Kersttafel dekken: servetringen, menu- en naamkaartjes

2

De kersttafel dekken. Eerder deze week gaven we je al een stappenplan voor het dekken van de tafel met kerst, plus inspiratie voor het centerpiece, decoratie voor de stoelen, kaarsen & sfeervol gestapelde borden. Wat ontbrak er nog? Juist, servetringen en menu- en naamkaartjes! Die zijn in dit artikel aan de beurt.

Servetringen

Je kunt ze in alle soorten en maten kopen, maar leuker en origineler is natuurlijk zelf maken. En dat hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn; denk bijvoorbeeld aan een mooi lint, waar je een takje groen en/of wat kaneelstokjes onder steekt. Hieronder een aantal mooie en bijzondere voorbeelden ter inspiratie.

servetringen 7servetringen

servetringen 4servetringen 6

servetringen 1servetringen 2

Naamkaartjes

Er zijn tig originele manieren te bedenken om je gasten aan te geven waar ze mogen gaan zitten. Gebruik scrabblesteentjes, zoals in de foto boven dit artikel. Of bijvoorbeeld twee takjes met een stukje groen en het kaartje met de naam van de gast erop aan elkaar. Een ander idee: vouw een stevig blad papier dubbel en knip er de helft een blaadje, hartje, kerstster of -klokje uit. Vouw vervolgens het papier open en schrijf er met zilveren of gouden pen de naam van de gast op. Een naamkaartje vastgemaakt aan een windlichtje of tussen een (geverfde) dennenappel is nog zo’n leuk eenvoudig zelfmaakidee.

menukaartjes 1menukaartjes 2

menukaartjes 6menukaartjes 7

Menukaartjes

Wil je je gasten laten weten wat er geserveerd gaat worden? Dan bieden menukaartjes uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld menukaartjes laten drukken via een website als Greetz, waar je zelf kaartjes kunt ontwerpen. Ook erg leuk: je menu op een smalle strook mooi papier schrijven of (laten drukken), dat je vervolgens om het bestek en de servet heendoet. Denk ook eens aan een fotolijstje bij elk bord, waar je het menu indoet. Of zet een groot schoolbord neer, waar je met krijt of schoolbordstiften het menu op schrijft. Als je het bord nog decoreert met kersttakjes en andere kerstversiering, is je menu af! Je kunt dit bord natuurlijk ook ophangen in plaats van neerzetten.

menukaart 4menukaart 1

 

menukaart 3menukaart 5

Al deze foto’s zijn afkomstig van Pinterest.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties