiekem met jullie mee willen hoor hihi
  Hoop dat het voor jullie door kan gaan.

  Liefs Suus

 2. Hallo Saskia,

  Leuk dat je dan alweer kunt.
  Het is maar goed dat je als particulier hier niets kunt kopen want dan zou het wel heel druk worden hihi.
  Leuk vooruitzicht.

  Groetjes Ingrid