Zo versier je een alternatieve kerstboom (+WIN!)

230

Een tijdje geleden mocht ik, Annelies, namens Christmaholic een workshop ‘alternatieve kerstboom maken’ volgen in de showroom van Intratuin in Amsterdam. Na ontvangst met een heerlijke lunch kregen we uitleg van Merel Pieters, hoofdstyliste bij Intratuin. Voor wie geen zin heeft in dennennaalden op de grond, heeft Intratuin een aantal oplossingen; de houten kerstboom in verschillende soorten en maten.

1. Draaibare houten kerstboom

De eerste variant is een ronde boom, gemaakt van houten plankjes die uit elkaar geschoven worden, zodat er een kerstboom ontstaat die je van alle kanten kunt bekijken, te koop in 6 maten vanaf € 19,95 voor de kleinste tot € 99,00 voor de grootste.

Versie 2 DSC_0652

2. Platte kerstboom van ruwe boomstammetjes

De tweede variant is een platte boom gemaakt van ruw houten boomstammetjes met witte bast, te koop in 4 maten vanaf € 29,95 voor de kleinste tot € 33,95 voor de grootste. Omdat deze boom plat is, neemt hij lekker weinig ruimte in in je huis. Je kunt hem tegen een muur zetten of zelfs op tafel!

Versie 1 DSC_0639

Workshop alternatieve kerstboom decoreren

Voor de workshop koos ik de puur natuur boomstammetjeskerstboom in de kleinste maat. Je kunt de boom natuurlijk op allerlei manieren versieren en decoreren. Als voorbeeld hierbij een stappenplan voor het optuigen van dit exemplaar.

Stap 1: Decoratie kiezen

Als eerste kies je de versieringen uit die je wil gebruiken. Alle decoratiematerialen hieronder zijn bij Intratuin te verkrijgen. Je kunt een kleur en stijl kiezen en zo je boompje versieren zoals jij het wil.

stap1kop artikel 3

Stap 2: Frame omwikkelen

Vervolgens heb ik het frame met witte raffia en lichtbruin vilt lint omwikkeld, voor een sfeervol effect. Hierna is het daarom tijd voor het toevoegen van een beetje ‘bling’, in mijn geval zilverkleurig lint in de vorm van ronde (kerst)balletjes.

stap 2 stap 3

Stap 3: Versieringen inhangen

Een boom zonder ballen is geen boom natuurlijk! Het inhangen van de versieringen is daarom de volgende stap. De finishing touch: goudkleurig kraaltjesdraad en de rendieren met glitter om het geheel af te maken. En zo staat hij te pronken in mijn huiskamer. Leuk he?

stap 5 huiskamer (1)

WIN: 5x alternatieve kerstboom + decoratie!!

En weet je wat nog leuker is? Van Intratuin mogen we maar liefst 5 alternatieve boompjes weggeven, inclusief decoratie, zodat je thuis ook zo’n gaaf plat boompje kunt neerzetten! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder voor 9 oktober 2013 laten weten waarom jij die graag zou willen winnen. De winnaars ontvangen uiterlijk 15 oktober 2013 via e-mail bericht. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

230 reacties

 1. Een mooie echte grote kerstboom kunnen wij dit jaar niet kwijt, omdat daar (de kerstboomplek) de box nog staat. Maar voor zo’n leuk houten boompje is natuurlijk altijd een plekje te vinden! Geen grote boom is altijd best jammer, maar je word er wel creatief van met andere spulletjes om je huis toch zo sfeervol mogelijk te maken met kerst. Dat houten boompje + decoratie is dus meer dan welkom!

 2. Carine van Vugt op

  Kerst zijn altijd mooie dagen heerlijk eten en gezellig bij de kerstboom pakjes uitpakken, je huis vrolijk versieren daar zou zo’n boompje heel vrolijk bij staan doe graag mee aan de winactie.

 3. Een nieuw huis, een nieuwe baan, een nieuw kind, een nieuw kerstfeest!
  Dit jaar doen we alles anders dus een groene kerstboom met kerstballen zou toch eigenlijk niet bij de afsluiting van dit jaar passen…

  Deze boom is anders dan anders, net als dit jaar en helemaal eigen te maken. Dat past nu helemaal bij ons!

 4. Z’on mooi boompje maken past helemaal in deze tijd.Daar ik verschillende kleine oppas kindertjes heb komt een naaldenboom bij ons niet in huis.Ieder jaar zoek ik naar een ander alternatief.Dit mooie boompje zou dit jaar dan ook heel graag willen maken. Samen met de kids zou ik thuis nog eens hun boompje kunnen ( na ) maken.

 5. Karin verdel op

  Wow!!! Wat super leuk. En echt wat voor bij ons in huis. Aangezien het nu niet lukt een grote kerstboom te kopen ivm zwangerschap en een onhandige manlief! Vind ik dit een hele handige en praktische optie. Vind ik heel leuk

 6. deze zijn gaaf, en zo handig in en uit elkaar te halen, die wil ik wel winnen , waarom?
  omdat wij tot de 1e kerstdag thuis zitten, met 5 honden en 2 kinderen en 3 kleinkinderen. en dan willen we thuis het ook heel gezellig hebben, maar op 1e kerstdag gaan we met de caravan weg, op naar de sneeuw met onze 5 honden ( sledevakantie).
  we kunnen dan supersnel de kerstboom afbreken, en opnieuw maken voor in onze caravan en als we dan 2e kerstdag op vakantieadres zijn met 3 andere gezinnen, kunnen we wederom de kerstboom even snel afbreken, en weer opbouwen omdat we daar op vakantie adres in een tent zitten met 3 gezinnen, zo kunnen we dan allemaal heerlijk genieten van toch een prachtige kerstboom.

 7. ilja hussaarts op

  Na 30 jaar stress rond de kerstdagen. Gaan wij dit jaar genieten van een ontspannen kerstmis. Mijn ouders hadden een slagerij. En ruim voor kerst kwamen alle kinderen helpen in de zaak. Een kerstboom in het huis bij mijn ouders was er niet. De winkel zit vast aan het huis. Dus de woonkamer en keuken werden rond deze tijd ook als opslag gebruikt voor de winkel. Helaas is ons ma vorig jaar plotseling overleden. Onze vader is eind september met pensioen gegaan en de winkel is nu definitief dicht. Graag zou ik mijn vader zo’ n mooie boom willen geven. Omdat ik weet dat hij anders toch geen boom zal zetten.

 8. Zo stil in mij, na die mooie pronkstuk te zien Wie wil dit nu niet! Ik doe graag mee hou er enorm van,zou stunning staan in mijn nieuwe huisje waar ik met mijn zoon een nieuwe start gaan maken.

 9. Ramona Hermans op

  Graag zou ik zo’n mooie kerstboompje willen winnen.
  Dan hang ik hem op aan onze voordeur.
  Zodat ook de wereld weer een beetje mooier wordt, voor iedereen.

 10. Nog net optijd om hierop te reageren ! Erg leuk zo’n kerstboompje. Zou goed bij ons interieur passen.. Hier worden we blij van, geen last van naalden 🙂

 11. Wat een hoop reacties!!! Echt ongelofelijk. Er zijn random 5 winnaars gekozen, die hebben inmiddels een mailtje gehad. Heel jammer dat ik jullie niet allemaal blij kan maken. Maar blijf vooral de site in de gaten houden. Elke week een nieuwe winactie :). Kerstgroetjes voor jullie allemaal!

 12. Voor onze dochter en schoonzoon die in december gaan verhuizen en ook omdat zij geen gewone boom kunnen neer zetten ivm de katten bvbd

 13. Pingback: WIN! 3x een Christmaholic goodiebox - Christmaholic.nl