Hollands Kerst voorgerecht: de garnalentompouce

0

Samenwerking – We zitten alweer over de helft van December en het kerstdiner komt nu wel héél dichtbij. Ben je nog op zoek naar een leuk, origineel en typisch Hollands voorgerecht? Dan heb ik wat leuks voor je! Hier op Christmaholic vind je natuurlijk al allerlei ideeën voor het kerstdiner. Vandaag heb ik samen met Jumbo een lekker kerst voorgerecht voor je klaarstaan! Schuif je gezellig aan?

De Hollandse keuken op tafel met Kerst

Krijg je traditionele eters op bezoek? Of wil je gewoon een keer lekker klassiek Hollands koken? Dan kun je gerust vasthouden aan traditionele hoofdgerechten die je normaal gesproken eet. Vandaag serveer ik – virtueel dan hè – een heerlijk voorgerecht voor Kerst. Deze starter is Double Dutch: Hollandse garnalen opgemaakt als de typisch Nederlandse tompouce.

Hollandse garnalentompouce

De hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt is op één hand te tellen en de bereidingswijze is erg simpel. Voor vier personen haal je in huis:

– 200 gram Hollandse garnalen
– bieslook
– crackers (hoe luxer hoe beter, zoals delicate crisps rosemary & seasalt)
– veldsla
– 4 eetlepels whisky cocktailsaus
– peper & zout

De garnalentompouche bereiden

De bereidingswijze telt maar 3 stappen. Je bent meer tijd kwijt aan het opmaken van de borden dan aan het ‘koken’ (als we het dat al kunnen noemen, haha. Snijd de crackers voorzichtig doormidden. Meng de garnalen met 4 eetlepels whiskycocktailsaus in een kom. Snij de helft van de bieslook fijn en doe dit bij het garnalenmengsel. Breng eventueel op smaak met peper & zout.

Dan nu de opmaak. Om de Hollandse garnalentompouce mooi te presenteren, is het handig om te weten hoe je borden perfect opmaakt. Een van de tips die ik in de blog daarover geef, is het creëren van hoogte (tip 8). Dit kun je goed oefenen met dit recept.

Verdeel wat veldsla en garnalen over halve crackers. Leg er een nieuwe cracker op en verdeel er weer wat garnalen en sla op. Dek af met een onbelegde cracker. Je kunt de torentjes zo hoog maken als jij wil! Strooi als laatste nog wat resterende veldsla en sprietjes bieslook over het geheel. Zo krijg je dat gezellige restauranteffect.

Zelf whisky cocktailsaus maken

In dit recept zijn we uitgegaan van kant-en-klare whisky cocktailsaus. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken! Helemaal niet moeilijk en super lekker! Meng 4 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel ketchup, een paar druppels tabasco, een flinke snuf paprikapoeder, een scheutje whisky en eventueel 50 ml slagroom. Breng op smaak met peper en zout. Dat was ‘m!

Ik wens je een smakelijk kerstdiner :).

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!