20 Cadeau-ideetjes onder de 5 euro voor Sint- of Kerstdobbelspel

10

Wie met Sinterklaas of Kerst een dobbelspel gaat spelen, begint met wat misschien wel het leukste deel is: voor minder dan een bepaalde afgesproken prijs enkele cadeautjes inkopen! En hierbij rekening natuurlijk houden met wat iedereen die meedoet leuk (of om de hilariteit te verhogen juist vreselijk) vindt.

Hieronder daarom maar liefst 20 kado-ideetjes voor het dobbelspel – de ene wat meer geschikt voor mannen, de andere meer voor vrouwen – maar allemaal leuk, nuttig en onder de 5 euro!

1. Wijn of bier!

Wie houdt er niet van? Als je het dobbelspel alleen met volwassenen speelt, is een lekker flesje wijn altijd goed. De HEMA heeft altijd een aantal heerlijke omfietswijnen in het assortiment en een hoop wijntjes onder de vijf euro. Ook Gall & Gall heeft een flink aantal heerlijke wijnen voor onder de 5 euro. Koop een wat duurdere wijn die toevallig in de aanbieding is, en je geeft een extra luxe cadeautje. Of ga voor bier, een lekker speciaalbiertje of twee in één verpakking. Die wil iedereen winnen!

2. Puzzeltje

Kruidvat verkoopt regelmatig houten brain benders voor 4,99 euro. Dat zijn van die leuke puzzeltjes waar je een eeuwigheid mee bezig bent om ze op te lossen. Ook de Rubix cube valt in deze categorie. Check ook de Flying Tiger, heb daar al vaker houten puzzels zien liggen voor een paar euro. Leuk om te geven, leuk om te krijgen en leuk om te doen!

3. Kerstversiering

Oké, als je het dobbelspel met of na kerst speelt, is dit misschien niet zo’n geschikt cadeau-idee, maar als je met Sinterklaas dobbelt is kerstversiering juist hartstikke leuk. Bij winkels als de Xenos, de Blokker, HEMA en de Action kun je een leuk pakketje kerstdecoratie voor 5 euro samenstellen. Mij zou je er blij mee maken!

4. Koffie- of theecadeau

Thee en koffie; altijd goed! Maak bijvoorbeeld een leuk pakketje met een (dubbelwandig) glas en een doosje thee of een pakje met losse thee en een doosje met theezakjes waar je zelf de thee in kunt doen. Een erg lekkere losse thee is bijvoorbeeld de Droom van Maastricht van Blanche Dael. Je kunt ook een kerstthee of winterthee kopen. Past goed bij de tijd van het jaar! Doosjes Nespresso-cupjes doen het ook altijd goed.

5. Sieraden

Bij winkels als Lucardi, de Six en Pieces vind je leuke sieraden voor een prikkie. Lucardi verkoopt bijvoorbeeld een silver plated ring voor 4,99. De Six en Pieces verkopen ontzettend veel leuke oorbellen en andere bijouterie onder de 5 euro. Bij winkels als H&M en Claires hebben ze zelfs speciale kerstsieraden, hartstikke leuk!

6. Nagellak

Er zijn de leukste nagellakjes verkrijgbaar voor weinig geld, bijvoorbeeld van de merken Catrice en Essence, al vanaf 0,50 cent (verkrijgbaar bij Kruidvat). Als je het combineert met een nageldroger, waarmee je gelakte nagels sneller droog zijn, krijg je een leuk nagelpakketje. Een vijl, nagelschaartje en dat soort dingen kunnen natuurlijk ook!

7. Kaarsen

Breng licht in de duisternis! Kaarsen kun je nooit teveel hebben. Maak een leuk kaarsenpakketje, van bijvoorbeeld maxi wachinelichten en een leuke houder. Of mooie stompkaarsen, rustiek, voor een lichtje in huis tijdens de donkere wintermaanden. Ideaal! HEMA heeft een hele grote kaarsencollectie. Maar ook de Xenos is een goede plek om kaarsen te shoppen.

8. Een dvd

In de graaibakken van de Mediamarkt maar ook bijvoorbeeld bij de Blokker vind je best leuke dvd’s. Denk aan typische kerstfilms als The Nightmare Before Christmas en The Sound of Music of muziekdvd’s van Queen, Bob Marley en The Rolling Stones. Altijd leuk!

9. Notitieboekje

Hoe digitaal we ook zijn met z’n allen, notities maken de meeste mensen toch nog altijd het liefst analoog. In een leuk notitieboekje bijvoorbeeld! Bij de HEMA hebben ze een uitgebreide collectie, waar ik eens in de zoveel tijd mijn slag sla. Maar ook bij winkels als de Bijenkorf en Sissy Boy vind je prachtige exemplaren. Doe er een leuke pen bij en je hebt een gaaf cadeau.

10. Goedkope, maar nuttige gadgets

Koop accessoires voor telefoons of andere goedkope, maar nuttige gadgets. Andere handigheidjes voor je tech zijn ook altijd leuk. Deze kabelbinders kunnen in ieder huis bijvoorbeeld wel een fijne plek vinden. En wat te denken van simpele AA-batterijen. Die kan iedereen gebruiken!

11. Deco voor in huis

Leuk voor de dames, mooie decoratie voor in huis. Loop de Action binnen en koop leuke woonletters, een fotolijstje, kaarsen, een vaasje, een kussenhoes of een leuk servies. Hier vind je nog veel meer woonaccessoires en wooncadeautjes die maximaal 5 euro kosten.

12. Iets lekkers

Chocola, Oreo-koekjes, een zakje chips, perpernoten, lekkere borrelnootjes. Iets lekkers gaat er altijd in! Als je een cadeautje zoekt voor het dobbelspel dat iedereen wil hebben, koop iets écht lekkers. Zeker weten dat erom gevochten zal worden!

13. Een boek!

Lekker lezen! Winkels als Boekenvoordeel, AKO, Bruna en Bol.com (tweedehands!) hebben leuke romans en kleine kookboekjes voor onder de 5 euro. Zoals bijvoorbeeld de roman Vulpen van Heleen van Royen. Ook de Kruidvat heeft trouwens vaak goedkope boekjes in de winkel liggen.

14. Lot uit de loterij

Geef een lot cadeau, misschien geef je helemaal niks, misschien wel een miljoen! Denk bijvoorbeeld aan een 1/5 Staatslot, een kraslot of bijvoorbeeld de Lotto Decemberkalender met krasvakjes voor elke dag in december.

15. Een tijdschrift

Er zijn zat leuke tijdschriften voor onder de €5,00 verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan Stuff Magazine, de Donald Duck, Jackie, JFK, 101 Woonideeen of de Autoweek. Of geef een lekker foodmagazine cadeau (de december-editie met lekkere kerstrecepten als je het dobbelspel met Sinterklaas speelt).

16. Culinair cadeautje

Voor de echte lekkerbekken kun je natuurlijk ook een leuk culinair pakketje samenstellen. Bijvoorbeeld een pastapakketje met een pak spaghetti of macaroni en een lekkere pastausaus. Of lekkere olijfjes en pepadews (pepertjes met kaas erin), onder andere verkrijgbaar bij de Xenos.

17. Een kussenhoes

H&M Home verkoopt super leuke kussenhoezen voor minder dan 5 euro. Bijvoorbeeld met kerstquote erop. Of je pakt een lekker fluffy kussenhoesje van faux fur. En wat te denken van velvet, dat is helemaal hot! Ook de HEMA heeft leuke kussenhoezen en bij de Karwei, Casa en Leenbakker slaag je vast ook.

18. Bakspulletjes

Bij de Karwei is bijvoorbeeld een leuke cupcakebakvorm voor 12 cupcakes verkrijgbaar voor minder dan 5 euro. Bij de Xenos of bij de Casa slaag je ook absoluut voor bakspullen zoals rubberen bakvormpjes, een deegroller en grappige uitsteekvormpjes. En ook de HEMA heeft een geweldige collectie bakspulletjes voor minder dan 5 euro. Denk aan een maatbeker, springvorm Kijk hier maar eens!

19. Auto-accessoires voor de winter

Auto’s en ijs gaan niet goed samen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel producten op de markt die het ons wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan ruitondooier (een spray), een ijskrabber, een anti-ijsdeken voor over de hele auto, slotontdooier en een deurrubberstick om je vastgevroren deur veiliger open te maken.

20. Cadeauverpakkingen

En last, but not least, idee nummer 20: de cadeauverpakking! Zeker als je met Sinterklaas het dobbelspel speelt, dan is leuk kerstcadeaupapier of allerhande strikjes, versiersels, cadeaulint e.d. ook een heel nuttig cadeau-idee. Winkels als Xenos, Casa, Hema, Action, Blokker en Boekenvoordeel verkopen goedkope cadeauverpakkingen en -accessoires!

Veel plezier met de voorpret van het kopen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Superhandige website!
  Ook erg handig om te weten wat je zelf wilt.
  Kan bv. ook voor je verjaardag ofzo.
  Superhandig is mijn mening.

  Met vriendelijke groet,
  Anne

 2. Pingback: Writeaholic.nl Jaaroverzicht Christmaholic [2017] ✩ cijfers & overpeinzingen - Writeaholic.nl

 3. Voor Kerst
  Ik probeer op rommelmarkten en kringloopwinkels leuke kerstballen enz te kopen.
  Vindt ik heel leuk om te doen.
  Fijne En Kleurrijke Kerstgroet SILVERWINGS