Kerststukjes maken: 4x inspiratie

8

Als je bij kerststukjes denkt aan een mandje en een blok oase waar je wat kersttakjes en hulstblaadjes insteekt, dan loop je een paar jaar achter. Marieke van BLOEMMARIE (Eindhoven en Helmond) laat ons vier manieren zien om heel simpel een modern kerststukje te maken. Een kerstplantje, een kerststukje op een boomstam, een creatie van 3 kerstballen en tot slot een vaasje met wat kerstgroen.

1. Kerststukje van Aloe Vera: je eigen kerstplanten maken

Heb je leuke plantjes in huis staan? Je kunt ze heel simpel ‘kerstklaar’ maken met wat vilt, wooly en kerstballetjes op stokjes die je ertussen steekt. In het voorbeeld hieronder laat Marieke zien hoe je heel snel een Aloe Vera plantje in een grijze pot omtovert tot een kerstplant. Knip een stukje vilt (mag natuurlijk ook stof zijn of touw) af en zet het rondom het potje vast met een speldje. Er zijn erg leuke speldjes met parelknopjes verkrijgbaar. Bind er vervolgens een wollen touwtje in een iets andere kleur omheen. Verdeel wat wooly over het plantje en steek er hier en daar een kerstballetje in. En voila: je kerstplant is klaar!

2. Kerststukje op een boomstammetje

Voor het volgende kerststukje heb je een lijmpistool nodig en een boomstammetje of een andere houten, platte ondergrond. Start met het vastlijmen van het mos en de gedroogde lotus. Lijm vervolgens twee kerstballetjes (de kleuren kun je natuurlijk helemaal aanpassen aan jouw kerstversiering) en een takje vast op de boomstam. Als je het leuk vindt, kun je een glazen buisje toevoegen, waar je op het einde water in kunt doen en een verse bloem in kunt steken. Vervolgens lijm je nog wat zilveren, houten sterren (of andere geverfde houten decoratie) op het mos en lijm je er wat bamboedadels tussen en gekleurde asparagus overheen. Tot slot omwikkel je het boomstammetje met bouillondraad. Vul het glazen buisje met water en voeg de verse bloem toe.

3. Een kerststukje van 3 kerstballen

Heb je er ooit aan gedacht om kerstballen te gebruiken als basis voor een kerststukje? Deze variant is erg simpel. Verwijder uit drie kerstballen met dezelfde kleur het kroontje. Lijm de ballen vervolgens met je lijmpistool aan elkaar vast, met de openingen recht of een beetje schuin naar boven. Lijm in het midden wat mos en aan de zijkanten wat gedroogde lotus op de ballen. Voeg ook wat Bamboedadel toe. Lijm tot slot een houten kerststerretje en wat gekleurde asparagus op de ballen. Vul de kerstballen met een gieter met water en doe er drie verse bloemen of kruid in. Simpel, vrolijk en zo klaar!

4. Kerststukje in een vaasje met vier openingen

Voor dit laatste stukje heb je een vaasje nodig met vier openingen naast elkaar. Het vaasje op de foto kost ongeveer €5,00. Verdeel wat kersttakken over de openingen. Bind vervolgens op de drie smalle plekken wat vilt of wollen touw rondom het vaasje. Prik wat ijzerdraad in een gedroogde lotus en steek de lotus in het vaasje. Doe dat op een andere plek nog eens. Steek vervolgens 3 of 5 kleine kerstballetjes in het vaasje. Vouw een stukje vilt dubbel en knip er een gaatje in. Vouw het weer open en steek er een verse snijbloem doorheen. Steek de bloem in het kerststukje. Doe dat op een andere plek nog eens. Hieronder zie je het eindresultaat in rood/wit/zwart en in paars/roze.

Geïnspireerd om deze kerst zelf kerststukjes te maken? Wat vond je van deze voorbeelden? We horen het heel graag in de reacties hieronder! Heb je zelf nog tips of ideetjes, deel ze dan ook gerust! En woon in je Eindhoven of Helmond en omstreken? Marieke geeft ook workshops kerststukjes maken. Kijk voor meer informatie op de site of op Facebook.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

  1. Pingback: Trendy kerststukjes maken | Wonen

  2. Pingback: Trendy kerststukjes maken - Kosin

  3. Pingback: Trends Kerst 2012: wit, bont & rood!

  4. Leuk idee .Of maak van een blok oase door de midden gesneden een hart .Deze twee helften maak je aan elkaar door bqq stokjes er in te steken .De zijkanten prikje dakpan gewijs met hulst dicht .En bovenop met repen div groen dan sierappeltjes en weer groen (mos) dan besjes ,groen etc .net wat je voorhanden hebt .je kan om de hulst blaadjes nog een lint doen ,wel vast zetten met krammetjes .

  5. Pingback: Trends Kerst 2012: wit, bont & rood!

  6. Pingback: Interieur Inspiratie Kerststukje maken - Interieur Inspiratie