5x snel creatieve kerstkaarten maken

14

Vorig jaar deelde ik hier op Christmaholic voor het eerst mijn ideetjes voor het maken van je eigen creatieve kerstkaarten. Dit jaar dacht ik… ik ga het iets anders aanpakken. Ik ga voor kerstkaarten waar je geen Cuttlebug, Big Shot, stansen of embossingspullen voor nodig hebt. Ik ga voor kerstkaarten die zo simpel om te maken zijn, dat je ze binnen een kwartiertje af kunt hebben. Het motto? Keep It Super Simple, ofwel KISS!

Wat heb je nodig?

Geen dure tools, maar je hebt natuurlijk wel wát basisspullen nodig. Stempelinkt, wat leuke clear stempels, knoopjes, washitape, cardstock, een nietmachine en touw zijn toch wel zo’n beetje de basisingrediënten voor het maken van kerstkaarten. En lijm en een schaar vanzelfsprekend! Ik gebruikte verder vooral de materialen op de foto’s hieronder.

kerstkaarten maken materialen 1

De lettertang is van Dymo, ik gebruik al een hele tijd deze goedkope kinderversie (kost maar €5,50). De stempels die je op de foto ziet zijn van Eline Pellinkhof. Zij ontwerpt superleuke kerststempels vind ik zelf. Ieder ander merk met leuke kerststempels is natuurlijk ook helemaal goed! In deze blog laat ik je 5 varianten zien in het kleurthema wit & bruin.

kerstkaarten maken materialen 2

Kerstkaart #1: Oh denneboom

Teken met potlood een kerstboompje op cardstock. Knip het uit. Knip het 4 keer diagonaal doormidden. Lijm en stempel alles volgens het voorbeeld. De ‘spettertjes’ kun je maken met een stift, de ‘dikke druppels’ zijn gemaakt met Perlen-pennen (te koop bij onder andere Pipoos).

kerstkaart 2013 maken 1

Kerstkaart #2: Gatenboom

Ook dit kaartje is weer erg makkelijk om te maken. Eerst teken je een kerstboompje met potlood. Met een perforator maak je willekeurig gaatjes. Ik heb zelf zo’n mooie tang in huis, maar met een gewone perforator kun je ook een heel eind komen als je de maat van je kaartje goed in de gaten houdt. Daarna werk je het kaartje af volgens voorbeeld. De witte ‘druppels’ zijn weer met een Perlen-pen gemaakt.

kerstkaarten maken 2013 2

Kerstkaart #3: Papieren plankjes

Dit kaartje maakte ik als één van de laatste in mijn serie. Ik had veel smalle restjes cardstock over en zo ontstond dit kerstboompje. Persoonlijk vind ik dit de leukste kerstkaartjes, gewoon een simpel boompje, gemaakt van wat restjes. Ik bedoel, ik hoef hier niet eens uit te leggen hoe je dit kaartje maakt, toch? Ubersimpel!

kerstkaarten maken 2013 3

Kerstkaart #4: ribbelboompjes

Knippen, plakken, scheuren; dat is waar het om draait bij craften, toch? En in deze kaart zie je het allemaal terug :-). De letters gemaakt met de Dymo lettertang, de boompjes zijn geknipt uit geribbeld karton. De laagjes heb ik gescheurd uit wit cardstock. Easy peasy!

kerstkaarten maken 2013 4

Kerstkaart #5: Driehoekjesboompjes

Als je driehoekjes kunt knippen, heb je deze kaart zo voor elkaar! Ik gebruikte restjes cardstock, wat papier uit een muzieknotenboek, een paar stukjes vellum en wat taartrondjes. Rommelig overelkaar heen plakken, koordje eromheen, 1 boompje bestempeld met wat kerstwensen, knoopje erop en klaar!

kerstkaarten maken 2013 5

Vond je deze kaartjes leuk? Hou de site in de gaten, want binnenkort volgt er een deel 2 met wat meer kleurrijke kaartjes. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Inge schrijft op Christmaholic over knippen, plakken en scheuren! Over de maanden voor de kerst, waarin het gewoon extra leuk en gezellig is om bezig te zijn met simpele DIY-projecten. Inge schrijft ook op haar blog BlogBlom.

Reageer!

14 reacties

 1. Pingback: 5x simpel & snel kleurrijke kerstkaarten maken

 2. Dag Inge,

  Welke tang gebruik je bij het maken van de verschillende ronde gaatjes in de kerstboom? De meeste van de tangen komen niet zo ver in het papier.
  Groet Bea

 3. Hallo,
  Ik vraag me toch af hoe je de gaatjes in de kerstboom krijgt!?
  Ik heb al van alles geprobeerd!
  Heb zelf ook zo’n mooi tang, maar daar kom je niet ver mee.

  Groetjes Alexandra

 4. Hoi Inge,

  Ik weet natuurlijk niet of je hier nog op gaat reageren maar stel de vraag toch maar. Je weet maar nooit!

  Waar haal je de kaarten waar je de kerstbomen uiteindelijk op maakt?

  Ze zien er super uit en wil er graag mee aan de slag maar dan wel met de juiste materialen!

  Groetjes,
  Mariëlle

 5. Kaart #3 is echt supergaaf! (De rest ook hoor)

  Één vraagje, hoe maak je de teskt “kerstkusjes”?
  Gebruik je daar een stempel voor (zo ja, waar zijn die te koop)? Of schrijf je het zelf?

  Fijne kerstdagen alvast!

 6. Erg vermakelijk, ik ging eerst altijd op vrijdag middag naar de bingo club maar nu is ie gesloten vanwege corona dus kan ik lekker knutselen.

 7. Pingback: Wat valt er thuis te doen met kerst? 8 tips voor een onvergetelijk kerstfeest!

 8. Pingback: Geld verdienen rond de kerstdagen – Winterworld-twente.nl

 9. Pingback: DE ZEVENDE DAG VAN DE ADVENT - St. Urbanuskerk Bovenkerk