Lichtjesroute Eindhoven 2012: sfeervol & feestelijk

0

Elk jaar vindt in Eindhoven van 18 september t/m half oktober de lichtjesroute plaats. De aanleiding van deze feestelijk verlichte route door Eindhoven is de bevrijding van Eindhoven door de geallieerden op 18 september 1944. De soldaten werden door de Eindhovenaren verwelkomd met lampen achter de ramen. 

Lichtjes

Om die reden wordt een route van 22 kilometer door heel Eindhoven feestelijk verplicht door allerlei creaties van lampjes, denk aan kastelen, aapjes, smurfen, stripfiguren en natuurlijk de belangrijke gebouwen van Eindhoven. De lampen worden op 18 september 2012 om 19:00 uur ontstoken. Ze branden elke dag gedurende de volgende tijdstippen: zondag t/m donderdag van 19.00 u tot 22.30 uur en vrijdag en zaterdag van 19.00 u t/m 23.30 uur. Je kunt de route te voet doen (ongeveer 6 uur lopen), met de fiets of met de auto.

Georganiseerde fiets- en bustocht

Elk jaar vindt er ook een gezamenlijke fietstocht plaats. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 22 september 2012 van 19:00 u tot 23:30 u. Er is elk jaar tijdens de fietstocht veel muziek en ontspanning langs de route. VVV-Eindhoven organiseert daarnaast busrondleidingen met een gids.

Meer informatie over de lichtjesroute is te vinden op de website www.lichtjesroute.nl.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!