Trends vuurwerk 2012/2013: vuurtjes met de buurtjes!

0

Gisteren is de verkoop van vuurwerk weer van start gegaan. Nog maar een paar daagjes en we steken met z’n allen weer voor maar liefst 67 miljoen euro (geschatte omzet 2011) aan keukenmeiden, rotjes, cakes en sierpotten de lucht in! Zoals elk jaar zijn er natuurlijk weer bepaalde ‘vuurwerktrends’. Christmaholic zet ze voor je op een rij.

Vuurwerk afsteken met de buren

Volgens RTL is de trend van 2012 het buurtpakket. Dit vuurwerkpakket komt het dichtst in de buurt bij professioneel vuurwerk, je steekt het namelijk niet alleen af, maar legt met de buurt geld bijeen en koopt een buurtpakket (tussen de 100,- en 400,-) met de hele straat of buurt. Volgens vuurwerkverkoper Jasper Groeneveld is de regel: “hoe duurder het pakket, hoe langer je van het vuurwerk kunt genieten!”.

Vuurwerktrends 2012/2013

Tony Gemmink (34), groot vuurwerkliefhebber en initiatiefnemer van de vuurwerksite Freakpyromaniacs bespreekt in een artikel op nrc.nl de trends voor 2012. De drie vuurwerkpakketten die helemaal hot zijn dit jaar:

1. Immortal gold (€139,-)

“De naam zegt het al. Deze cake geeft verschillende soorten goud. Het is een pakket van vier cakes, dus als ze achter elkaar afgaan heb je een eigen vuurwerkshow van 1,5 tot 2 minuten. Het is echt de hit van dit jaar. Hij was al uitverkocht voordat de vuurwerkfolder in de bus lag.”

2. Grizzly (€39,-)

“De grizzly is vernoemd naar een beer en de knallen veranderen van kleur. Die kleurovergang is echt bijzonder. Uit de pot knallen rode sterren die veranderen in groene sterren.”

3. Sky screamers (€60,-)

“Sky screamers is ook al uitverkocht. Het is een fluitcake die echt hele dikke fluiten produceert, het klinkt als een spook. Wat daar zo leuk aan is? Als je zo’n pot afsteekt staat de hele straat te kijken.”

Welk vuurwerk steek jij af dit jaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo