Christmas Home Tour: kom binnenkijken in mijn rustige kersthuis

71

Hoeraaaa, het is eindelijk tijd voor mijn Christmas Home Tour. I have finished decking the halls en mijn huisje is éindelijk helemaal in kerstsferen. Voor je neus ligt de langste blog van dit jaar: met alle fotootjes die ik gemaakt heb van mijn fijne kersthuisje. Ik hoop dat je het leuk vindt om even – virtueel – bij mij binnen te kijken!

Het blijft spannend…

Ik blijf het spannend vinden hoor: mijn huis laten zien aan vreemden op het internet. Maar zoals ik al een paar keer eerder heb gezegd dit jaar: ik versier voor mezelf, mijn man en onze geliefden. Dit is ons huis en gelukkig mag je thuis lekker doen wat je zelf wil.

Misschien vind jij het wel helemaal niets. Misschien vind je het weinig Kerst of juist over the top (ik hoor het allebei regelmatig haha). Maar dat maakt niet uit. Want in the end doen alleen de mening van mijn man & ik er gelukkig toe! En daarom deel ik met heel veel plezier fotootjes van mijn kersthuis. Wellicht inspireert het iemand!

Zes kerstbomen (één echte)

Dit is alweer de tweede Kerst in dit nieuwbouwhuis. Ons huis is ongeveer 120m2 groot, we hebben een kleine L-vormige tuin en een dakterras. We noemen het trouwens nog steeds ons ‘nieuwe’ huis. Dat komt ook doordat het nog niet af is haha. We hebben op veel plekken nog altijd sfeerperen hangen en de meeste meubels moeten nog vervangen worden. Ook willen we hier en daar nog een kleurtje op de muur.

Maar we hebben geen haast. Stap voor stap! Ik heb dit jaar maar liefst 6(!) kerstbomen in huis. Zeven als je het kleintje op de slaapkamer meetelt. Twee grote bomen binnen, één echte boom buiten, en drie smalle lange boompjes in de eethoek en de kledingkamer. Behalve de badkamer, gangen, logeerkamer en de wc’s laat ik je alles zien vandaag!

Natuurlijk met amber & goud

Het kleurenpalet dat ik heb gekozen voor dit jaar bestaat uit goud, amber (een oranjebruine tint), groen en wolwit. Qua sfeertje had ik behoefte aan wat meer rust en eenvoud dan eerdere jaren. Daarom heb ik ook (bijna) geen rood gebruikt. Ik ben dit jaar echt best wel dicht bij mijn oorspronkelijke moodboard gebleven, en dat is volgens mij echt pas voor het eerst haha.

Cadeautjes overal

Ook heb ik overal cadeautjes neergelegd. Robert en ik hebben een jaarlijkse traditie waarin we elkaar een adventskalender geven aan kerstcadeautjes, die we allemaal op kerstavond uitpakken. En ik was dit jaar al vroeg klaar met cadeautjes kopen en inpakken.

Alle cadeautjes onder de boom beneden stond niet mooi, dus heb ik ze verdeeld over alle kamers. Cadeautjes zien, geeft me veel plezier! Het vergroot simpelweg de voorpret van het geven en krijgen. I love it!

De slaapkamer

Mijn slaapkamer vind ik dit jaar zó gezellig en knus. Het is een verschrikkelijk lastige ruimte om vast te leggen op foto. In het echt is het altijd veel knusser en gezelliger haha. Maar ik heb mijn best gedaan om jullie toch een beetje een indruk te geven van de plek waar ik mijn hoofd ’s nachts te ruste leg.

Nieuw in mijn slaapkamer is de schouw van Loberon. Ik heb er vijf door elkaar heen gewikkelde guirlandes van de Casa overheen gehangen en hier en daar wat takjes kunst-eucalyptus in gestoken. Erop staat een grote poster van Posterstore in een houten lijst van H&M Home.

Vintage ski’s

Vorig jaar ben ik echt helemaal los gegaan met versiering tegen de achterwand van ons bed. Maar dit jaar had ik – ook hier – wat meer behoefte aan ingetogen en rustig. Dus heb ik wat kleine kerstboompjes en wat LED-kaarsen (van H&M Home) op de rand gezet. En er een slinger met kerstlampjes aan gehangen. In de hoek staat nog een klein kerstboompje van de Casa en mijn vintage ski’s, die vorig jaar beneden naast de kerstboom stonden.

De kledingkamer

Mijn kledingkamer (ja, ik ben er nog steeds van onder de indruk dat ik in het bezit van een kledingkamer ben) heb ik natuurlijk ook versierd. Vorig jaar had ik een mooie kunstleren stoel gekocht voor in deze ruimte. Maar toen we na de jaarwisseling gingen schuiven met de bank in de woonkamer en even wilden ‘testen’ of een stoel leuk zou staan, is ‘de stoel’ nooit meer terug naar boven gekomen, haha!

Nieuwe meubels

Dus nu staat er in mijn kledingkamer een tijdelijke, oude stoel van witgeverfd riet die ik al meer dan twintig jaar heb. Niet echt mijn smaak meer, but it does the job. We vervangen onze meubels in het nieuwe huis (noem het nog steeds zo) echt stapje voor stapje.

Ik vind meubels kiezen lastig en bovendien duur. Dus we nemen daar lekker onze tijd voor. Als we hebben besloten wat voor bank en stoel we daar willen, komt de leren stoel vanzelf wel weer naar boven. Hoop ik :).

Twee smalle boompjes

Vorig jaar had ik maar één boompje in de kledingkamer staan. Maar omdat er dit keer geen paste in mijn slaapkamer (vanwege de schouw), heb ik er hier twee gezet. Een grote en een kleine, ze zijn allebei van Everlands, model Alpine. En ik vind ze super cute samen. In de boompjes hangen allerlei ornamenten die ik al had van eerdere jaren.

Aangevuld met wat juweeltjes van Sissy-Boy (zoals de hond en de madeleines). Ik heb ook wat papieren versieringen in de boom gehangen, die heb ik losgeknipt van een guirlande van H&M Home. De twee manen op het tafeltje zijn ook van vorig jaar (toen stonden ze in mijn slaapkamer).

De werkkamer

De werkkamer is echt een gevalletje apart hoor, haha. Normaal gesproken staan er twee bureaus hier, want Robert werkt normaliter op kantoor en zit alleen af en toe ’s avonds thuis achter de laptop. Daarom stond mijn bureau naar de muur gekeerd vorig jaar. Ik heb namelijk geen zin om de hele tijd naar zijn rommel te kijken ;-). Dat leidt me enorm af.

Bureau omgedraaid

Maar inmiddels werkt hij ook al een hele lange tijd (veel) thuis. En we storen elkaar de hele tijd als we op één kamer zitten. Dus staat zijn bureau in de logeerkamer en heb ik tijdelijk de werkkamer helemaal voor mezelf. En ja, dan is er ineens plek voor een kerstboom.

Overblijfseltjesboom

Het is onze oude boom, want in de woonkamer staat een nieuwe. En die boom wilde ik natuurlijk wel kunnen zien. Daarom heb ik een paar weken geleden mijn bureau gedraaid en dat bevalt uitstekend!

Eigenlijk had ik niet genoeg kerstballen om deze boom in mijn kleurenpalet te versieren. Ik heb een paar nieuwe gehaald, maar verder is deze boom op de werkkamer ook echt een rommel-  slash overblijfseltjesboom haha. Alles wat we niet elders in huis hadden gebruikt en enigszins kon, hebben Robert en ik samen hier in gehangen.

Ik heb mijn perfectionisme laten varen en Robert lekker laten meehelpen, haha. We hebben er ook kriskras wat grote cadeaus omheen gezet, die nergens (en eigenlijk hier ook niet) passen haha. Oh, en ik had geen piek voor deze boom, dus die ontbreekt. Wat ik wel heel tof vind: mijn vintage slee staat er gezellig onder met een nepbontje erop. En het samen versieren was gewoon heel gezellig. Daar draait het uiteindelijk om!

De woonkamer

2021 was het jaar dat ik voor het eerst de grote kerstboom in mijn woonkamer een eigen blogpost heb gegeven! Ik krijg altijd zooooveel vragen over de decoraties en ook over de boom zelf, dat ik er maar eens een lang verhaal over heb geschreven. We hebben dus een nieuwe kunstkerstboom dit jaar. Het is de Makalu van Evergreen. Hij is 2.40m lang en er zitten 650 vaste lampjes in. Ik heb hem gekregen en ik ben er zo blij mee!

Zo knus!

Onze woonkamer is vrij donker. We hebben alleen ramen op het Noord-Westen en in deze tijd van het jaar is het al helemaal donker binnen natuurlijk. Fotograferen is behoorlijk lastig daardoor, maar het is ZOOOO knus met alle lichtjes aan. Echt heel gezellig en kerstig. Ik heb een paar fotootjes van de zithoek bijgevoegd en onze zelfgemaakte kast met wijnkoelkast.

Work in progress

Deze hoek in huis is nog verre van af (als in: hoe ik het voor me zie). Boven de bank komt uiteindelijk nog een schilderij. Maar we willen eerst een nieuwe bank uitkiezen (waar we nog even voor aan het sparen zijn). De salontafeltjes zijn trouwens wel nieuw, die hebben we bij outletwebshop Naduvi gekocht. De kussentjes op de bank en stoel zijn allemaal van H&M Home. Sommige heb ik al jaren, andere zijn nieuw van dit jaar.

De keuken

Een paar weken geleden heb ik al een uitgebreide blog geschreven met foto’s van de kerstversiering in mijn keuken (daar vind je dus ook antwoord op de vraag “waar komt dit vandaan?” als het om de keuken gaat). Maar een christmas home tour is natuurlijk niet compleet zonder foto’s van ons keukentje (want ze is maar klein hoor). En ik heb er nog een paar extra gemaakt. Zie hieronder!

De eethoek & gedekte kersttafel

Gisteren waren twee goede vrienden bij ons voor een jaarlijkse traditie waar ik onwijs van ben gaan houden: het pre xmas diner. Dat doen we ieder jaar, één of twee weekenden voor Kerstmis. Ik kook super uitgebreid en we eten en drinken een avond lang alsof het al Kerst is. Dit keer was het etentje ook echt het begin van onze kerstvakantie, dus dat was een heerlijke start!

Een simpele kersttafel

De tafel heb ik gedekt met een donkergroen linnen tafelkleed van H&M Home en een loper die ik nog had liggen (weet echt niet meer waar ik hem ooit gekocht heb). Erop staan allerlei goudkleurige kandelaars, een combinatie van vintage exemplaren en nieuwere goudkleurige kandelaars van Sissy-Boy door elkaar.

Ik snakte naar eenvoud, dus heb een simpel stukje gemaakt van een druiventak waar ik wat takjes Cipres aan vast heb gemaakt met binddraad. Ook heb ik er wat kerstlichtjes op batterijtjes omheen gewikkeld. Een eenvoudige centerpiece die precies paste bij mijn gevoel van het moment!

It’s all in the details

Het servies dat ik gebruikt heb is allemaal van Gusta, zowel de goudkleurige onderborden als de borden (de lijn heet ‘Freckle’). Ook een deel van het bestek komt daar vandaan. Op elk bord ligt een servet van H&M Home met een servetring van de Primark.

Ook ligt er een klein fotolijstje van H&M Home waar ik een takje in heb gedaan en met acrylstift de namen op geschreven heb. Hier en daar liggen wat goudkleurige ‘vlokken’ (van Coppelmans). Boven de tafel heb ik een zelfgemaakte ‘lamp’ gehangen, van papieren sneeuwvlokken die ik volgens deze DIY gemaakt heb. En natuurlijk wat lampjes op batterijen erbij!

De tuin in kerstsferen

Ook in de tuin is wel wat kerstsfeer te vinden. De tuintafel heb ik versierd met kerstgroen, mos, drie kleine kerstboompjes, dennenappels en wat lichtjes. Ook heb ik een hoekje onder onze overkapping versierd met een tak en goudkleurige vogelhuisjes, volgens een hele simpele DIY die je hier kunt vinden. En natuurlijk staat er ook een kerstboom onder de overkapping, met enkel warme lichtjes erin.

“Waar heb je dat gekocht?”

De meest gestelde vraag aan iedere blogger of influencer is (een variant op) “waar komt die vandaan?” haha. Ik heb mijn best gedaan om van zoveel mogelijk spulletjes die (mogelijk) nu nog te koop zijn te vermelden waar ik het gekocht heb. En kijk ook zeker even in de blogs die ik gelinkt heb in het verhaal hierboven voor meer details.

Maar een groot deel van mijn versiering heb ik gewoon al langer, is tweedehands of vintage en daarom nu helaas niet meer te koop. Deze blog is verder ook niet bedoeld als kerstbrochure haha, maar vooral om de kerstsfeer in mijn huis met jou te delen. En ik hoop misschien één of twee mensen te inspireren, dan ben ik al heel blij!

Madeleine van Sissy-Boy

Let’s all spread the Christmas Joy!

Nou, dat was ‘m. Je bent op het einde aangekomen van deze mega lange blog met fotootjes van mijn kersthuis 2021. Ik hoop echt dat je het leuk vond om te lezen en te zien allemaal. Mocht je je nou afvragen wat voor decoratie ik de rest van het jaar in huis heb, volg me dan zeker op mijn andere blog So Celebrate! Daar ben ik in het nieuwe jaar weer actief met inspiratie voor de andere seizoenen.

En ik ga níet vragen wat jullie van mijn huis vinden haha, daar ben ik mee gestopt (in het begin las je al waarom). Maar als je het leuk vindt om iets vrolijks en positiefs te delen in de reacties hieronder, of als je een vraag hebt… de reacties zijn natuurlijk weer geopend. Let’s spread the Christmas JOY! 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

71 reacties

 1. Goedemorgen lieve Saskia,

  Wat een prachtig en gezellig kersthuis hebben jullie, ik houd ontzettend veel van de warme sfeer die er door het huis hangt.
  Met recht een echt Kersthuis!.
  Het is inderdaad jammer dat de laatste kerstmail alweer in de mailbox zat maar ja kerst duurt helaas niet het hele jaar.
  Ik wil jou, je man , je geliefden en alle mensen die aan je blogs hebben meegewerkt ontzettend mooie en fijne Kerstdagen wensen.
  Ik hoop dat iedereen een goed 2022 staat te wachten en hoop er weer bij te mogen zijn next year.
  Veel liefs en kerstgroetjes Marijke. ❤

 2. Saskia complimenten voor je waanzinnig mooie kersthuis . Ik heb dit jaar weer genoten van je leuke berichtjes en mooie foto s ik wens jullie mooie feestdagen en een prachtig 2022 toe wasrin ik je zeker blijf volgen op je andere blog

  • Zo mooi weer alles ! Ik geniet er echt van als ik zo jou foto’s bekijk!! Ik ben veel ouder dan jij maar leer wel van jou.. en dan bedoel ik dat het voor jezelf mooi moet zijn en niet voor een ander. ! Ik hou van rood dus mijn huis is kerstrood ! Ik vindt het mooi en mijn boom is een allegaartje maar elke bal/ ornament heeft een herinnering en dat is voor mij waardevol !
   Maar dat neemt niet weg dat ik geniet van jou prachtige foto’s van jou huis Heel mooi en zo gezellig en stijlvol echt mijn complimenten!!!
   Liefs hannie ( @mychristmasbook)

  • Lieve Saskia,
   Ik besefte mij vandaag ineens dat dit je allerlaatste blog was van dit kerst seizoen. Snik snik..
   Wat is het vanaf september weer hard gegaan ik heb dit jaar weer zo genoten van alle foto’s berichten recepten en tips! Heel erg bedankt heb het al eerder geschreven maar de kerst voorpret begint altijd in september als je eerste post online komt!
   Heel veel liefs en tot op socelebrate,
   Tessa

   P.S
   Voor je het weet mogen we de kerstboom weer opzetten❤

 3. Wouw ik vind jou echt een stylist. Heerlijk als alles op het plaatje klopt. Zelfs je zogenaamde restjes boom als je dat niet gezegd had dan had ik dat niet gezien, vind het een prachtige volle boom met een geweldige slee.. (uiteraard baal ik nu dat ik mijn oude slee niet meer heb hahaha).
  Ik kan me bijna niet voorstellen hoe snel deze weken vanaf September gegaan zijn, alweer je laatste blog met kerstsfeer.. zucht!!!.
  Gelukkig zie ik je bij So celebrate nog steeds, dan hoef ik niet af te kicken .
  Lieve Saskia bedankt voor weer een geweldige positieve bijdrage aan mijn kerstperiode..
  Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en een gezond en gezellig 2022

  • Lieve Sakia,

   Wat is deze kersttijd snel voorbij gegaan nog een kleine week en het is weer voorbij
   natuur wil ik jou en Robert en alle mensen die aan dit programma hebben mee gewerkt
   een hele fijne kerst een gezond 2022 en hopelijk tot september 2022 kijk er nu al naar uit en een fijn weekend in Stuttgart.

 4. Wat super, super mooi gedaan gezelligheid straalt er vanaf ,ik vind die smalle boompjes helemaal het einde .
  Ik geniet elke keer van jou leuke verhalen , vraag me alleen af waar laat je het allemaal ?,wij wonen klein en elk jaar wil ik de tuincentrums af en dan zie ik weer wat maar weet niet waar ik het na kerst laat.

  Ik wens jullie hele gezellige kerstdagen en een gezond nieuw jaar geniet Roos

 5. Prachtig Saskia, gezellig en gewoon erg mooi. Ik mis alleen 1 foto! Want ik zie in je kleedkamer een super gouden schitter jurk hangen en daar wil ik jou natuurlijk in zien stralen! Komt die nog?

  En natuurlijk voor jou voor iedereen die je lief hebt, hele fijne Kerstdagen!

 6. Hoi Saskia,

  Wat ziet het er allemaal weer prachtig en sfeervol uit,een echt kerst kersthuis( en tuin)
  Prachtige kleuren en alles in balans. Perfectionistisch? Het is maar hoe je het wil zien,ik noem het graag oog hebben voor detais en die details maken het af.! Trouwens ,er is niks mis met perfectie,zolang het jezelf niet in de weg zit ,toch?

  Ik geniet iedere zondag weer van je mooie foto’s en je verhalen.
  En dan is het alweer bijna kerst. De gemaakte plannen moeten door alle regels wegens de covid ,weer deels bijgesteld worden. Jammer,maar het is niet anders. Het is overmacht en daar kun je niemand ( echt) de schuld van geven. We gaan er op een andere manier toch een warm en mooie tijd van maken.
  Graag wil ik dan ook jullie en diegenen die je lief zijn ,prachtige en gezellige dagen toewensen en een fantastisch,gezond en liefdevol 2022

 7. Linda Beeftink op

  Lieve Saskia en Robert, ik wens jullie hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022. Geniet van elkaar en jullie geliefden. Hele fijne vakantie met veel rust, lekker eten en een fijn samenzijn. Dankjewel voor alle leuke inspirerende blogs, foto’s, video’s. Ik heb er van genoten en leuke ideeën opgedaan. Tot gauw op SoCelebrate.

 8. Sylvia Vandeven op

  Uw decoratie past mooi bij uw inrichting van uw huis ik vind het mooie kleuren die alles warmer maken.
  Ik heb dit jaar weer dingetjes bijgeleerd en ik heb altijd uitgekeken naar het volgende dat kwam .
  Door corona ben ik maar op 3 kerstshows geweest maar door u heb ik er veel kunnen zien .
  Dank u Saskia voor de mooie gezellige tijd en ik ga het zo hard missen .
  Ik kijk al uit naar het volgende jaar;
  Ik wens u prettige feesten en heel veel geluk voor het nieuwe jaar..

  Sylvia

 9. Saskia het is prachtig!! Wauw wauw wauw!!! Ik vind deze kleur combi ook echt super mooi!!! Verliefd op jullie kersthuisje
  Dankjewel voor de home tour!

 10. Ellen Bastiaans-Beckers op

  Prachtig Saskia!
  Alles in stijl en op elkaar afgestemd, heel sfeervol. Zelfs de restjesboom is mooi haha!
  Geniet geniet geniet want het gaat zo snel weer om!! Mijn hart begint altijd sneller te kloppen als het september is en de allermooiste en gezelligste maanden van het jaar beginnen en nu is het alweer midden december….heerlijk om jou al die tijd te volgen en leuke ideeën op te doen, dankjewel! Ik wens jou en de jouwen fijne en sfeervolle dagen toe, veel vreugde en niet te veel verdriet ❤️

 11. Hoi Lieve Saskia,
  Wat ziet jullie huis er toch sfeervol kerstig uit, denk dat mijn man me eruit zou zetten als ik in iedere kamer iets van kerst zou zetten. Dus alleen de woonkamer met wel heel veel kersthoekjes en lampjes. Hij geeft er nl niets om, helaas, ik juist wel, de gezeligheid, samenzijn etc.
  Hele fijne kerstdagen en hoop dat je mijn kerstkaart via ene omweg toch ontvangen hebt of nog kijgt.

  Lieve Kerstgroet Yvon0202

 12. Schitterend hoor, een spróókje! Geniet er maar van, en ik geniet er gewoon van mee… Ik wens jou en je geliefden hele knusse en vreugdevolle kerstdagen!

 13. Saskia wat een prachtig kersthuis heb je zo sfeervol er straalt zoveel warmte af, echt heel mooi.Ik wens jou en je man fijne Kerstdagen en een schitterend en gezond 2022.

 14. Dank je voor het delen van de prachtige foto’s van je huis en je leuke beschrijving erbij. Ik vind het een heerlijke kerstsfeer uitstralen, echt gezellig kerst, mooi en warm. Zo af en toe pik ik er een ideetje uit voor in mijn huis. Ik hou net als jij erg van de voorpret en sfeer in huis in de aanloop naar kerst en met kerst zelf.

 15. Prachtig Saskia,
  En na get lezen van je blog is mijn vraag iver de kleine boompjes inderdaad beantwoord . Bedankt voor je kijkje in huis. Ben heel benieuwd naar de trends voor volgend jaar. Fijne feestdagen!

 16. Wat jammer dat het weer stopt. Heb genoten van al je artikelen, het meeste van de verslagen van tuincentra, de monthly must haves en de decoratie in jouw eigen huis.
  Ik wens je hele fijne feestdagen met al je geliefden en tot op so celebrate

 17. Hoi Saskia
  Het ziet er allemaal heel gezellig uit.
  Hele mooie kleuren en mooi gecombineerd
  Toppy! Hele fijne feestdagen gewenst.

  Lieve groetjes Margo

 18. Hai Saskia, kan maar 1 ding zeggen Prachtig en Sfeervol!
  Ik wens jullie hele fijne feestdagen, geniet ervan rust uit en ik zie je graag in het nieuwe jaar op je andere blog.
  Hartelijke groetjes Coby

  • Lieve Saskia,

   Heel leuk om jouw huis in deze mooie Kerstsfeer te zien! De kleuren zijn heel mooi.

   Bedankt voor de geweldige Kerstvoorpret de afgelopen maanden. Het was weer genieten.

   Mooie feestdagen gewenst en heel graag tot volgend jaar!

   Groetjes,
   Laurien

 19. Whow Whow Whow fantastisch! Zo mooi gestyled.
  Ik wens jou en je man hele fijne kerstdagen en alvast een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2022 toe.
  Dank voor al je blogjes van dit jaar kijk al weer uit naar 2022.

 20. Ziet er echt heel gezellig en knus uit. Ik heb weer enorm van alles genoten.
  Ga je ook maar volgen de rest van het jaar anders duurt het zo lang.
  Wens je hele fijne Kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

 21. Hoi lieve Saskia,

  Wat een prachtige foto’s weer!!
  Ik wil je ontzettend bedanken voor de afgelopen vlogs en blogs en wens jullie fijne dagen toe en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 22. Wat een warm en sfeervol kersthuis Saskia,! Het is exht genieten om het te bekijken. Zelf ga ik ook steeds meer over naar goudtinten in mijn kersthuis, gecombineerd met glas,
  De kerstboom in je werkkamer vind ik helemaal geen allegaartje, maar echt
  mooi, de amberkleurige kerstballen trekken de overige decoratie mooi bij elkaar.
  Fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling hartelijke groet, Imke