Studeren aan de kerstacademie in Trier

0

Dat de Duitsers gek zijn op kerstmis, is wel te zien aan de vele kerstmarkten die het land rijk is. Maar er is meer: in Trier opent elk jaar in de weken voor Kerst de kerstacedemie. Het doel: gezinnen meer tot elkaar brengen…

Tafelmanieren voor kinderen
De meest populaire cursus is de training tafelmanieren voor kinderen. Die is jaarlijks al weken voor de Kerst volgeboekt. Tijdens deze cursus leert een etiquette-expert 6- tot 12-jarigen tijdens een driegangendiner in een restaurant onder meer hoe ze hun servet moeten hanteren en hoe spaghetti wordt gegeten. ”Ik ben geen dril-instructeur hoor. Ik wil de kinderen alleen dingen leren die ze op belangrijke momenten moeten weten”, aldus de etiquettedocent.

De kerstacademie biedt sinds vier jaar in de weken voor kerst dertien verschillende cursussen aan om gezinnen ‘kerstproof’ te maken. De kersttijd levert veel meer stress op dan vroeger en kinderen trekken zich vaker terug op hun kamer om te gamen. De academie hoopt met het aanbod het gezinsleven rond de feestdagen een impuls te geven.

Zou jij je kinderen (of jezelf) naar de kerstacademie sturen?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!