Nepwimpers aanbrengen + Eye Candy test!

0

Nepwimpers zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Een goed uitgekozen nepwimper kan je (feest)make-up helemaal afmaken. Je kunt kiezen voor een wimperstrip, maar ook voor losse wimperplukjes, die je tussen je eigen wimpers in plakt. Een how to + de test: een hele dag Eye Candy fake lashes. 

Nepwimpers: hoe bevestig je ze?

eye candy nepwimpersAls je nog nooit wimpers geplakt hebt, is het handiger om een wimperstrip te gebruiken. Wimperplukjes zijn namelijk lastiger aan te brengen. Nepwimpers kun je aanbrengen voor je met je make-up begint, maar ik vind het zelf het prettigst om de nepwimpers als laatste aan te brengen. Haal de wimperstrips voorzichtig uit het doosje. Trek nooit aan de haartjes, maar aan de strip waar de haartjes aan bevestigd zijn. Om de strip wat soepeler te maken kun je ze om je vinger heen wikkelen.

Kunstwimpers: let op de lengte van de wimperstrip

Voordat je de wimpers gaat bevestigen, moet je eerst meten of de wimperstrips niet te lang zijn. Leg het begin van de wimperstrip tegen het eerste wimperhaartje in je binnenste ooghoek aan. Wanneer de strip verder doorloopt dan je buitenste wimperhaar, moet je er een stukje vanaf knippen. Afknippen doe je altijd aan de buitenkant van de strip, dus bij de langste haartjes!

Valse wimpers lijmen

Bij iedere set nepwimpers zit een tubetje wimperlijm. Breng een klein laagje lijm aan op de nepwimpers (let wel goed op dat er genoeg lijm aan de uiteindes van de strip zit). Laat de lijm 30 seconden drogen zodat het beter plakt. Houd je ogen half dicht. Gebruik een pincet om de wimperstrip netjes op zijn plek te leggen (begin van de strip tegen eerste wimperhaartje aan) zo dicht mogelijk bij de echte wimpers.

Duw de strip goed aan met het pincet of de achterkant van een kwast. Het maakt niet uit als je wat lijm ziet, want de meeste lijm droog transparant op. Met een eyeliner kun je het randje altijd wat wegwerken. Breng daarna nog een beetje mascara aan op je eigen wimpers en eventueel over de nepwimpers heen.

De test! Nepwimpers van Eye Candy

Er zijn tientallen merken nepwimpers verkrijgbaar. Zelf testten we de nepwimpers van Eye Candy, verkrijgbaar bij drogisten als Kruidvat en Etos. Er zijn verschillende varianten, we gebruikten ‘Volumize’. Het bevestigen is heel eenvoudig. Je mag eerst je oogmake-up helemaal afmaken en zelfs een laagje mascara op je eigen wimpers doen (vantevoren krullen is een aanrader). Daarna plak je ze erop. Vervolgens mag je nog een laagje mascara opbrengen om je eigen en de nepwimpers mooi in elkaar over te laten lopen.

       

In eerste instantie lieten de Eye Candy wimpers los bij de uiteinden, maar na hier wat extra lijm aan te brengen, bleven ze de hele dag zitten. Het 30 seconden laten drogen van de lijm op de wimpers voor je ze opplakt is echt essentieel, dan blijven ze veel en veel beter zitten. Je kunt het beste ook wat lijm op je oog zelf aanbrengen bij de uiteinden, om er zeker van te zijn dat ze blijven zitten. Neem ook het tubetje lijm mee in je tas, plus een kohlpotloodje. Mochten de wimpers loslaten, kun je ze eenvoudig weer vastzetten en je make-up bijwerken.

Het oordeel van de omgeving? Na een hele dag rondlopen met de wimpers, bleek niemand het te zijn opgevallen dat ik nepwimpers droeg. Alleen dat mijn oogmake-up zo mooi was. Echt een aanrader dus!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Deborah houdt van de gezelligheid tijdens de feestdagen. In het dagelijks leven is ze Allround Grimeur en visagiste. Op Christmaholic schrijft ze over nieuwe make-up trends en make-up tijdens de feestdagen. Lees meer over Deborah's werk op haar website en haar weblog

Reageer!

wp-puzzle.com logo