Friszoete kerstcocktail met Amaretto

5

Een tijd geleden waren we aanwezig op de ‘Christmas in July’-party van Intratuin, waar de kerstcollectie voor dit jaar werd gepresenteerd. Daar genoten we niet alleen van de fijne decoratie, maar ook van een kommetje erwtensoep én een heerlijke nieuwe cocktail met Disaronno amaretto.

Thuis hebben we de cocktail natuurlijk meteen proberen na te maken (zo lekker was-ie) en gaven we er onze eigen rood-groen-witte kerstdraai aan. Hieronder lees je hoe het moet. Nu al een van mijn favoriete recepten voor kerstcocktails.

Benodigdheden

Ingrediënten voor de cocktail:

 • Disaronno amaretto
 • Cranberrysap
 • Spa rood (of ander bruisend water)
 • Limoen
 • Limoensap (flesje)
 • Suiker
 • Ijsklontjes
 • Water

Verder nog nodig:

 • Cocktailshaker
 • Cocktailglazen
 • Snijplank
 • Mes
 • Bakje
 • Bord

Bereiding

Zorg dat de spa rood en de cranberrysap goed koud zijn. Begin met het maken van het suikkerrandje. Dip het bovenste randje van de cocktailglazen in water en draai ze vervolgens voorzichtig door de suiker, zodat er een klein, sprankelend suikerrandje ontstaat.

DSC_6463DSC_6464DSC_6465DSC_6473DSC_6474DSC_6484

Snijd vervolgens de limoen in dikke partjes (als ze te dun zijn, vallen ze van het randje van het glas). Snijd de partjes in tot halverwege het schijfje en bevestig ze aan de rand van de glazen.

Cocktail shaken

Doe vervolgens de ijsklontjes de cocktailshaker met 1 deel amaretto 1,5 deel cranberrysap en 1,5 deel spa rood (de hoeveelheden maken niet uit, als de verhoudingen maar kloppen). Schenk vervolgens een flinke scheut limoensap in de shaker (als je niet zo’n zoetekauw bent, mag het best veel zijn) en shake een paar keer.

Breng op smaak

Proef (met een rietje). Vind je het mengsel wat te zoet, voeg dan nog wat limoensap toe. Vind je het mengsel te sterk, voeg nog wat spa rood toe. Vind je het te zuur, voeg dan nog wat cranberrysap of amaretto toe. Shake nog even, proef weer. Is het helemaal naar jouw smaak? Giet het mengsel dan in de glazen, zonder de ijsklontjes.

DSC_6496DSC_6485

Als je geen cocktailshaker hebt, kun je de ingrediënten natuurlijk ook in een kan gieten en doorroeren, dat werkt ook prima. En deze cocktail is natuurlijk ook heerlijk als het nog geen kerst is! Ga jij ‘m maken?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.