Trend kerstversiering 2012: Alpine Chique

1

Stel je een prachtig en romantisch houten chalet in een besneeuwd landschap voor. Het houten interieur is versierd met chique, traditionele kerstdecoratie in witte, bruine en rode tinten. Met misschien hier en daar een splash of gold. Dat is Alpine Chique, een en landelijke stijl kerstversiering, die prachtig combineert met hout.

Landelijk chique

Denk aan dennenappels en kerststerren, aan rode, bruine en witte kussens en plaids. Stel je slingers van witte kralen, houten hartjes & sterretjes en aaibare decoraties voor (zoals nepbonten handschoenen en oorwarmers). Diverse brandende kaarsjes en een open vuurtje voor de warmte (of misschien zelfs wel een vuurkorf op het terras) maken het af. Deze stijl is landelijk, stijlvol en chique!

Wintersport

Houten ski’s en stokken, mooie ouderwetse schaatsen en andere wintersportdeco doen het perfect in deze stijl. Uiteraard kunnen dieren en nepbont voor het traditionele winterse effect niet ontbreken. Wat vind je bijvoorbeeld van het hert hieronder (gezien bij tuincentrum Coppelmans)? Prachtig gemaakt toch?

Hout & bont

Prachtig bij deze stijl kerstversiering zijn blokken hout (bijv. voor de open haard) en dennenappels, versierd met glinsterende nepsneeuw. Kransen met natuurproducten in wood look, bruin of witgespoten, passen ook perfect. Een ouderwetse houten slee kan als basis dienen voor een mooi kerststuk, een sfeervolle ‘compositie’ of om de kerstcadeaus op uit te stallen.

wolf kussen Riviera Maison

Gebruik daarnaast aaibare kussens en plaids van nepbont, voor een winters sfeertje. Heb je een open haard? Super! Als er iets past bij Alpine Chique is het wel een traditioneel vuurtje met een kleed van nepbont ervoor, waar je heerlijk op kunt liggen lezen met een kop warme choco en een goed boek. Met deze stijl kerstversiering haal je de traditionele, romantische en chique wintersportsfeer naar binnen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstidee├źn en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor n├│g meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo