Winterfair KerstCreaties: creatieve workshops & originele cadeaus

1

Dit jaar bezocht Christmaholic voor het eerst de winterfair KerstCreaties, die van 8 t/m 11 november dit jaar de Brabanthallen omtovert in een creatief kerstwalhalla. Van bloemschikken tot originele wooncadeaus en alternatieve houten kerstbomen. Van washi-tape en scrapspullen voor het maken van je eigen kerstkaarten tot kraaltjes en beads voor de mooiste sieraden. In dit artikel enkele hoogtepunten van de beurs!

Creatieve workshops

Heb je dit weekend nog niks te doen? Overweeg dan zeker een beursbezoek. Je kunt er de leukste creatieve workshops doen en presentaties volgen. Denk aan het maken van kerstkransen voor bijzondere standaarden, guirlandes met kerstversiering, cupcakes versieren in winterse stijl, je eigen chocoladeletter decoreren en bloemschikken.

Minidorpclub

Mark en consorten van de Minidorpclub hebben speciaal voor KerstCreaties een groot kerstdorp opgezet. De minidorpclub is dé vereniging voor echte kerstdorpfans. Op de beurs kun je ze alles vragen over het verzamelen en creëren van winterse kerstdorpjes. Heb je het dorpvirus helemaal te pakken en wil je meer uit je hobby halen? Dan is een lidmaatschap bij de enige echte kerstdorpenclub van Europa echt een aanrader.

Pindakaas & sieraden

De beurs strekt zich over 2 beurshallen, genoeg te zien & te doen dus. En genoeg cadeau-ideetjes ook! Zoals deze pindakaashuisjes. Pindakaas is niet alleen lekker voor mensen; ook vogels zijn er dol op! Het bevat goede, onverzadigde vetten die energie geven. Je schuift een volle pot pindakaas in de houder en de vogels doen zich tegoed aan de pindakaas. De pindakaasvogelhuisjes op de foto hieronder zijn van Romafa, maar daar is helaas geen website voor te vinden. Meer informatie vind je op pindakaashuisje.nl. Op de foto rechts zie je een deel van de ‘snoepwinkel’ van Humiez Beads. Ze hebben ook een webshop voor het bestellen van (losse) kralen en beads.

Houten kerstbomen

Je huis in kerstsferen brengen, op de beurs vind je genoeg producten die je daarbij helpen. Zoals deze houten alternatieve kerstboom. Erg mooi, maar wel prijzig (een kleine boom kost al 100 euro)! Maar komt omdat er een stalen buis inzit, die is vastgelast op een stalen voet. Het resultaat is erg mooi en je kunt de boom natuurlijk helemaal naar smaak decoreren.

Kerstversiering & -cadeaus

Op de beurs kun je ook zeker terecht voor diverse woondecoraties, kerstversiering en woonkado’s voor onder de boom (of in de schoen). Zoals deze prachtige pot, die je naar eigen keus kunt vullen met decoratie en kaarsjes. Of de grappige christmas stockings hieronder. Ook deze besneeuwde kerstboompjes zijn erg cute. En bij de stand van Christmas4you2.net mocht je de kerstdecoratie zo uit de boom plukken. Leuk!

Geniet van een dagje kerstplezier!

Op verschillende plekken op de beurs kan je ook heerlijke culinaire producten proeven en kopen. Van kaas & mosterd, tot echte Nederlandse worstjes, Italiaanse wijnen (van Vini Per Tutti) en de heerlijkste koekjes. En verder is het ook gewoon een erg gezellige beurs. Je komt helemaal in de kerststemming. Stephanie, een van de winnaressen van de kaartjes voor de beurs, kwam nog even gedag zeggen. Net als deze uber cute kerstezel van Schapenhouderij Rob Adriaans (die overigens echt geweldige sloffen van schapenwol en -leer verkopen op de beurs).

Heb je vandaag of morgen nog geen plannen? Breng dan zeker een bezoek aan KerstCreaties in Den Bosch! Geen tijd dit weekend? Noteer het dan zeker alvast in je agenda voor volgend jaar!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!