Echte kerstfilm: Midden in de Winternacht [+Win tickets!]

86

‘Midden in de Winternacht’ is een kerstfilm zoals een kerstfilm hoort te zijn. Een kerststerrencast (mét schattig hoofdrolspelertje en een pratende eland), veel humor, bergen sneeuw en een happy end! Een echte to do tip voor de hele familie.

Neergestort

Max’ ouders zijn pas gescheiden en hij heeft helemaal geen zin in de feestdagen. Maar een week voor kerst gebeurt er iets bijzonders: Max hoort opeens een enorme knal in de schuur achter het huis. Als hij gaat kijken, ziet hij een enorm gat in het dak. Op de grond ligt een versufte eland. Als hij bijkomt, vraagt de eland (met de geweldige stem van Jeroen van Koningsbrugge) uiterst droog aan Max: “Heb je ook chocomel?”

Cadeautjes

De eland stelt zich voor als Moos. Hij is degene die voordat de kerstman met de rendieren op pad gaat een testrit uitvoert met de slee. Die slee ligt nu ergens op een vuilnisbelt, met de kerstman tussen de wrakstukken, dus het is meteen duidelijk dat het moeilijk wordt de cadeautjes dit jaar op tijd te bezorgen. Aan Max en Moos de taak om het op te lossen. Ze moeten Moos’ sterrenstof (het magische middeltje waardoor hij kan vliegen) en de moeder van Max uit de handen van jagende buurman Panneman redden én natuurlijk de kerstman terug vinden. Lukt het hen om, met hulp van de moeder, zus en oma van Max, kerst dit jaar een feest als altijd te laten zijn?

midden in de winternacht 2

Kerststerrencast

Voor deze film heeft regisseur Lourens Blok (ook de man achter afleveringen van series als Feuten, Seinpost Den Haag en Van God Los, best bijzonder in combinatie met een lieve kerstfilm op je CV) een team van topacteurs samengesteld. Jelka van Houten (de zus van…) als de moeder van Max en Kiki, Arjan Ederveen in een glansrol als excentrieke en gemene buurman Panneman, wereldberoemd acteur Derek de Lint als kerstman en grapjas Jeroen van Koningsbrugge als eland Moos. Als klap op de vuurpijl wordt de titelsong van ‘Midden in de Winternacht’, Best time of the year (ook te vinden op hun album Christmas with Nick & Simon), gezongen door Nick & Simon!

‘Midden in de Winternacht’ is vanaf woensdag 27 november te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van de film.

WIN! 2 x 4 tickets voor de film

Afilm heeft voor jullie, de lezers van Christmaholic tickets voor de film + gave stickervellen beschikbaar gesteld. En die kun jij winnen! We geven 2 x 4 tickets + 4 stickervellen weg, zodat je met het hele gezin naar de film kunt. Wat je moet doen om kans te maken? Uiterlijk woensdag 27 november hieronder laten weten wat jouw favoriete kerstfilm allertijden is. Of natuurlijk waarom je met jouw gezin naar toffe kerstfilm wil. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Marloes (redacteur en moeder van een dansende en zingende peuterzoon) vindt niets leuk aan de winter, behálve de dagen rondom kerst! Ze kan uren rondstruinen door winkels op zoek naar hét perfecte cadeau voor elk familielid en zichzelf weekenden lang vermaken met knutselen en bakken (in kerststijl).

Reageer!

86 reacties

 1. Wat een hartverwarmende prachtige kerst familiefilm!! Heb voorstukjes op tv gezien en al zou ik de kaartjes niet mogen winnen, ik ga er zeker heen met mijn gezin! Hou ontzettend van dit soort films!

 2. Louise van Groen op

  Met mijn gezin naar een kerstfilm…dat staat al jaren op mijn verlanglijstje voor Santa….helaas tot nu toe is die wens nooit uit gekomen, ik denk dat Santa net als ik niet zoveel centjes heeft zeg ik altijd maar…

 3. Dit lijkt me echt zóó’n leuke, gezellige en hartverwarmende film! Als echte kerstgek kijk ik het hele jaar door naar kerstfilms en mijn kinderen raken ook al besmet met het kerstvirus en vragen ook al vaak of ze een kerstfilm mogen kijken. Een Nederlandse kerstfilm in de bioscoop móeten we dus gaan zien! Dus in de kerstvakantie staat dit zeker op het programma en het zou natuurlijk helemaal leuk zijn wanneer we de kaartjes hiervoor zouden winnen via deze heerlijke website!

 4. Lijkt me zo’n leuke film om met mijn jongens naar toe te gaan! Gezellig in de Kerstvakantie!
  Favoriete kerstfilm allertijden….Hmmm….Sound of Music is niet echt een Kerstfilm, maar wil hem wel altijd voor de honderdste keer zien als ie in de Kerstvakantie op tv is!

 5. Ik zit hier met kippevel, dus wordt het tijd voor een chocomel.
  Mijn favo onder de kerstfilms is Santa Claus….echt waar, maar Midden in de Winternacht gaat h’m worden….heus waar.
  Ik hoop te winnen, maar wie niet. Sint als je dit leest, gooi het dan door de schoorsteen met hulp van uw Zwarte Piet.
  Dan kan ik gaan genieten van Midden in de Winternacht, samen met Nick&Simon is dat niet een pracht.

 6. Anita Huijzers-Kuijs op

  Allerleukste kerstfilm: Miracle om 34th Street.
  Ik zou heel graag naar ‘Midden in de winternacht’ gaan met mijn gezin omdat ik dol op mijn gezin ben, films en Kerst. Ideale combinatie

 7. Het lijkt me een super verrassing als Sinterklaas, Santa Claus de kaartjes in de schoentjes van onze 2 Kleinkinderen wilt doen…..zodat wij met z’n viertjes deze leuke kerstfilm kunnen gaan bekijken………

 8. Dit is natuurlijk de beste kerstfilm van het jaar,zou graag de tickets willen winnen voor een hele geode vriendin.
  Hoop dat er ook snel een dvd uitkomt dan kunnen we hem hier (in portugal)
  volgende kerst bekijken met onze kleinkinderen

 9. Carin van de Geijn op

  Ja echt heel gezellig altijd een kerstfilm bekijken ….ik hou der van ….mijn kids zijn al wat groter maar die vinden deze dagen ook altijd heeeeerlijk ….dus ik wil wel naar die film met mijn grote kids !!!

 10. Sarah van der Spek op

  Wat een leuke, gezellige en warme film lijkt me dit!! Ook nog humor erin, dus wat wil men nog meer op een koude winterdag of -avond? En vooral als echte christmaholic moet je deze film natuurlijk zien!! 😉 Ik doe graag mee om kans te maken op de tickets hiervoor!

 11. Echt een must-see! Of een moose-see?
  Hier zou ik mijn neefjes van 7 en 5 graag mee naartoe nemen, die in Nieuw Zeeland wonen en daarom nooit een witte kerst hebben. Dit jaar wonen ze door familie-omstandigheden drie maanden in Nederland en gaan net na de jaarwisseling pas terug… zou het lukken? Witte kerst, en dan samen door de sneeuw naar een echte Nederlandse kerstfilm (waardoor, prettige bijkomstigheid, hun Nederlands nog beter vooruit zal gaan)?

 12. Sarah van der Spek op

  En door de zenuwen vergeet ik gewoon om mijn favo kerstfilm te noemen!! Maar dat zou tot nu toe toch Home Alone zijn, al vind ik bijna alle kerstfilms enorm leuk! 🙂

 13. Diana ten Berge op

  Mijn favoriete kerstfilm (tot nu toe dan 😉 ) Bernard and the genie, met Lenny Henry.
  Een kerstfilm anders dan anders, zó grappig en de sfeer héérlijk.
  Ik zet nu a weer kerstmuziek op, vooral de oude nummers hebben zoveel warmte en gezelligheid.

  Ik ben gek op kerst maar dat is niet zo gek als je vader de kerstman is.

 14. Met kerst met het gezin naar de film is een topper, vorig jaar met tutti familie naar Alles is familie geweest! De alltime favorite is natuurlijk Home Alone 1, maar ieder jaar komt er wel iets leuks uit. Zelf geen gezin om mee te nemen maar wel een hele leuke collega om de kaarten aan weg te geven zodat ze met haar twee kids & man kan gaan!

 15. Dit zou het ultieme cadeau zijn voor mijn kleinzoon Jamie hij wword morgen geopereerd en dan zou hij in ieder geval na zijn herstel wel een mooie afsluiting zijn dus ik hoop dat we ze winnen :))

 16. Ik ga er zeker heen met mijn zoontje, of ik nu win of niet.
  als echte kerstgek wil ik deze film niet missen !
  Het geeft meteen al een echt feelgood gevoel als je de trailer bekijkt!
  Nederlandse films worden steeds beter
  Groetjes

 17. The Crinch is tot nu toe onze favoriete familie kerstfilm maar als ik de foto’s en de trailer zie van deze nieuwe familiefilm denk ik dat we binnenkort een nieuwe favoriet hebben, enig!! Wij willen dolgraag met ons gezin deze film gaan bekijken en kunnen bijna niet wachten!

 18. als kind genoot ik van die disney film waarin je kan zie hoe het speelgoed wordt gemaakt bij de kerstman, nu meer van love actually en niets maar dan ook niets topt de kerst all you need is love. ik zou graag winnen om met mijn 3 kids naar de film te gaan om father christmas de tijd te geven cadeaus in onze sokken te stoppen

 19. Wat een leuke kerstfilm…wat zou het leuk zijn om de kaartjes te winnen! ik heb ooit een wat oudere film gezien van the santa claus. Dat blijft echt de mooiste… en de polar express is ook leuk om samen met mijn meiden te kijken.

 20. Ik zou deze kaartjes heeeeel graag willen winnen om met de kids van mijn werk naartoe te kunnen. Er wordt zo erg bezuinigd op de Pgb’s dat ook wij niet zoveel budget hebben voor dit soort uitjes. Ik gun ze een dagje naar de film zo!

 21. Een boom met lichtjes en ballen is mooi, chocolademelk met een kerstkransje erbij is nog beter, sneeuw maakt het bijna compleet. Maar om het ultieme kerstgevoel te krijgen zou het heerlijk zijn om met zijn allen naar de Midden in de winternacht te gaan. Dat is het kerst op zijn allerbest!