Echte kerstfilm: Midden in de Winternacht [+Win tickets!]

86

‘Midden in de Winternacht’ is een kerstfilm zoals een kerstfilm hoort te zijn. Een kerststerrencast (mét schattig hoofdrolspelertje en een pratende eland), veel humor, bergen sneeuw en een happy end! Een echte to do tip voor de hele familie.

Neergestort

Max’ ouders zijn pas gescheiden en hij heeft helemaal geen zin in de feestdagen. Maar een week voor kerst gebeurt er iets bijzonders: Max hoort opeens een enorme knal in de schuur achter het huis. Als hij gaat kijken, ziet hij een enorm gat in het dak. Op de grond ligt een versufte eland. Als hij bijkomt, vraagt de eland (met de geweldige stem van Jeroen van Koningsbrugge) uiterst droog aan Max: “Heb je ook chocomel?”

Cadeautjes

De eland stelt zich voor als Moos. Hij is degene die voordat de kerstman met de rendieren op pad gaat een testrit uitvoert met de slee. Die slee ligt nu ergens op een vuilnisbelt, met de kerstman tussen de wrakstukken, dus het is meteen duidelijk dat het moeilijk wordt de cadeautjes dit jaar op tijd te bezorgen. Aan Max en Moos de taak om het op te lossen. Ze moeten Moos’ sterrenstof (het magische middeltje waardoor hij kan vliegen) en de moeder van Max uit de handen van jagende buurman Panneman redden én natuurlijk de kerstman terug vinden. Lukt het hen om, met hulp van de moeder, zus en oma van Max, kerst dit jaar een feest als altijd te laten zijn?

midden in de winternacht 2

Kerststerrencast

Voor deze film heeft regisseur Lourens Blok (ook de man achter afleveringen van series als Feuten, Seinpost Den Haag en Van God Los, best bijzonder in combinatie met een lieve kerstfilm op je CV) een team van topacteurs samengesteld. Jelka van Houten (de zus van…) als de moeder van Max en Kiki, Arjan Ederveen in een glansrol als excentrieke en gemene buurman Panneman, wereldberoemd acteur Derek de Lint als kerstman en grapjas Jeroen van Koningsbrugge als eland Moos. Als klap op de vuurpijl wordt de titelsong van ‘Midden in de Winternacht’, Best time of the year (ook te vinden op hun album Christmas with Nick & Simon), gezongen door Nick & Simon!

‘Midden in de Winternacht’ is vanaf woensdag 27 november te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van de film.

WIN! 2 x 4 tickets voor de film

Afilm heeft voor jullie, de lezers van Christmaholic tickets voor de film + gave stickervellen beschikbaar gesteld. En die kun jij winnen! We geven 2 x 4 tickets + 4 stickervellen weg, zodat je met het hele gezin naar de film kunt. Wat je moet doen om kans te maken? Uiterlijk woensdag 27 november hieronder laten weten wat jouw favoriete kerstfilm allertijden is. Of natuurlijk waarom je met jouw gezin naar toffe kerstfilm wil. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Marloes (redacteur en moeder van een dansende en zingende peuterzoon) vindt niets leuk aan de winter, behálve de dagen rondom kerst! Ze kan uren rondstruinen door winkels op zoek naar hét perfecte cadeau voor elk familielid en zichzelf weekenden lang vermaken met knutselen en bakken (in kerststijl).

Reageer!

wp-puzzle.com logo

86 reacties

 1. Angelique de Vlieger op

  Zou toch leuk zijn kaartjes winnen. Kunnen wij voor het eerst met onze dochtertjes naar de bios. En wat is dat nou leuker dan naar een familie kerstfilm te gaan. En dan lekker in de sfeer van kerst te zitten ♥♥♥♥♥
  Wij duimen groetjes familie de Vlieger

 2. Verslaafd aan alles wat kerst is zullen we maar zeggen, dus sowieso ga ik genieten van deze film. Mijn persoonlijke favoriet is eigenlijk een serie, LINUS wat elk jaar vanaf 1 december wordt uitgezonden, top.
  Heb zelfs de dvd serie gekocht en stiekem kan ik niet wachten met mijn zoontje, maar we doen ons nog maar even tegoed aan alleen kerstmuziek.

  Groet Coby

 3. Roland de Bruyne op

  De ultieme kerstfilm blijft voor mij Home Alone want daar zit alles in voor een goede, spannenende, humorvolle en ontroerende kerstfilm. Onze kinderen van 8 en 6 zijn nog nooit naar de bios geweest en met de kerstvakantie is zicht is dit natuurlijk een ontzettende leuk uitje met elkaar.

 4. Ik maak heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel graag kans op deze mooie prijs, omdat dit nu eindelijk eens een film is die geschikt is voor zowel de jongste van 4 als de oudste van 7 jaar. Enne….stiekem ook voor mama en papa natuurlijk. Door het jaar heen hebben we het allemaal behoorlijk druk, dus de gedachte om samen met ons gezin naar deze film te gaan, bezorgd mij al direct het ultieme kerstgevoel!

 5. Mijn favoriete kerstfilm? “Polar Express”, prachtige animatie film!!! En hij blijft ieder jaar weer leuk, voor jong en oud. Mijn zoontje is nog iets te klein voor deze film (1jaar), dus zou ik graag mijn zusje, haar vriend en zijn twee kinderen naar deze film willen sturen. Het is voor de kinderen soms lastig geweest om te wennen aan de nieuwe situatie. Ik wil zo laten zien dat ze ontzettend welkom zijn binnen onze familie. En ze hebben wel een fijn avondje met z’n vieren verdient!

 6. linda schreuders op

  wow geweldig eindelijk eens een Nederlandse kerstfilm
  Mijn zoon zijn kerstfilm is The crinch(afgelopen week alweer gekeken)
  en onze eerste kerstfilm die we altijd kijken is the polarexpres
  ook nu alweer gezien we hebben stapels kerstfilms en nu kaartjes winnen voor de bios zou ook wel eens te gek zijn
  wat een heerlijke knusse gave site trouwens
  groetjes Linda

 7. A. den Houdijker op

  Dat lijk mij het einde. vroeger gingen wij met mijn ouders altijd tweede kerstdag naar een nieuwe film van Norman Wisdom of Abott en Costello. Leuke traditie eigenlijk. Die moet in ere hersteld worden.
  Mijn favourite Christmas film is White Christmas van Bing Crosby. En van mijn twee kleindochters The christmas Buddy’s.

 8. Fijn dat er eindelijk weer een echte kerstfilm in de bios draait! Vind het moeilijk om te kiezen tussen alle kerstfilms maar qua boodschap miracle on 34th street, qua aankleding de santa claus films. Heerlijk al die elfjes en de keratfabriek.
  Mijn gezinnetje is in de maak, rond kerst ben ik 7, 5 maand zwanger. Ik zou graag gaan, maar in mijn geval neem ik dan ook mijn vriendin mee voor wie de kerstdagen ook altijd een beetje dubbel zijn gezien de
  confrontatie die ligt in het vieren van deze dagen als je zelf geen gezin
  hebt en nooit kan hebben. Bij ons is het wel gelukt met veel moeite, als lotgenoten hebben we elkaar leren kennen. Ik denk dat het een fijne opsteker zal zijn en een gezellig kerstuitje. Want kerst is natuurlijk ook vooral erg gezellig!

 9. Mijn favoriete kerstfilm is de disney film Vrolijk kerstfeest met Mickey en zijn vriendjes. leuke korte kerstfilmpjes voor de kinderen maar zeker ook voor de volwassenen. Zeker het filmpje met de werkplaats van de kerstman die daarop staat. Dat filmpje is al tientallen jaren oud, maar blijft mooi om te zien.
  Verder zou het leuk zijn om de kaartjes te winnen voor deze film, om met mijn gezin er eens lekker uit te zijn.

 10. Wat lijkt dit me een leuke film. Ik wil dan ook graag meedingen om de kaartjes te winnen voor ons gezin. Helaas moet ik ook werken met Kerst en in de vakantie. Met z’n allen naar de film maakt dit dan weer een beetje goed. Daar kunnen we wel tijd voor maken. De favoriete film was Home Alone, maar nu al zó vaak gezien. Deze film wordt zeker een topper!
  Spannend wie er gaat winnen!
  Groetjes Leny

 11. LIJKT ONS SUPER LEUK…SINDS MIJN SCHOONOUDERS ER NIET MEER ZIJN,ZIJN WE 1 KERSTDAG ANDERS MOETEN GAAN INVULLEN,WE HEBBEN ER DAN OOK EEN GEWOONTE VAN GEMAAKT OM IEDER JAAR MET HET HELE GEZIN OP 2DE KERSTDAG EEN ECHTE KERSTFILM TE GAAN BEKIJKEN,OM TOCH DE KERSTSFEER VAST TE HOUDEN….EN DEZE LIJKT ONS SUPER LEUK VOOR DIT JAAR………. EN Arthur Christmas UIT (2011) VONDEN WIJ 1 VAN DE LEUKSTE KERSTFILMS DIE WE OOIT GEZIEN HEBBEN TOT NU TOE

 12. albertina van diepen op

  mijn favo kerstfilm allertijden = annie
  ik wil heel graag met ons gezin naar deze geweldige kerstfilm 🙂
  onze dochter is jarig op 31 dec…decembem is voor ons echt een feestmaand en als daar ook nog een uitje naar de bios bij zit dan is het feestje helemaal compleet!

 13. Brigitte Teunissen op

  Wat geweldig lijkt me dat, om 4 kaartjes te winnen. We gaan bijna nooit met z’n 4-tjes naar de film, mede omdat het dan toch wel een hele uitgave is. Dus naar zo’n mooie kerstfilm dit jaar…. Lijkt me heerlijk! Verder de mooiste kerstfilm, er zijn er zo veel. En ook een hoop tranentrekkers. A christmas carol blijft natuurlijk een topper!

 14. Anne van de Beek op

  Mijn favoriete kerstfilm is The Grinch. Jaren geleden opgenomen op videoband en wordt elk jaar weer opgezet met kerst.

 15. marielle onderwater op

  de echte kerst/winterfilm is toch echt wel Home alone lekker veel kattenkwaad uithalen met de boeven hier kan ik echt wel van genieten samen met mn oudste dochter.

 16. Wat een mooie film lijkt mij dit om met ons gezinnetje te zien!
  Mijn favoriete film blijft toch wel Annie… Als klein kind zag ik deze film/musical al.

 17. John van den Booren op

  Kruimeltje is mijn favoriete Kerstfilm en ik ben dolblij dat m’n dochtertje het boek nu ook gaat lezen.
  Met m’n gezinnetje naar deze film mogen is ook een wens, dus nu begin ik alvast met #duimendraaien & #nagelsbijten !! 🙂

 18. Mijn favoriete kerstfilm aller tijden is het waargebeurde kerstverhaal van de schilder Kinkade. En ik zou de Nederlandse film graag willen winnen omdat ons gezin altijd rond kerst naar een kerstfilm gaan omdat het onze traditie is geworden en om alvast te proeven van de kerstsfeer.

 19. Mijn favoriete kerstfilm is National Lamoon’s Christmas vacation met Chevy Chase.
  Zoveel humor in 1 film daar krijg ik een vrolijke kerst van .Ook al zou ik niet mee willen maken met wat er in de film allemaal voor ellende voorkomt hij maakt me giga aan het lachen

 20. Lijkt mij super om deze film met mijn oppaskids te gaan zien. Favoriete kerst film van de kids zijn alle home alone films. Vind zelf love actually erg leuk maar echte kerstfilms zijn films waar je met de hele familie naar kunt kijken dus dan toch ook home alone. Deze lijkt mij echter ook heel leuk, fijn ook in het nederlands.. Kom maar op dus met die prijs

 21. Wat leuk! Graag zou ik kans maken om naar deze film te gaan! Mijn favo kerst film is toch echt Home Alone en dan vooral de eerste van de vele films omdat deze het kerstgevoel laat zien en er ontzettend veel humor in zit! De beste combo die er is!

 22. Danielle Noord op

  WOW wat een waanzinnig leuke film!!! Ik heb net samen met mijn dochter de trailer bekeken en ze is superenthousiast!! Toen ik haar vroeg wat haar favoriete kerstfilm aller tijden is, zei ze “deze dus!” maar dat telt niet, want deze film heeft ze nog niet gezien 😉
  Wat ik zelf een van de leukste kerstfilms vindt is de Vijf Legendes. Een leuke tekenfilm. Maar een goede Nederlandse film kan ik zeker wel waarderen en deze is supermooi gemaakt! De verhaallijn lijkt mij leuk, een topper voor deze kerst! Ik ga hier met mijn gezinnetje heel hard voor duimen!!

 23. Ilonka de Laat op

  Mijn favorite kerstfilm is het verhaal van Charles Dickens. Maar het is een uitdaging om een andere film te gaan kijken rond de kerst en misschien is hij vanaf dan wel mijn nieuwe favorite kerstfilm.

 24. Tot nu toe is “Santa Claus” mijn favoriete kerstfilm. Heerlijk zo’n film die gewoon geweldig blijft om te kijken rond die gezelligste dagen van het jaar. Ik ben inmiddels ook reuze benieuwd naar “Midden in de Winternacht”. Het lijkt me geweldig om samen met ons gezin (we zijn precies met 4 ;-)…) naar deze film te gaan. Onze kinderen zijn zelfs nog nooit in de bioscoop geweest. Wat zou het leuk zijn, zo’n eerste bezoek in de leuke decembermaand en dan ook nog naar zo’n mooie nieuwe film! Een echt kerstcadeau van Christmaholic!

 25. Thessa van der Zwaan op

  Wat een leuke winactie! Home Alone is zowel bij mij als de kinderen favoriet! We kijken ze ook ieder jaar weer opnieuw! Ook de Buddy’s staat hoog op het lijstje! Toch is naar de bioscoop gaan en kijken naar een nieuwe kerstfilm wel gezelliger! Er écht even met m’n gezin tussenuit gaan lijkt me dan ook een geweldige prijs!!!! Kijk er nu al naar uit! Fijne feestdagen alvast en hier gaat een gezin hard duimen! 🙂

 26. The Polar Expresssss, zo’n magische film voor the believe in Santa Claus.
  En dan nu een kerstfilm van Nederlandse bodem, voor het geloof in het Kerstfeest met warmte, liefde en genegenheid in het gezin.

 27. Mijn vriend en ik zijn vorig jaar op wereldreis geweest en met kerst waren we dus niet thuis. Ik zat als ware kerstfreak al in de stress, maar mijn vriend had als verrassing een stuk of 14 kerstfilms op zijn computer gezet en die “kreeg” ik in de week voor kerst…We hebben elke dag samen naar een kerstfilm gekeken, was geweldig en super romantisch. Dit jaar hebben we ze weer allemaal gekeken, ze zijn -vanwege de herinnering- allemaal favoriet maar het meeste kerstgevoel krijg ik toch wel van The Santa Clause (deel 1).

 28. Heerlijk zo een mooie film om heerlijk in de kerstwolken te verblijven.
  Ga er zeker naar toe.
  Op naar MIDDEN IN DE WINTERNACHT zou helemaal top zijn met de gewonnen kaartjes dan kan ik met mijn dochter/man en kinderen gaan jippie
  .