Starbucks kerstkoffies & red cups

0

Als je van koffie houdt, dan ben je vast wel eens bij een vestiging van Starbucks geweest. De Amerikaanse koffieketen is op steeds meer plekken in Nederland en België te vinden. Met kerst worden er in de coffeeshops elk jaar speciale kerstkoffies geschonken. In speciale bekers: de wereldberoemde Red Cups.

Red Cups

De “Red Cups”; het klinkt – zeker door die hoofdletters – bijna als de (bij)naam van een Amerikaans footballteam. De rode bekers zijn voor Starbucks wereldwijd een teken dat de feestdagen weer voor de deur staan. Volgens de website tellen vele fans de dagen af dat de red cups weer verkrijgbaar zijn in de winkels. Nederlandse liefhebbers kunnen vanaf 5 november genieten van hun favoriete kerstdrankjes in zo’n fameuze beker. Het design van de cups is trouwens elk jaar een beetje anders, dit jaar zijn ze versierd met nostalgische patronen in een modern geometrisch jasje.

Holiday_14_Red_Cups_Lineup_1_1

Kerstkoffies

Naast de terugkerende specialiteiten Toffee Nut Latte (jam!) en Speculaas Latte, introduceert de koffieketen dit jaar Starbucks Orange Mocha. Een heerlijke kersttraktatie met chocolade en sinaasappelsmaak (doet me meteen aan Pims denken, gouden combinatie), afgetopt met een toefje lekkere slagroom. De klassieke Mocha dus eigenlijk, maar dan met een twist!

toffee nut orange mocha

Starbucks verkoopt ook elk jaar leuke kerstmokken en diverse andere koffie-accessoires in kerststijl. In de verschillende vestigingen vind je onder andere onderstaande mok met ‘candy cane oortje’. Om lekker thuis van je koffie of hot choco te genieten. Ik heb die van vorig jaar in de kast staan, echt een van mijn favo mokken!

starbucks mokken 2

Christmas Blend & Espresso Roast

In 1985 introduceerde Starbucks de Starbucks Christmas Blend, een koffie die is uitgegroeid tot één van de meest bewonderde seizoensgebonden Starbucks-producten. Deze blend is gemaakt van zeldzame Sumatraanse bonen die in drie tot vijf jaar zich hebben ontwikkeld tot heerlijke pittige, ceder en stroperige smaken.

espresso roast christmas blend

Daarnaast heeft Starbucks een Christmas Espresso Roast ontwikkeld. Deze blend is een mix van bonen uit Latijns-Amerika en Azië met een ‘touch’ van Sumatraanse bonen, wat deze koffie een zoetere smaak geeft dan de soepele Christmas Blend. Deze zoete, donkere smaak past heerlijk bij een stukje speculaas. Deze koffies kun je natuurlijk bestellen aan de toonbank, maar de vestigingen verkopen ook losse pakken Christmas blend koffiebonen voor thuis. De verpakkingen hierboven zijn overigens uit 2012, ik vermoed dat die van dit jaar er anders uit zullen zien (meer in de stijl van de Red Cups).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!