20 Cadeau-ideetjes onder de 5 euro voor Sint- of Kerstdobbelspel

6

Wie met Sinterklaas of Kerst een dobbelspel gaat spelen, begint met wat misschien wel het leukste deel is: voor minder dan een bepaalde afgesproken prijs enkele cadeautjes inkopen! En hierbij rekening natuurlijk houden met wat iedereen die meedoet leuk (of om de hilariteit te verhogen juist vreselijk) vindt.

Hieronder daarom maar liefst 20 kado-ideetjes voor het dobbelspel – de ene wat meer geschikt voor mannen, de andere meer voor vrouwen – maar allemaal leuk, nuttig en onder de 5 euro!

1. Wijn!

Wie houdt er niet van? Als je het dobbelspel alleen met volwassenen speelt, is een lekker flesje wijn altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan de wijnen van de Yellow Tail familie; een Australische zonaanbidder die zich niet laat verleiden tot tropische trekjes. Dat ligt ongetwijfeld aan de Italiaanse achtergrond van deze wijnfamilie, die de perfecte nuance weet aan te brengen in het zongerijpte aroma. En dan krijg je een heerlijk romige, perzikfruitige Chardonnay en soepele en zachte Merlot (Dirck III, 4,99)

2. Puzzeltje

Kruidvat verkoopt houten brain benders voor 4,99 euro. Dat zijn van die leuke puzzeltjes waar je een eeuwigheid mee bezig bent om ze op te lossen. Ook de Rubix cube valt in deze categorie. Leuk om te geven, leuk om te krijgen en leuk om te doen!

3. Kerstversiering

Oke, als je het dobbelspel met of na kerst speelt, is dit misschien niet zo’n geschikt cadeau-idee, maar als je met Sinterklaas dobbelt is kerstversiering juist hartstikke leuk. Bij winkels als de Xenos, de Blokker en de Action kun je een leuk pakketje kerstdecoratie voor 5 euro samenstellen.

4. Koffie- of theecadeau

Thee en koffie; altijd goed! Maak bijvoorbeeld een leuk pakketje met een (dubbelwandig) glas en een doosje thee of een pakje met losse thee en een doosje met theezakjes waar je zelf de thee in kunt doen. Een erg lekkere losse thee is bijvoorbeeld de Droom van Maastricht van Blanche Dael.

5. Sieraden

Bij winkels als Lucardi, de Six en Pieces vind je leuke sieraden voor een prikkie. Lucardi verkoopt bijvoorbeeld een silver plated ring voor 4,99. De Six en Pieces verkopen ontzettend veel leuke oorbellen en andere bijouterie onder de 5 euro.

6. Nagellak

Er zijn de leukste nagellakjes verkrijgbaar voor weinig geld, bijvoorbeeld van de merken Catrice en Essence, al vanaf 0,50 cent (verkrijgbaar bij het Kruidvat). Als je het combineert met een nageldroger, waarmee je gelakte nagels sneller droog zijn (Blokker 2,99 euro) krijg je een leuk nagelpakketje.

7. Sneeuwbalmaker

Wat dacht je van deze superhandige gadget voor alle leeftijden; een heuse sneeuwbalmaker. Daarmee win je het sneeuwballengevecht deze kerst zeker weten! (Bart Smit – 4,99 euro)

8. Een dvd

In de graaibakken van de Mediamarkt maar ook bijvoorbeeld bij de Free Recordshop of de Blokker vind je best leuke dvd’s. Denk aan typische kerstfilms als The Nightmare Before Christmas en The Sound of Music of muziekdvd’s van Queen, Bob Marley en  The Rolling Stones (allemaal precies 5 euro bij Free Recordshop).

9. Anti-slip schoenhoezen

Als het buiten glad is door sneeuw of ijs, glibber je op de meeste schoenen heel snel weg. Anti-slip schoenhoezen doe je om je schoenen (lijken een beetje op van die blauwe hoesjes voor in het zwembad) en geven je grip op een gladde ondergrond. O.a. verkrijgbaar bij Blokker voor 4.99 euro.

10. Goedkope, maar nuttige gadgets

Bijvoorbeeld een toetsenbordstofzuigertje (2,99 euro, Blokker) of een USB-hub met 3 poorten, inclusief aansluiting voor Apple-producten (4,99 euro, Blokker) of een houder voor afstandsbedieningen (speciaal voor mensen die hun afstandsbediening steeds kwijt zijn) waar je 3 afstandsbedieningen in kunt zetten (4,99 euro, Blokker)

11. Deco voor in huis

Leuk voor de dames, leuke decoratie voor in huis, zoals het woord HOME in witte houten letters – 11 x 8 x 2 cm  (Action 2,49 euro) of een grappig kistje met greep en tekst ‘Loft’ (Xenos 4,99). Of wat dacht je van deze super mooie ‘gebreide kaarsen’ van de Blokker (Blokker – groot: 2,69, klein: 1,99), net echt en passen helemaal bij de trends voor dit winterseizoen. Bij de Karwei zijn overigens ook gave gebreide kaarsen verkrijgbaar voor onder de 5 euro, zelfs een kaars in de vorm van een bolletje wol.

12. iPhone gadgets

Als veel van de deelnemers een iPhone hebben, dan zijn iPhone gadgets natuurlijk hartstikke leuk. Zoals bijvoorbeeld deze speakerdock uit de V&D-collectie in een effen kleur. Je iPhone 4 past perfect in de speakerdock en zorgt ervoor dat je geluid er versterkt uitkomt. De speakerdock heeft een opening waar je je oplader in kunt doen (V&D 4,99 euro)

13. Een boek!

Lekker lezen! Winkels als Boekenvoordeel, AKO, Bruna en Bol.com (tweedehands!) hebben leuke Romans en kookboekjes voor onder de 5 euro. Zoals bijvoorbeeld de roman Vulpen van Heleen van Royen (AKO bestellen via website: 2,50).

14. Lot uit de loterij

Geef een lot cadeau, misschien geef je helemaal niks, misschien wel een miljoen! Denk bijvoorbeeld aan een 1/5 Staatslot, een kraslot of bijvoorbeeld de Lotto Decemberkalender met krasvakjes voor elke dag in december. (Bruna, 5,00 euro)

15. Een tijdschrift

Er zijn zat leuke tijdschriften voor onder de 5,00 verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan Stuff Magazine, de Donald Duck, Jackie, JFK, 101 Woonideeen of de Autoweek.

16. Culinair cadeautje

Voor de echte lekkerbekken kun je natuurlijk ook een leuk culinair pakketje samenstellen. Bijvoorbeeld een pastapakketje met een pak spaghetti en een van de pastasauzen van Jamie Oliver  (C1000 1,99 euro) of lekkere olijfjes en pepadews (pepertjes met kaas erin), onder andere verkrijgbaar bij de Xenos.

17. Laarzenspanners

Heel handig voor de dames, je houdt er je mooie laarzen langer mooi mee en ze nemen minder plek in doordat ze goed rechtop blijven staan in je kast of op je schoenenrekje. De Blokker verkoopt twee paar laarzenspanners voor 5,00!

18. Bakvormpjes

Bij de Karwei is bijvoorbeeld een leuke cupcakebakvorm voor 12 cupcakes verkrijgbaar voor 3,99 euro. Bij de Xenos slaag je ook absoluut voor bakspullen zoals rubberen bakvormpjes, een deegroller en grappige uitsteekvormpjes. De Jumbo verkoopt daarnaast een leuk bakpakket voor het maken van cakepops, de trend van dit jaar.

19. Auto-accessoires voor de winter

Auto’s en ijs gaan niet goed samen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel producten op de markt die het ons wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan ruitondooier (een spray, verkrijgbaar bij o.a. Halfords), een ijskrabber (vanaf 0,99 euro bij Karwei), een anti-ijsdeken voor over de hele auto (2,49 euro bij Karwei), slotontdooier (1,99 euro bij Karwei) en een deurrubberstick om je vastgevroren deur veiliger open te maken (3,95 euro bij Karwei).

20. Cadeauverpakkingen

En last, but not least, idee nummer 20: de cadeauverpakking! Zeker als je met Sinterklaas het dobbelspel speelt, dan is leuk kerstcadeaupapier of allerhande strikjes, versiersels, cadeaulint e.d. ook een heel nuttig cadeau-idee. Winkels als Xenos, Hema, Action, Blokker en Boekenvoordeel verkopen goedkope cadeauverpakkingen en -accessoires!

Veel plezier met de voorpret van het kopen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

6 reacties

 1. Superhandige website!
  Ook erg handig om te weten wat je zelf wilt.
  Kan bv. ook voor je verjaardag ofzo.
  Superhandig is mijn mening.

  Met vriendelijke groet,
  Anne

Reageer!