Intratuin Duiven 2012: grandioze, magische & klassieke kerstshow

15

Na de prachtige kerstshow van vorig jaar, konden we dit jaar natuurlijk niets anders dan weer naar Duiven (vlakbij Arnhem) voor de opening van de kerstafdeling; misschien wel de mooiste en de grootste van Nederland. Dit jaar is het geheel nog magischer en meer bijzonder dan in 2011. Op sommige plekken kreeg je bijna het gevoel in de Efteling te zijn. Klik op de foto’s in dit artikel voor een grotere weergave!

Grootste collectie kerstbomen

Je komt binnen bij de Kerstbomen, de grootste collectie kunstkerstbomen van Nederland. En ze zijn er in alle soorten en maten. Van mini, tot huge, met sneeuw, inclusief lampjes, noem het maar op; in Duiven is het verkrijgbaar. Ook slingers, guirlandes, kransen en andere versieringen van kunstmateriaal zijn er te vinden.

Kerstdorp: huisjes, sneeuwlandschappen en grappige details

Vervolgens loop je de afdeling met kersthuisjes in. In een woord: wow! Wat een werk heeft daarin gezeten! Treintjes, kermissen, water, skibanen, ijsvlaktes, noem het maar op; overal glimmende lichtjes en leuke muziekjes. Je kijkt werkelijk je ogen uit! Je kunt er complete starterssets kopen (als je ook zo’n leuk kerstdorp wil dit jaar), maar ook honderden details (boompjes, kleine huisjes, poffertjeskramen, poppetjes, autootjes, draaimolens, noem maar op!

Kerstverlichting voor binnen & buiten

De afdeling met kerstverlichting is ook niet te versmaden. Je kunt kiezen uit traditionele lampjes of ledverlichting. Sierslingers, glazen bollen met lichtjes erin, kerstbomen van licht en echt prachtige lichtcreaties voor in de tuin; ijsberen, hertjes, pinguins, egels, paddenstoelen; allemaal even mooi en leuk.

Renaissance chique

Vervolgens ga je met de roltrap naar boven, een ervaring op zich. Je waant je in een pretpark, overal staan poppen in Renaissance-stijl en dankzij de muziek, de aankleding en de verlichting heeft de reis met de roltrap naar boven een magisch effect.

Trends volgens de Intratuin

Boven zijn verschillende kamers met versieringen te vinden, diverse ‘woonkameropstellingen’, compleet met mannequin, laten zien wat voor effect een bepaalde stijl in je huis zal hebben. Heel mooi gedaan!

De belangrijkste stijlen volgens de Intratuin zijn traditioneel rood en wit (zie hierboven) en daarnaast paars & oudroze, warm klassiek en herfstachtig goud & oranje.

Video

Om een echte indruk te krijgen van de sfeer, hebben we dit jaar voor het eerst een video-impressie gemaakt. De kwaliteit is niet al te best, we know, maar het geeft wel een mooie indruk, toch?

Geweldig leuk kerstuitje

De kerstafdeling van de Intratuin in Duiven is écht een leuk uitje. Combineer het met een bezoek aan de IKEA in Duiven (ligt er vlakbij) of nog leuker; een bezoek aan de kerstmarkt in Oberhausen (net over de grens in Duitsland) en je hebt gegarandeerd een geweldige dag vol kerstplezier. De kans dat je dan nog met lege handen thuiskomt, is wel heel erg klein!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

  1. Pingback: Christmaholic.nl » Kerst 2012: trends, versiering, tips & inspiratie! » Intratuin Duiven: prachtige & grote kerstshow!

  2. Pingback: Christmaholic.nl » Kerst 2012: trends, versiering, tips & inspiratie! » Kersthuisjes: geschiedenis, trends & de Minidorpclub

  3. Petty Smits van Coenen op

    We zijn er gisteren geweest en voor ons was het ook de eerste keer. Alles was schitterend, ben nog steeds aan het nagenieten. Het is wel een eindje rijden maar we gaan zeker nog een keer terug.

  4. Pingback: Christmaholic.nl » Kerst 2012: trends, versiering, recepten & inspiratie!Beste Kerstshow 2012: stem op je favoriete tuincentrum » Christmaholic.nl

  5. Pingback: Wanneer begint de kerstshow bij Intratuin in 2013?

  6. Pingback: Kerstshow Intratuin Duiven 2013: een heuse kerstfabriek! - Christmaholic.nl

  7. Pingback: De kerstshows in de tuincentra worden alweer opgebouwd!