Sint & Kerst cadeautips voor opa & oma

0

Of je nou lootjes trekt, een sinterklaas- of kerstspel speelt of gewoon voor al je geliefden een kadootje wilt kopen voor onder de boom of in de zak van de Sint, het is elk jaar weer moeilijk om de juiste cadeau’s te vinden. Zeker voor je grootouders! Opa & oma hebben vaak alles al en hebben bovendien niet veel nodig. In dit artikel een aantal cadeautips voor je opa en oma!

Tip 1. Zelfgemaakt en persoonlijk!

Opa’s en oma’s zijn altijd gek op persoonlijke, zelfgemaakte cadeau’s. Een mooie ingelijste foto van jou en je partner (plus eventuele kids) of van jou met je broers en zussen doet het altijd goed. Een blik met zelfgebakken cakejes, koekjes of andere zoetigheid valt bij elke oma in de smaak. Heb je kleine kinderen? Geef opa en oma dan een boekje met mooie verhalen, tekeningen en foto’s van hun achterkleinkind(eren). Je kunt ook een kerstbal bestellen met jouw foto erop voor bij opa & oma in de kerstboom!

Tip 2. Samen leuke dingen doen!

Opa’s en oma’s vinden het altijd leuk om iets te gaan doen samen met hun kleinkinderen. Neem opa bijvoorbeeld mee naar een voetbalwedstrijd van zijn favoriete team of ga met oma een dagje naar een creatieve beurs of de stoffenmarkt. Denk ook aan een keer uit eten, naar het theater, de dierentuin, een kerstmarkt etc. Jij weet vast wat jouw opa & oma leuk vinden om te doen! Houd hierbij natuurlijk wel rekening met hun mobiliteit! Heb je niet veel te besteden? Geef ze dan een bon voor een driegangendiner van jouw hand of een voucher voor een schoonmaakbeurt van het hele huis (of om die rommelzolder eens een keer uit te zoeken, misschien ligt er nog wel wat leuks voor jou ;-)). Heb je wat meer te besteden? Neem ze dan een weekendje mee weg met het hele gezin naar een vakantiepark. Altijd erg gezellig!

Tip 3. Hobby

Elke opa of oma heeft wel een of meer hobby’s. Denk aan breien, haken, naaien, vissen, tuinieren, koken, bridgen, lezen, zingen, kienen, klussen, fietsen, series (of TV) kijken, wandelen, huisdieren verzorgen (konijnen, duiven, katten en andere beesten) en ga zo maar door. Zoek op internet wat de laatste ‘trends’ en ontwikkelingen zijn op het gebied van die hobby en zoek een bijpassend cadeautje. Denk aan voer voor de konijnen, een speeltje voor de kat, nieuwe wandelschoenen, een cd van een goed koor, een breiboek (zoals dit kerstballenbreiboek!), een dvd(box) van As the world turns, Alo Alo of een documentaire over bijvoorbeeld WOII. National Geographic heeft overigens prachtige dvd’s over de natuur, dat vindt bijna iedereen wel leuk en interessant. Of geef ze een abonnement op een tijdschrift dat aansluit op hun hobby. Vaak kun je al een abonnement afsluiten voor 3 maanden, helemaal niet zo duur!

Tip 4. Lucky!

Een staatslot, een lot van de Postcodeloterij, een kraslot, de Lotto, Dayzers, het maakt niet uit welk lot je ze geeft, als je je grootouders geluk op de bankrekening gunt, dan is een lot uit de loterij altijd leuk! Rond kerst zijn er overigens in andere Europese landen, waaronder Spanje en Duitsland, hele grote loterijen (met enorme prijzen), waar je als Europeaan ook aan mee mag doen. Nederland kent natuurlijk elk jaar de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Oudejaarsloten zijn nu al verkrijgbaar en kosten €30,00 per lot. Je kunt ook een half lot kopen.

Tip 5. Altijd goed!

Heb je nog steeds geen inspiratie? Dan zijn de volgende cadeau’s altijd goed: zijn of haar favoriete geurtje, de bodylotion van oma’s favoriete parfum, een goede borrel voor opa (de mijne is bijvoorbeeld gek op Jaegermeister), mooie kerstversiering voor in de boom (wel in de kleuren die ze al hebben) of geef snoepgoed waarvan je weet dat ze het lekker vinden (mijn opa is bijvoorbeeld dol op brokken hakhoning), een boek over de geschiedenis van het dorp, de stad of de provincie waar ze wonen of een cd met Duitse schlagers, opera, Los Angeles – The Voices (van Gordon en zijn maten) of een andere stijl muziek waar jouw opa of oma van houdt.

Heb jij nog goede cadeautips voor opa’s en oma’s?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo