PostNL Decemberzegels & WIN Flow Thuisagenda!

24

Elk jaar ontwikkelt PostNL speciale Decemberpostzegels, die het versturen van een kaartje nóg mooier (en goedkoper!) maken. Een decemberzegel kost € 0,34 per stuk. Bij drie postzegelvellen (a 20 stuks) krijg je ook nog eens een superleuke thuisagenda cadeau. Dit jaar zijn de zegels en de agenda ontworpen door de makers van Flow, een tijdschrift van Sanoma Media.

Elk velletje Decemberzegels telt 2 x 10 verschillende zegels met 10 verschillende illustraties. De ontwerpers zijn uitgegaan van de klassieke kersttinten (rood & goud), de zegels hebben gezellige witte, oranjerode en beigebruine kleuren. Ze combineren een frisse lay-out met retro-invloeden. Irene Smit (creatief team van Flow): “Het vertrekpunt voor het ontwerp was het onschuldige kerstgevoel uit onze jeugd. Het samenzijn, de familie, het mandarijntje na de nachtmis – dat soort emoties.”

WINACTIE!!
Christmaholic.nl geeft een Thuisagenda van Flow weg! Laat in een reactie hieronder uiterlijk vrijdag 25 november weten waarom je de agenda graag wil winnen. Christmaholic neemt contact op met de winnaar.

Illustraties
Alle illustraties hebben een relatie met de feestelijkheden in de laatste maand van het jaar. Denk aan een brandende kerstkaars, een sneeuwpop, rendier, engel, kerstboomversiering en een kerk. Maar ook zijn er illustraties van dieren die een meer algemeen warm en vriendelijk en winters gevoel oproepen, zoals een eekhoorn en een hertje. “Flow is een blad waar je blij van wordt”, zegt Irene. “Dat gevoel keert ook in de Decemberzegels terug. Bijvoorbeeld door de vogels en de eekhoorn. Dieren die geen rechtstreekse band met kerst hebben, maar wel heel duidelijk met het gevoel dat in onze ogen nu eenmaal met de decembermaand te maken heeft.”

Bij de totstandkoming van de Decemberzegels werkte Irene nauw samen met Annelinde Tempelman (Studio 100%) en Elisandra (de illustrator). Voor de illustraties voor de Decemberzegels liet Elisandra zich inspireren door haar jeugd en haar voorliefde voor folklore uit verschillende landen. Zij maakte grote vellen vol met illustraties, in totaal ruim 70 stuks. Daaruit maakte artdirector Annelinde een selectie waarmee ze aan de slag ging.

Met het uiteindelijke resultaat is Annelinde dik tevreden. “Uit de grote hoeveelheid illustraties van Elisandra hebben we juist die gekozen die het beste passen bij het Hollandse decembergevoel. Vervolgens heb ik mezelf als opdracht gesteld om van elke zegel een apart kunstwerkje te maken. Tafereeltjes waarin met allerlei speciaal gemaakte illustratieve elementen – lijstjes, randjes, patronen, dessins en papierachtergronden – een sterke gelaagdheid is ontstaan. Het zijn allemaal aparte kleine schilderijtjes geworden, die we weer tot één geheel op het velletje hebben samengebracht. Het was af en toe flink puzzelen en passen en meten, maar dat is ook dankzij de prima samenwerking met alle betrokkenen uitstekend gelukt!”

—————

WINACTIE!!
Christmaholic.nl geeft een Thuisagenda van Flow weg. Laat in een reactie hieronder uiterlijk vrijdag 25 november weten waarom je de agenda graag wil winnen. Christmaholic neemt contact op met de winnaar.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

24 reacties

 1. Vrolijke afbeeldingen op je postzegel. Hier wordt je toch blij van. Helaas worden steeds meer kerstkaarten digitaal verstuurd. Erg jammer, want er is toch niets leuker dan een nostalgische kerstkaart met een vrolijke decemberzegel :). Goed gedaan Flow! Breng het kerstgevoel weer terug bij de Hollanders 🙂

  • Oh ja en de agenda wil ik supeeeeer graag winnen omdat ik gewoon blij wordt van al die kleurtjes en afbeeldingen (dat was ik nog vergeten te vermelden) 😉

 2. Oh ik vind het echt bijzonder mooie zegels, een van de mooiste van de afgelopen jaren! zo’n thuisagenda zou ook wel erg goed van pas komen, vriend en ik hebben drukke schema’s waarbij hij vooral nog wel eens wat vergeet….zou dus super zijn om van elkaar te weten hoe en wat!

 3. Wat een mooie agenda daarvan raak ik in een blije flow helaas verstuur ik niet zoveel kaarten dat ik de agenda gratis krijg Ik wag dus graag hier een kansje

 4. Jantina Vaandrager op

  Mijn huidige agenda is bijna afgelopen.
  en nu ben ik op zoek naar een leuke nieuwe agenda.
  deze ziet er heel fleurig uit!!
  dat kan ik goed gebruiken een agenda die vrolijk en fleurig is!

 5. Ook ik wil de agenda graag winnen! De afgelopen jaren hebben we de agenda altijd bij de postzegels gekregen, maar omdat ik elk jaar zo graag de agenda wilde, heb ik elk jaar meer postzegels gekocht dan dat we eigenlijk nodig hadden……
  Nu hebben we dus zoveel postzegels nog op voorraad, dat we dit jaar geen kerstzegels meer hoeven te kopen, maar ook geen agenda kunnen krijgen. Daarom hoop ik zo dus deze agenda te winnen!

 6. Zo blij kan ik worden van de , “kom weer even terug op aarde” woordjes, de nostalgische plaatjes, de knutselmomentjes en de super tips voor aktiviteiten en winkeltjes, die altijd terug te vinden zijn in het Flow magazine. Wat geweldig is het om terwijl je in je drukke agenda kijkt, ook even weg kan dromen in deze mooie agenda.

 7. ben er per ongeluk achtergekomen wie mij heeft getrokken met sinterklaas……en heb een agenda voor 2012 op het verlanglijstje staan, maar dit gaat niet goedkomen!
  Ik wil deze mooie agenda!!!!! Ik kan niet meer bij mijn verlanglijstje, dus maak ik hier mijn verlanglijstje;
  mag ik deze agenda winnen?

 8. Wat een super mooie leuke agenda! Die wil ik ook ;)!
  De afgelopen jaren heeft mijn moeder steeds de postzegels + agenda gekocht.
  Nu inmiddels woon ik op mezelf, maar een agenda voor 2012 ontbreekt nog.
  Heerlijk al die vrolijke kleurtjes, ik wil daar wel iets inschrijven!

 9. oooohhh! Zooooo mooi! Hoe krijgt Flow het toch steeds weer voor elkaar?! Ik vind de plaatjes en de sfeer die ze uitstralen ZO fantastsch! Ik zou de agenda heeeeeeel graag willen winnen! Kan ik er volgend jaar tijdens mijn zwangerschapsverlof uitgebreid van genieten 😉

 10. Al jaren wordt ik van Flow elke maand weer vrolijk ….. en met deze agenda kan ik dagelijks een glimlach op mijn gezicht gaan toveren!

 11. Vorig jaar wou ik de flow-agenda…. Ik was veliefd, lees geregeld de Flow, ontvang Flow-post, helemaal mijn ding!
  Zoeken-zoeken-zoeken-overaluitverkocht!!

  Jammer maar dan maar jaar met een Flair familie-agenda het jaar rond zien te komen.
  Dit jaar meteen lekker vroeg de agenda’s inspecteren want ik wou er nu niet wéér te laat bij zijn. Maar helaas vind ik de agenda van Flow zelf dit jaar qua uitvoering hartstikke mooi maar absoluut niet praktisch (een bakje met drie boekjes, die overleeft het niet lang in mijn medicijnkast/beautycase/luiertas//rommelverzamelobject/gereedschapskist(ja echt!)/kinderknutselwerkarchief/naaidoos/familie-met-drie-kinderen-planningsysteem-TAS)
  Dit jaar dan maar de Zusje familie-agenda via Bol besteld. Krijg ik het pakketje thuis.. Eén of ander business management handboek! Huh? Die had ik niet besteld, dus weer retour. Als ein-de-lijk de retour verwerkt is snel ik naar de Bol-site om er daar op gewezen te worden dat de Zusje agenda niet meer leverbaar is.. Bah.. Nu heb ik dit jaar dus weer niet de agenda die ik graag ik wou hebben..

  Ik surf een beetje verder, ga wat teleurgesteld dan maar wat afbeeldingen googlen en zie ineens dat Flow nóg een agenda heeft (?????)
  Krijg nou wat.. De kerstzegeltjesagenda is dit jaar ook van Flow!!
  Die kerstzegeltjesagenda die makkelijk, vrolijk, overzichtelijk en wél makkelijk in je tas past. Die agenda’s waar ik altijd veel te veel zegels voor kocht (ach ja, komt vast wel eens van pas, waardoor nu genoeg voorraad) tot ons derde telg op komst was waardoor ik ze inruilde voor twee keer een gezins-/familieplanagenda.

  Alleen is het bedrijfsnaam veranderen van PTTpost -> TNT -> PostNL volgens mij ook van een agenda bij 40 zegels -> 50 zegels en nu dus pas bij 60(!) zegels gegaan. Met mijn 40 kerstkaartadresjes (vrienden en buren geef ik mijn kerstkaarten zo wel, daar hoeft wat mij betreft geen zegel op) zou ik dus van zijn-lang-zal-ze-leven niet aan die 60 zegels komen.
  Wat dus overblijft… Bedelen bij vrienden in de hoop dat zij ‘m zelf niet willen (weinig kans, wie wil ‘m nu niet en anders is er vast wel de dochter of een zus of…) of dus een verloting zoals deze..

  Dus bij deze… Jaaaaaaaaaaa!!!!!! Ik zou wel een Flow thuis agenda willen hebben!

 12. En als je dan in Belgie woont en je schrijft heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel postkaartjes maar je kan helaas de postzegels niet gebruiken vanuit Belgie en al zeker niet de agenda verkrijgen…op zo een moment wenste ik echt een hollander te zijn…dus hollanders wees creatief en koop die postzegels en schrijf eens wat kaartjes naar mensen die je minder goed kent of tien naar je vriendin of geef de postzegels kado….ik als belg zonder de mooie flowzegels en zonder een regering mag hopen op deze mooie agenda voor een stralend nieuw FLOW jaar en ja ik lees elke keer de flow….hartelijk gefeliciteerd met de mooie postzegels. alvast bedankt voor de flow post agenda….

 13. Wat een leuke agenda en postzegels! Ik ben geen postzegelverzamelaar maar van deze zegels koop ik denk ik een extra setje gewoon voor de heb. Wat ik van de agenda kan zien is die minstens zo leuk. Heel graag maak ik dus kans op deze agenda om in 2012 al mijn afspraken in te zetten. Een papieren agenda vind ik toch prettiger dan digitaal. Gewoon lekker ouderwets!

 14. Ik ben helemaal weg van Flow en ik heb per december een baan! Komt dus helemaal van pas , want het wordt nu wat drukker naast alleen mama zijn en ik hou graag het overzicht! 🙂 Zal wat meer moeten gaan plannen met alle dingen ernaast zoals oppas, kdv en alle overige afspraken en activiteiten die ook allemaal door gaan!

 15. De mooiste kerstzegels ooit !!! Dat wil ik toch eerst even gezegd hebben!

  Had net na een eeuwigdurende zoektocht DE perfecte agenda gevonden en toen gooide een bezoekend klein kindje er een kop koffie overheen.
  Gelukkig geen ongelukken, maar wel mn agenda compleet vernield nog voor ik m heb kunnen gebruiken.
  De agenda zou ik dus heeeeeel graag willen winnen!

 16. Ik wil de agenda winnen om te geven tijdens een kerstdinertje aan een lief huisgenootje die ‘m zo graag wil hebben maar nog geen rooie rotcent heeft om 3 vellen postzegels ervoor te kopen…
  LET IT FLOW! 🙂

 17. Ik ben sinds kort heel erg fan van dit blad! En aangezien ik in België woon kan ik met de zegels niets 🙁 Zo kan ik dus ook niet aan de agenda geraken!
  Ik verstuur elk jaar al mijn kaartjes per post, en vind het heel spijtig dat we deze zegels hier niet hebben.

  Groetjes

  Iris

 18. Pingback: Christmaholic.nl » Kerst 2012: trends, versiering, tips & inspiratie! » Decemberzegels 2012: Gebreide kerstzegels + Flow thuisagenda!

 19. al jaren wil ik de post nl thuisagenda maar ik kan de postzegels niet betalen

  alstublieft maak mij de winnaar van de post nl thuisagenda

  vr. gr. anoniem