Intratuin Duiven 2011: prachtige & grote kerstshow!

6

De Intratuin in Duiven heeft naar eigen zeggen de grootste kerstafdeling van Nederland. Dat moest Christmaholic natuurlijk van dichtbij bekijken. Gisteren toog ik daarom, inclusief camera, naar het Gelderse plaatsje. Het was niet zo groot & mooi als ik verwacht had na alle verhalen, maar zeker een bezoekje waard!

De kerstafdeling is te vinden op de 1ste etage, maar op de begane grond werden we al getrakteerd op een selectie prachtige takken (ideaal voor bloemstukken en winterse vazen), de grootste collectie nepkerstbomen en een prachtig sneeuwlandschap vol met treintjes, huisjes, skipistes, cafeetjes en meer. Prachtig en heel groots opgezet! Dat beloofde wat voor de rest van de kerstafdeling!

Lichtjes!
Ook voor lampjes en lichtjes (binnen & buiten) kun je bij deze vestiging van Intratuin je hart ophalen. Traditionele kerstlampjes, clusterverlichting, schattige lichtsnoertjes met versiersels er al aan, ledverlichting, ijspegels voor aan je dakgoot, lichtslangen, lichtgevende dieren voor in je tuin of (dichtgevroren) vijver, glazen bollen met verlichting en ga zo maar door.

Winterefteling
De korte tocht met de roltrap naar de eerste verdieping was prachtig. Door de donkere doeken, mooie muziek en de bewegende diertjes, fonteinen, en mooi samengestelde taferelen om je heen, waan je je in een andere wereld. Een soort winterefteling. Helaas waren wij er bij daglicht, dus het effect werd meteen teniet gedaan door het felle daglicht dat binnenviel om de hoek. Misschien hadden ze de ramen voor de kerstshow beter kunnen afdekken, zodat de prachtig versierde en verlichtte kerstbomen en tafels vol schitterende kerstdecoratie maximaal tot hun recht waren gekomen.

Verschillende stijlen kerstversiering
De rest van de afdeling is verdeeld over verschillende ‘kamers’, die elk hun eigen stijl hebben. Van traditioneel rood-wit en herfstachtig met goud tot meisjesachtig roze en theatraal burlesque. Qua opbouw en styling van de kamers vind ik de kerstshow van tuincentrum Coppelmans een stuk mooier, maar de Intratuin wint het zeker op de grootte en diversiteit van de collectie.

Conclusie?
Hou je van de kerstsfeer en weet je nog niet precies welke stijl je wil dit jaar? Dan is een bezoekje aan de Intratuin in Duiven (vlakbij Arnhem) echt een aanrader! Als je de kerstshow op zijn mooist wil zien, kan ik je van harte aanraden om de Intratuin aan het einde van de middag of ’s avonds (als de zon onder is) te bezoeken. De komende weken zullen er hier op Christmaholic.nl nog meer foto’s gepubliceerd worden, in artikelen over verschillende stijlen kerstversiering.

Bekijk verslag van de Intratuin Duiven 2012

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. zo grappig… wij kwamen vroeger wel eens in duiven bij de ikea of de mcdonalds of de macro… en ook de intratuin. Maar ik kan me niet herinneren dat het heel groot of bijzonder was met kerst… dit ziet er best spectaculair uit!

  2. De foto’s zijn nog maar een heel klein tipje van de sluier..
    Bij binnenkomst waande je je in de droomvlucht van de Efteling!
    Wat moet dat een werk geweest zijn zeg!
    Wij hebben er zeker 4 uur rond gelopen er viel ook zo vreselijk veel te zien.
    Echt een aanrader om daar naar toe te gaan het is prachtig!!