Christmaholic.nl
    Facebook Twitter Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Kersttrends
    • Versiering
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttrends
      • Kersttafel dekken
    • Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Activiteiten
      • Kerstshows in tuincentra
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Tradities
        • Muziek & Film
        • Tradities
        • Winacties
        • Inspiratie
          • Alles over Kersttradities
          • Alles over Low Budget Kerst
          • Alles over Kerst met kinderen
          • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
      • Kerstblogger worden
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Hoofdgerechten»Recept: Kerstpasta maken – zalmravioli van sterretjes
    Hoofdgerechten

    Recept: Kerstpasta maken – zalmravioli van sterretjes

    Saskia de LaatDoor Saskia de Laat6 november 2013Updated:24 oktober 2017Geen reactiesLeestijd: 3 minuten

    Maak je wel eens zelf pasta? Het is niet even makkelijk, maar wel ontzettend lekker! En wat is er nou leuker om voor de kerst een bord heerlijke zelfgemaakte ravioli in de vorm van sterretjes op tafel te zetten? In het voorbeeld hieronder gebruiken we zalm als vulling, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een vulling van truffel en champignons of een vegetarische vulling van spinazie en ricotta.

    Wat heb je nodig voor 2 personen?

    Voor de vulling:

    • 200 gram aardappelen
    • 250 gram gerookte zalm
    • 1 kleine rode ui
    • 10 gram boter
    • (zee)zout

    Voor het deeg:

    • 200 gram bloem
    • 100 gram griesmeel (Semolina)
    • 3 eieren
    • zout

    Voor de saus:

    • 80 gram boter
    • wat takjes verse dille
    • 1 eetlepel rode peperkorrels

    En verder:

    • Uitdrukvorm in de vorm van een sterretje, of star shaped ravioli cutter (Amazon)
    • Een pastamachine om het deeg te verwerken is ook erg fijn!

    Bereiding

    Kook de aardappelen met de schil er nog om, ontdoe ze vervolgens van hun schil en pureer ze. Bak de fijngesneden uitjes kort in de boter en voeg het mengsel toe aan de aardappelen. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden zalm toe en naar smaak (zee)zout. Proef het mengsel en laat het staan. Kneed alle ingrediënten voor het deeg samen tot een glad deeg, rol het in een theedoek of huishoudfolie en laat het (in de koelkast, of in elk geval op een koele plek) 15 minuten rusten. Smelt voor de saus de boter en laat het een beetje bruin worden (nutty) en voeg vervolgens gestampte rode peperkorrels en fijngehakte dille toe. Hou de saus warm.

    sterretjes pasta ravioli

    Maak vervolgens platte stroken (linten) van je pastadeeg. Als je een pastamachine gebruikt, begin met twee keer ‘lameren’ op de dikste maat en doe vervolgens hetzelfde voor de volgende twee kleinere maten. Verdeel wat bloem over je werkblad (zodat de pasta niet blijft plakken). Pak een lint pastadeeg, plaats op goede afstand (check met je uitdrukvorm hoe ver van elkaar handig is) theelepeltjes vulling op het deeg. Verdeel er een ander lint deeg overheen.

    Druk goed langs de randjes van de vulling en snijd de ravioli’s uit met je uitdrukvorm. Kook de ravioli vervolgens in ruim, gezouten water (afhankelijk van hoe dik je deeg is maar een paar minuten). Verdeel ze over een kommetje of bord, giet de saus er overheen en verdeel er eventueel nog wat verse dille over. En; smullen maar!

    Kijk voor meer pasta-inspiratie ook eens op www.pastamaken.nl. Hier vind je o.a. een filmpje met een instructie ravioli vullen, wellicht heb je er nog wat aan!

    Bron: Palachinkablog.com

    Italiaans kerstrecept Kerstkoken Kerstmenu's Kerstpasta Kerstrecepten Pasta Ravioli
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Inspiratie voor een heerlijk kerstmenu

    9 december 2022

    Een kerstdiner voor grote groep koken: 14 praktische tips!

    6 december 2022

    Betaalbaar aan de kerstdis: luxe kerstdiner zónder veel uit te geven

    2 december 2022

    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Hallo & welkom!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    Nieuwste Kerstvlog!
    Instagram
    View on Instagram
    Vlogtip!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    In de spotlight

    Christmas Home Tour 2022 – welkom in mijn warme winterhuisje

    18 december 2022

    Vlog! | Sky Radio kerstevent & versieren bij mijn zusje

    17 december 2022

    De kersttafel dekken: 50+ originele ideeën & praktische tips

    16 december 2022
    Pinteresting
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    Kersttrends 2022
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.