Online kerstkaarten bestellen: bespaar jezelf verkrampte vingers!

0

[Advertorial] Ieder najaar, als de dagen weer langzaam korter en donkerder worden, kunnen we ons weer verheugen op de kerstdagen. Maar al kijken de meeste mensen uit naar de gezelligheid van de kerstperiode, niet alle aspecten van het kerstgebeuren worden even veel gewaardeerd. De voorbereidingen voor kerst nemen namelijk nogal wat tijd in beslag.

Voorbereidingen voor kerst

Naast de dagelijkse bezigheden en stressigheden, moet er op koopavond en op zaterdagen door overvolle winkelcentra gestruind worden op zoek naar een origineel cadeau voor tantes, ooms, nichtjes en neefjes. Het huis moet opgedirkt worden met lichtjes, dennentakken en andere kerstige tierlantijnen. Na een lange dag op kantoor moet je tientallen kerstkaarten schrijven en in een enveloppe stoppen, adresseren en voorzien van een postzegel. Natuurlijk hoort het er allemaal bij. Kerst zonder kerstballen, cadeaus en kerstkaarten is geen echte kerst. Maar soms zou het toch fantastisch zijn als al deze bezigheden iets minder tijd in beslag zouden nemen. Zodat je meer tijd hebt om met vrienden een gezellig glaasje glühwein te drinken bijvoorbeeld, of met je gezin een ouderwets bordspel te spelen.

Kerstkaarten uitzoeken

vrouw schrijft kerstkaartenDe kerstkaarten kosten elk jaar weer een hoop tijd. Eerst moet je ze zorgvuldig uitzoeken. Als je niet met dezelfde afgezaagde kaart van de Hema aan wil komen – die je ongetwijfeld ook al van drie andere collega’s zult ontvangen – maar iets originelers wil vinden, betekent dat dus een speurtocht naar een kaart die de juiste toon slaat tussen stijlvol en sentimenteel, zonder al te voor de hand liggend te zijn. Heb je uiteindelijk iets geschikts kunnen vinden, dan moeten de kaarten geschreven worden met een persoonlijke, doch bondige boodschap. Je hebt er ten slotte vaak nog een stuk of honderd te gaan voor ze op de bus kunnen. Maar ja, zo’n e-card is ten slotte ook zo onpersoonlijk. Dus, schrijven geblazen maar.

Online bestellen en gedrukt bezorgen!

Heb je  het druk en zie je er tegenop om dit jaar weer tientallen kerstkaarten te schrijven, of heb je er simpelweg geen tijd voor? Er is een alternatief! Via verschillende aanbieders op het internet, waaronder Vistaprint, is het namelijk mogelijk om kerstkaarten te bestellen, met daarin niet alleen een persoonlijke kerstgroet, maar je kunt ze ook al meteen ondertekenen met je naam. Dit soort kerstkaarten werden voorheen voornamelijk verstuurd door bedrijven, maar tegenwoordig is het niet meer uitzonderlijk voor gewone huishoudens om ook zo’n voorbedrukte kaart te sturen. Het is misschien wat minder persoonlijk dan een met de hand geschreven kaart, en daarom misschien iets minder geschikt voor naaste familie of je meest trouwe vrienden, maar voor kennissen en collega’s is dit een prima oplossing.

En let’s face it, time is precious! Zeker in de hectische decembertijd, vol deadlines, overwerk, kerstborrels en kerstinkopen. Wie kan het ons kwalijk nemen als we liever wat tijd besparen op het schrijven van de jaarlijkse stapel kerstkaarten, zodat we meer tijd hebben om te genieten van wat het belangrijkst is: de kerstvreugde delen met diegenen die ons dierbaar zijn.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Christmaholic is de grootste kerstblog van Nederland & België. Je vindt er alle inspiratie en tips op het gebied van kerst.

Je kunt geen reactie achterlaten.