Kerstchocolade: Win door jou samengestelde Chocstar chocoladereep!

45

Chocolade en Kerst; voor velen een gouden combinatie! De feestdagen bieden de uitgelezen mogelijkheid om de lekkerste kerstchocolaatjes te snoepen (denk aan yammie kerstkransjes, blaadjes, kerstklokjes, maar ook de heerlijkste chocoladedesserts). Juist met Kerst gunnen vrouwen, maar ook mannen, zichzelf een lekkernij als chocolade, omdat er iets te vieren is!

Waarom hangen we kerstkransjes in de kerstboom?

Je ziet ze niet meer zo vaak tegenwoordig, maar tot enkele jaren geleden was het heel normaal om koekjes en chocolaatjes in de kerstboom te hangen. Waarom doen we dat eigenlijk? Toen de kerstboom zijn intrede deed in onze huizen, werd ‘ie vaak versierd met appeltjes: de voorlopers van de kerstballen. De kransjes kwamen daar pas veel later bij.

Toch was een krans al heel lang het symbool van Christus. De vorm, die geen begin of einde kent, verwijst naar de eeuwigheid en de eeuwige aanwezigheid van God. Rond kerst werden er kransen aan de deur gehangen om het kwaad af te weren. Later is de vorm overgenomen in de kerstkransjes voor in de boom, maar aan het kwaad denken we daar helemaal niet meer bij ;-).

De chocoladetrends voor 2013

Zoals bijna alles in de wereld, is ook chocolade aan trends onderhevig. Een van de belangrijke trends van de afgelopen tijd is ‘sustainability’, etisch verantwoorde, eerlijke chocolade. De KPMG heeft dit voorjaar nog een uitgebreid rapport geschreven, waar naar voren kwam dat customized chocolate de trend is voor 2013! Bij customized chocolade moet je denken aan door jou als consument zelf samengestelde chocolade of bijvoorbeeld chocolade waar je een bedrijfslogo of boodschap in kunt verwerken.

Zelf je chocolade samenstellen

Chocstar, de webshop voor de lekkerste zelf samen te stellen Fairtrade Chocolade (en ik spreek uit ervaring ;-)), is zo’n bedrijf waar je zelf je chocoladereep kunt samenstellen. Je kunt kiezen uit witte, melk- of donkere chocolade en vervolgens uit tientallen toppings. Speciaal voor de kerst heeft Chocstar kerstchocolade samengesteld, met de heerlijkste toppings, zoals de Winter Wonder Bar en Chocolicious Christmas. Daar komen dit jaar nog de repen Berry Christmas en Merry Xxx-mas bij! Erg leuk als cadeautje :-).

En wat misschien nog wel het allerleukste is van de Chocstar chocoladerepen is de schitterende verpakking, met een persoonlijke boodschap, een geinig spelletje en een unieke wincode, waarmee je zomaar eens een flinke korting, een nieuwe reep of zelfs een chocolade-abonnement (hemels!) kunt winnen.

Win! 3 x een zelf samen te stellen Chocstar chocoladereep

Christmaholic mag van Chocstar 3 chocoladerepen weggeven, die je zelf mag samenstellen in de webshop. Je kiest je chocoladereep (of chocoladeletter, want dat kan ook!) en vervolgens kun je maar liefst 5 toppings kiezen, variërend van noten en snoepgoed tot gedroogd fruit en decoratie. Het enige wat je hoeft te doen is uiterlijk 30 november 2012 hieronder in een reactie te laten weten waarom jij zo’n chocoholic bent!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

45 reacties

  1. Omdat dat hét momentje van de week is waarbij ik kan genieten van niets anders dan chocolade, dromend over het heerlijke leven! #genieten #momentjevoormijzelf. Helaas moet ik heel erg oppassen vanwege serieuze noten en pinda allergieën.

  2. Eigenlijk is mijn man nog een veel grotere chocoholic dan ik. Dus voor hem zou ik graag een chocoladereep van Chocstar winnen. En toegegeven ook een beetje voor mijzelf natuurlijk want ook ik vind chocola heerlijk!

    • Saskia de Laat op

      Gefeliciteerd Marijke, jij hebt een van de 3 Golden Tickets gewonnen. Kun je je man cadeau doen met kerst 🙂 Hou je mailbox in de gaten! ^Saskia

  3. OHHH jaaa ik zou heel graag een chocolade pakket willen winnen voor kerst. Ik wordt nu al gek van mijzelf in mijn hoofd zit nu alleen al chocolade en welke chocolade ik wil kopen voor kerst. Ik heb het dan over kerstavond eerste kerstdag, tweede kerstdag en hoe ik dit gezellig wil presenteren. kerst
    bestaat bij mij uit chocolade. Wat zou ik een rust krijgen als ik dit pakket win, hoef ik nergens meer over na te denken, alleen maar genieten met kerst van de chocolade. Wat ik ook echt doe, hier geniet ik echt van en ga er ook echt voor zitten en laat de smaak over al mijn smaak pupillen gaan, ik heb dan ook echt het ultieme kerstgevoel.