WIN! Vrijkaartjes Kerstmarkten Valkenburg

47

Vanaf vandaag, vrijdag 16 november, is Kerststad Valkenburg weer geopend. En als je ergens in Nederland op een bijzondere manier Kerst kunt beleven; dan is het inderdaad in Valkenburg. Sowieso doet het stadje on-Nederlands aan (je hebt echt het gevoel dat je een dagje in het buitenland bent). Maar rond de Kerst is het helemaal bijzonder in de drie prachtige grotten en het stadje zelf. Onderaan dit artikel maak je kans op 2 vrijkaartjes!

Kerst in Valkenburg 2012

Dat Valkenburg in de wintertijd dé Kerststad van Nederland is, heeft het te danken aan de (inter)nationale bekendheid van de twee ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Dit jaar kun je ook de grootste ondergrondse Kerststal van Europa bezoeken, gemaakt van Magisch Zand. Daarnaast is de Christmas Parade, die twee keer per week door de straten toert, ook echt een aanrader!

Kerstmarkt in de Fluweelengrot 2012

Tussen 16 november en 23 december 2012 kun je de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot bezoeken. Dit jaar is de Kerstman in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn huis! Neem een kijkje in de cadeaukamer, loop door zijn slaapkamer en zie de rendieren en zijn arreslee. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot je langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18e eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid.

Openingstijden kerstmarkt Fluweelengrot 2012

De kerstmarkt is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00. Kijk voor aangepaste openingstijden op 24, 25, 26 en 31 december op de website van de Flueweelengrot.

Kerstmarkt in de Gemeentegrot 2012

Voor de 27ste keer vindt er dit jaar weer een kerstmarkt plaats in de Gemeentegrot van Valkenburg, de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse historie zorgen voor een geheel eigen en aansprekende entourage. Je kunt daarbij natuurlijk ook genieten van een hapje en een drankje in en buiten de grot. Ook deze kerstmarkt kun je bezoeken van 16 november 2012 tot en met 23 december. Je vindt de ingang aan de voet van de Cauberg.


Openingstijden kerstmarkt Gemeentegrot 2012

De openingstijden van de kerstmarkt variëren; van 12.00 uur tot 21.00 op doordeweekse dagen en in het weekend van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Magisch zand: grote ondergrondse kerststal

In de oude Wilhelminagrot kun je van 16 november 2012 t/m 6 januari 2013 het kerstverhaal beleven. De fenomenale grot herbergt eveneens het pronkstok: de grootste Europese zandsculpturenkerststal van maar liefst 30 meter doorsnede en 6 meter hoog, in onze indrukwekkende ”kathedraal”. De openingstijden? Maandag t/m vrijdag van 11.00u – 18.00u. Zaterdag en zondag geopend van 11.00u – 19.00u. 25 december 2012 en 1 januari 2013 gesloten.

Kerstexpress

De Kerst Express rijdt op 18 en 25 november en 2, 8, 15, 16, 22 en 23 december. Boemel op romantische wijze per Kerst Express tussen het nostalgische station Simpelveld en ‘Kerststad Valkenburg’. Om gebruik te maken van de Kerst Express wordt vooraf uw treinkaartje online bestellen aanbevolen.

Bovengrondse activiteiten: Christmas Parade & Route d’Amuse

Tot en met zaterdag 22 december trekt er iedere woensdagavond (m.u.v. 5 december, die week vindt de stoet plaats op dinsdag 4 december) om 19.00 uur en iedere zaterdagavond om 19.30 uur een sprookjesachtige stoet van verlichte en versierde praalwagens door het centrum van Valkenburg. Naast de praalwagens wordt de stoet begeleid door talrijke dansers en animators op een speciaal voor Valkenburg gecomponeerde Christmas Song. Ook de kerstman maakt deel uit van de Christmas Parade! Meer informatie vind je hier.

De Route d’Amuse is een wandelroute door het pittoreske Valkenburg, waarbij je onderweg geniet van 5 heerlijke amuses bij gerenommeerde restaurants. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes van ongeveer vijf kilometer. Voor kinderen is er natuurlijk een amuse d’enfant.. De twee routes zijn vanaf 16 november 2012 tot en met 6 januari te wandelen, met uitzondering van 1e kerstdag en nieuwsjaarsdag. De amuses kunnen dagelijks genuttigd worden tussen 12.00 en 18.00 uur. Vertrek bij voorkeur voor 14.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Win 2 kaartjes voor de Fluweelengrot, Gemeentegrot & Magisch Zand!

Christmaholic mag 2 vrijkaartjes weggeven voor de drie prachtige grotten; de Fluweelengrot, de Gemeentegrot & Magisch Zand (met de kerststal van zandsculpturen); een geweldig leuk dagtripje dus! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op deze kaartjes, is hieronder in een reactie uiterlijk 23 november laten weten waarom jij graag dit jaar de kerstsfeer wil proeven in Valkenburg!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

47 reacties

 1. Ik zou dit jaar heel graag de kerstsfeer in Valkenburg willen proeven omdat mijn dochter van 9 (bijna 10) voor het eerst met mij meegaat.. Eerder bleef ze thuis bij haar papa maar nu wil ze heel graag mee en ik wil dat het een onvergetelijk uitje wordt voor haar..
  Liefs Chris

 2. Ben er al is geweest en kan iedereen die gaat adviseren er NIET in het weekend heen te gaan,dan kun je over de hoofden lopen.
  Hoop dat de winnaar er van zal genieten want het is echt hartstikke leuk!
  Ook de omgeving is schitterend!

 3. Ik kan de sfeer nu al proeven…..geweldig! Het lijkt me heerlijk om met mijn lieve gezinnetje er heen te kunnen en te genieten van al het moois én lekkers!

 4. Mijn ouders hebben besloten om met de kerst naar Wenen te gaan, Dus nu liggen mijn kerstplannen totaal overhoop, en het kan nog weleens zo eindigen dat ik met een magnetronmaaltijd alleen op de bank belandt. Dus een leuk uitje zodat ik in December toch nog een beetje een kerstgevoel heb zou wel fijn zijn. En mensen dronken voeren met glüwijn is natuurlijk ook erg leuk!

 5. Ik heb al heel veel gehoord over de kerstmarkt in Valkenburg, nog nooit met eigen ogen gezien maar ik zou eigenlijk mijn ouders willen verrassen met deze kaartjes omdat ze 16 december 35 jr. getrouwd zijn, en wat is dan romantischer dan in de Kerstsfeer samen met elkaar genieten van een glaasje Glühwein in de grotten, laat de Liefde maar vonkelen en sprankelen !! Daarom zou ik het fantastisch vinden om deze kaartjes te winnen, ik ben benieuwd !!

 6. Ik zou zoooooooooo graag deze tickets winnen.
  Kerst is mijn favoriete periode van het jaar (en daar gaan heel wat planningen aan vooraf).
  Een tripje naar ondergrondse kerstmarkten lijkt me perfect voor het opdoen van een boel inspiratie (en het leegmaken van mijn portemonnee) 🙂

 7. Ik heb al vaak over deze beroemde Kerstmarkt gehoord, ik ben er nog nooit bij geweest. Schijnt echt iets te zijn wat je een keer gezien moet hebben, dus ik waag een poging!

 8. Rosa Vanden Bosch op

  Ik heb al veel gehoord en gelezen over de ondergrondse grotten in Valkenburg.
  Tijdens de kerstvakantie trekken wij er elk jaar een dagje op uit om een kerstmarkt te bezoeken
  Na een paar jaar Leuven en Brussel te bezoeken wordt het dringend tijd dat we eens naar een andere markt gaan. Het ziet er op de site toch al heel gezellig uit. Ik kijk er al naar uit om met het gezin naar Valkenburg te gaan om lekker de kerstsfeer op te snuiven, kerstcadeautjes te kopen,glüwein te drinken enz….

 9. ik zou heel graag winnen en zou er dan een hoteletje bij regelen mijn man is heel ziek en ik heb net een ongeluk gehad en we kunnen wel een beetje magische kerstsfeer gebruiken! En wat is dan mooier dan valkenburg we zijn er allebei nog nooit geweest dit zou een mooie afsluiting van een slecht jaar zijn en een mooi nieuw begin van een nieuw jaar!

 10. Ik zou graag de kerstmarkt willen bezoeken omdat ik er nog nooit geweest ben en omdat ik een rotjaar achter de rug hebt, mijn hondje is dood gereden en ik heb 8 maanden van het jaar helse pijnen geleden ivm een nekhernia kan niet wachten tot 2012 voorbij is volgend jaar een nieuwe start

 11. zojuist een weerkendje Valkenburg geboekt voor 2 nog even samen genieten en de laatste inkopen voor de familie doen……na het zien van de foto’s weten we ook al waar
  met 2 vrijkaartjes zijn we snel klaar.

 12. Elk jaar gaan we tegen kersttijd naar andere landen. Kerstsfeer proeven in België of Duitsland …. Terwijl ik op steenworp afstand woon van het gezellige Valkenberg en daar nog nooit naar de kerstmarkt geweest ben! Hoe verzin je het??

 13. Ilona de Graaf op

  Ik zou dit jaar graag naar de Kerstmarkt in Valkenburg willen omdat het de eerste keer is dat mijn vriend mee gaat. Wij hebben een heel zwaar en roerig jaar achter de rug. Helaas hebben wij heel weinig geld waardoor iedere euro 5 keer omgedraaid moet worden. Het geld wat wij besparen door deze actie kunnen wij weer gebruiken voor de boodschappen. Wij zouden dit heel erg waarderen!

 14. Misschien brengt een bezoek aan deze grotten me een beetje terug in de tijd ben het kerstgevoel al enkele jaren kwijt .

 15. Jolanda Cameron op

  Ik wil winnen!!!! Ziet er gaaf uit op de foto’s. Eigenlijk schandalig dat ik er nog nooit ben geweest, ga al jaren naar de Duitse kerstmarkten en hier in de buurt in Dordrecht maar nog nooit in Valkenburg.

 16. Lucienne Reinders op

  Zo geweldig, een hele aparte sfeer, zijn er al vele malen geweest, toch is het elk jaar een dilemma, nu wat anders of toch weer Valkenburg. Vaak pakken we op de terugweg als we elders geweest zijn nog ff snel 1 dagje Valkenburg

 17. Wat lijkt mij het gezellig om met een goede vriendin te kerstmarkt te bezoeken in Valkenburg. Daar zijn wij nog nooit geweest tijdens de kerstperiode.
  Wij zijn twee dames die in de randstad wonen. Er is veel hectiek en de stad is vooral dynamisch. er gebeurt altijd van alles.
  Hoe leuk is het om naar Valkenburg te gaan en daar de sfeer te proeven van een kleine stad-dorp. En daar te genieten van de dynamiek.
  En als klap op de vuurpijl wil ik daar een blog aan wijden. Ik ben een startende blogger, alhoewel startende, laat ik zeggen opstartende. Jaren geleden schreef ik ook over van alles.

  Groetjes van Annabella

 18. Mijn moeder en ik houden, zoals je nu wel weet haha, enorm van beurzen en marktjes! Het lijkt me hartstikke leuk om eens met haar naar valkenburg te gaan! Daar had ze het pas nog over, dus zou een kei leuke verrassing zijn! Zelf ben ik nog nooit in Valkenburg geweest haha, dus super leuke kans!

 19. Ik zou graag dit jaar naar de Kerstmarkt in Valkenburg willen omdat de 2 keren dat ik ben geweest,ik op krukken liep en niet overal bij kon om het goed te zien!Drie maal is scheepsrecht en nu heb ik de kans om WEL alles te zien!Wat zouden jullie mij blij maken! 🙂

 20. jolanda mulder op

  welk mens zou niet een geweldige lichtpraal van glinsterende ballen en lichtjes + de gezelligheid en vrede die er heerst over mensen willen meemaken??
  nou ik wel het warme gevoel van de lichtjes de geur van warme chocolademelk en slagroom, de glinsterende kerstballen en lichtjes die branden….
  je word er tog een gelukkig mens van als je dat allemaal mee mag maken en mag voelen hoe mooi zoiets kan zijn.
  ik zou vereerd zijn om dit mooie pracht en praal te mogen bezichtigen

 21. Leuke kerstmarkten! Zeker bij koud weer, want daarbinnen is het niet ijskoud. En, zeer belangrijk, ze zijn redelijk rolstoeltoegankelijk! (Als het niet te druk is natuurlijk)

 22. Het lijkt me geweldig om de grotten te bezoeken voor de kerstmarkten. Gezelliger
  mijn man de romantiek snuiven van de kerst in de
  mooie grotten in Valkenburg

 23. Lara Knijnenburg op

  Toen ik vroeger kleiner was ben ik met mijn familie naar grotten geweest. Daar kregen we een rondvaart in een boot. Op die boot zaten mijn ouders, mijn grote zus en nog een ouder stel. Ik was erg onder de indruk van wat er allemaal te zien was, amper kon ik geloven dat de grotten zo oud waren. Opeens hoorde ik een harde knal, waardoor ik spontaan begon te huilen. Mijn ouders namen mij meteen in de armen om mij gerust te stellen. Ze hadden voor de entertainment van alle grot bezoekers een kanon laten afgaan, zonder kanonskogel natuurlijk. Ik was hier zo van geschrokken dat ik hierna nooit meer een grot ben ingegaan.
  Net toen ik op deze site zat, keek ik naar de grot vol met kerst en gezelligheid. Het deed mij beseffen dat ik er klaar voor ben om weer een grot in te gaan!

 24. heel leuk zou zelf daar willen kijken maar met een rolstoel niet te doen maar mn zoon is helemaal kerstgek dus voor hem en zn vriendin die net op zichzelf zijn zou het super zijn en dan nemen ze voor mij ook wel wat leuks mee haha en dan zijn we allemaal blij toch

 25. Hallo iedereen,
  Zoals jullie ga ik ook een gokje wagen , sorry . Ik vind de maand december de mooiste maand die er is 1 omdat mijn oudste dan jarig is ( 1 dag voor sint !) en 2 de hele kerstsfeer. Wij wonen nu in Ede maar toen wij nog in de richting van Rotterdam woonde gingen we regelmatig naar Scheveningen omdat je daar een kerstwinkel had 365 dgn in een jaar helaas is die verdwenen en joost mag weten waar naar toe . Ik wil al jaren een keer zo’n waanzinnige kerstmarkt bezoeken maar dan moet ik alleen gaan en dat vind ik een beetje jammer en dat weer houd mij daarvan. Maar als ik dit ziet in die mooie grotten en die zandsculpturen wauw.

 26. Hendrina Dijkhuizen op

  Ik zou heel graag deze kaartjes willen winnen, omdat het me zo verschrikkelijk leuk lijkt.
  Ik had hier nog nooit van gehoord, en als ik de websitebekijk, ruik ik kerst al bijna!

 27. Hallo
  Wij willen graag die kaartjes wij Zijn dit jaar getrouwd en hebben geen huwelijksreis gehad .dit is een.bizonder moment om als nog een. Leuke romantise dag van maken
  Gr’s Kim & maykel

 28. Ik zou heel graag mijn man eens willen verassen.
  Hij staat altijd voor me klaar en nu die zelf niet lekker in zijn vel zit blijft hij positief!
  Hij verdiend het!