Kerstrecept: chocoladekaramels met marshmallows!

5

Jaren geleden heb ik dit recept eens in een kookboek gevonden. Het bijzondere ervan is dat deze chocolade karamels met marshmallows gemaakt worden. Hierdoor blijven ze lekker zacht en zijn minder plakkerig dan de doorsnee karamels. Het resultaat is verrukkelijk! Lekker voor bij de koffie of als kerstcadeautje en gemakkelijk te maken.

Benodigdheden

Voor de chocolademarshmallows heb je de volgende ingrediënten en spulletjes nodig:

  • 300 gr marshmallows
  • 100 gr boter
  • 1 eetlepel water
  • 200 gr pure chocolade, in stukjes
  • 1 tl vanille-essence
  • bakblik van 23 x 23 cm

Bereiding

Laat in een middelgrote pan de marshmallows smelten met de boter en het water. Roer de chocolade en de vanille-essence erdoor. Blijf roeren tot alle ingrediënten goed vermengd zijn en de chocolade gesmolten is.

Giet de karamel in het bakblik en laat het afkoelen. Snijd de koude karamel in stukken. Gebruik geen aluminiumfolie in het bakblik, zoals ik wel deed (en te zien is op de foto!). Dit is moeilijk van de karamels te verwijderen en moet er dan echt afgesneden worden!

Snoep ze!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

5 reacties