Herfstvakantie: kleurrijke uil knutselen

0

Uilen zijn er het hele jaar door. Maar in de herfst krijgen ze voor mij toch wat speciaals doordat het vroeger donker wordt in de herfst en uilen nachtdieren zijn. Je hoort en ziet ze dan veel vaker. En denk maar eens aan die mooie witte sneeuwuilen. Perfect bij de winter toch?

Het is bijna herfstvakantie en dus tijd om lekker met je (klein)kinderen te gaan knutselen. Hieronder een uitleg voor het knutselen van leuke uilen. En het leukste is: je kan ze elke kleur geven die je maar wilt!

Benodigdheden:

  • Gekleurd papier of knutselfoam
  • Potlood
  • Gekleurde veertjes (bijv: geel, rood, oranje, zwart, bruin)
  • Schaar
  • Lijm
  • Zwarte stift of oogjes

Aan het werk!

Teken op het gekleurde papier een grote ovaal, een wat kleiner ronder figuur, 2 vleugels en 2 pootjes. Dit zijn de vormen waaruit de uil bestaat. Knip de vormen uit en plak ze aan elkaar. Nu zit de uil in elkaar.

WP_000713 WP_000714

Neem de gekleurde veertjes. Plak de grote veren op de vleugels. De kleine pluizige veertjes kunnen op de buik geplakt worden. Je kunt ook met stift golfjes tekenen. Een uil heeft vaak pluisoortjes. Plak 2 kleine veertjes op zijn kop. Knip eventueel een klein stukje van een veertje af. Teken met zwarte stift/knutse foam zijn ogen. Als je plakoogjes in huis hebt zijn die natuurlijk nog veel leuker!

WP_000715 WP_000730

Even laten drogen en ophangen maar! Hij staat erg leuk op het raam of als je een herfsttafel hebt, boven de tafel.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Loes is een gezellige basisschooljuf die dol is op handvaardigheid. Kerstmis en Sinterklaas zijn haar favoriete momenten in het jaar. Hier op Christmaholic deelt ze de leukste creatieve ideetjes om met kids te knutselen.

Reageer!