75% Nederlanders wil met Kerst op vakantie. En jij?

1

Geen familiediners, -verplichtingen, kerkbezoeken en cadeautjes onder de boom. Volgens een onderzoek van Vakantie.nl is Kerstmis niet langer een familiefeest om voor thuis te blijven. Driekwart van de Nederlanders zou het liefst weggaan met Kerst, zo blijkt uit het onderzoek onder 1.365 ondervraagden.

Waarom willen we op vakantie?

Houden we dan niet meer van die prachtige feestdagen, bij een mooi versierde boom, prachtige ingepakte cadeautjes en gezelligheid & genieten met familie, terwijl het buiten koud is en sneeuwt? Blijkbaar niet! Bijna 30% zegt de kerst te willen ontvluchten vanwege de sociale verplichtingen, 26% wil weg om uit de dagelijkse sleur te stappen. Ook de behoefte aan zon is voor 22% een reden om tijdens de kerst op reis te gaan.

De Sint achterna: naar Spanje!

Uiteindelijk gaat bijna een vijfde, 19%, ook daadwerkelijk dit jaar op vakantie tijdens de kerst. Dat is ruim 33% meer dan vorig jaar. In 2010 gaf 70% aan kerst thuis met familie en vrienden te vieren. In 2011 is dit aantal gedaald naar 63%. Van de kerstvakantiegangers gaat slechts 13% op reis buiten Europa en 12% blijft dicht bij huis in eigen land. Driekwart brengt de kerst binnen Europa door. De populairste reisbestemming tijdens de feestdagen is verassend genoeg Spanje. 19% kiest voor dat land vanwege de zomerse weersomstandigheden. Wintersportbestemming Oostenrijk komt op een tweede plek met 16%. Het zijn vooral families die hier de kerst gezamenlijk doorbrengen.

Budget & verplichtingen

De mensen die niet met vakantie gaan, blijven dus lang niet altijd uit vrije wil thuis. Bij 28% zit de hand op de knip, zij blijven thuis omdat de financiën het niet toelaten. 21% blijft thuis om aan het familiediner te kunnen verschijnen (verplichtingen, verplichtingen…), 15% moet werken en 7% heeft al zijn vakantiedagen opgemaakt.

Wil & ga jij dit jaar met Kerst op vakantie?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie