Kerst in Aken: Kerstmarkt & de Lindt Chocoladefabriek

1

Voor alle Christmaholics die ook Chocoholic zijn is Aken dé stad om heen te gaan: na je chocoladevoorraad flink te hebben aangevuld in de Lindt Chocoladefabriek loop je naar de Kerstmarkt in het centrum van Aken, waar in de prachtige houten kraampjes, naast de mooie kerstartikelen, ook allerhande Duitse Kerstlekkernijen te koop zijn.

De Lindt Chocoladefabriek

Wie dit jaar de Kerstmarkt in Aken gaat bezoeken en ook een chocoladefan is, moet zeker eerst naar de chocoladefabriek van Lindt gaan. In de Süsterfeldstrasse 130 staat een enorme fabriekshal, waar je een enorm assortiment aan chocolade vindt: niet alleen de reguliere repen en dozen, maar ook alle Kerstchocolade: adventskalenders, figuurtjes als Kerstmannetjes, sneeuwpoppen, bellen en specialiteiten als amandelen in cacao. Een walhalla voor chocoholics en… tegen fabrieksprijzen! Afgebrokkelde plakken (tweede keus) worden in andere verpakking aangeboden. Bij drukte worden de bezoekers gefaseerd binnengelaten, maar als je eenmaal binnen bent kijk je je ogen uit!

fabriekshal chocolade

Openeningstijden Chocoladefabriek vanaf 1 december 2012

Maandag tot vrijdag: 9.00 u – 20.00 u
Zaterdag : 9.00 u – 18.00 u
24 december : 9.00 u – 14.00 u
31 december : gesloten
Koopzondagen 2012 :
4 november : 13.00 u – 18.00 u
9 december : 13.00 u – 18.00 u
Toegang: vrij toegankelijk, bij drukte worden bezoekers in groepen toegelaten.

De Kerstmarkt van Aken

Wanneer je met volgeladen dozen naar buiten komt en die in je auto (die je op het parkeerterrein naast de fabriek kunt zetten) hebt gelegd, kun je je weg lopend vervolgen naar de binnenstad van Aken. De Kerstmarkt van Aken is ook zeer de moeite waard: de straatjes met de kinderkopjes, de oude gebouwen en het sfeervolle marktplein, waar de kraampjes met hun uitgelezen waren staan, geven, hoewel Aken een grote stad is, het gevoel dat je in een klein Kerstdorpje loopt.

Ook culinaire heerlijkheden zijn volop aanwezig: de Glühwein is te koop in bekers met opdruk die je mee naar huis kunt nemen en er zijn heerlijke aardappelpannenkoekjes, braadworsten en warme champignons met knoflooksaus te koop. De kerstartikelen die worden verkocht zijn van goede kwaliteit en origineel: ze dragen bij aan de knusse warme sfeer die er heerst. De etalageversiering van de winkels past er helemaal bij: men pakt echt uit! De Konditoreien (banketbakkerijen) stallen hun lekkernijen zo uit dat het kunstwerkjes lijken. Kortom: Aken is in alle opzichten in Kerstsferen gehuld!

Openingstijden Kerstmarkt 2012

Periode: 23-11 tot 23-12-2012
Openingstijden: 11:00 tot 21:00 uur
Let op:

  • zondag, 25-11-2012 slechts van 18:00 tot 21:00 uur geopend
  • vrijdag, 23-12-2012 slechts van 11:00 tot 20:00 uur geopend

Veel (en lekker) kerstplezier in Aken!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

1 reactie