Cadeaus inpakken met bruin papier & folie

12

Een van mijn favoriete manieren om cadeaus in te pakken, is met bruin gerecycled papier en doorzichtige folie. De truc is dat je tussen de twee lagen (de laag bruin papier en de laag doorzichtige folie) allerlei leuke decoraties kunt stoppen. In dit artikel een aantal inpakideetjes met deze techniek.

Wat heb je nodig?

 • Bruin gerecycled papier (onder andere te koop bij Bijenkorf en Flying Tiger)
 • Doorzichtige inpakfolie (onder andere te koop bij Xenos)
 • Plakband
 • Schaar
 • Leuke kleine decoraties voor ertussen

Hoe pak je het cadeautje in?

Heel simpel. Pak eerst het pakje in met het bruine papier. Knip een stuk folie uit waarmee je het pakje precies kunt inpakken. Strooi of leg de decoratie in het midden van de folie op tafel en leg het ingepakte cadeautje er met de dichtgeplakte kant naar boven bovenop. Pak het pakje vervolgens zo strak mogelijk in met de doorzichtige folie. Et voilà, je bent klaar! Eventueel kun je het cadeautje nu nog afmaken met een leuk cadeaulabel.

DSC_0911

DSC_0917

Met glimmende piepschuimen bolletjes

Deze bolletjes heb ik gekocht bij Riviera Maison. Ze wegen helemaal niks en zien eruit als kleine bolletjes sneeuw als je ze tussen de twee lagen inpak’papier’ doet.

DSC_0923 DSC_0940

DSC_0937

DSC_0950

DSC_0023

De bolletjes rollen alle kanten op als je het pakje beweegt. Vind je dat niet leuk? Dan kun je ze ook met wat lijm vast zetten op het papier en vervolgens de doorzichtige folie eromheen doen. Op de foto hierboven zie je dat ik van een restje papier de eerste letter van de ontvanger van het pakje heb geknipt. Het label heb ik volgeplakt met gekleurde geponste sneeuvlokjes, zie hieronder hoe je dat precies doet.

Met geponste figuurtjes

Bij Pipoos kocht ik lieve kleine ponsjes in de vorm van sneeuwvlokjes en een kerstboompje. Ze kosten maar een paar euro. Wat je verder nog nodig hebt is wit papier en/of gekleurd papier (zilver of glanzend rood bijvoorbeeld is ook leuk). Vervolgens is het een kwestie van ponsen tot je een ons weegt. En tadaa: dit is het resultaat!

DSC_0973

DSC_0980 DSC_0982

DSC_0005

Je kunt ook gekleurde sneeuwvlokjes maken door gekleurd papier te gebruiken. Ik heb verschillende kleuren vlokjes op een bruin papieren cadeaulabel geplakt (1,- voor 15 stuks bij Flying Tiger).

DSC_0002 DSC_0004

Met kerstgroen

Heb je kerstgroen in de tuin staan? Lucky you! Knip wat kleine platte kersttakjes af. Je kunt ze ook kopen bij de betere bloemenzaak, zoals ik heb gedaan. Platte takken zijn handig, omdat je je cadeautje dan platter in kan pakken. Voor een nog meer winterachtig eindresultaat kun je de kersttak nog bestrooien met nepsneeuw. Dat had ik niet bij de hand, dus ik heb er wat van de piepschuimen bolletjes tussen gestopt. Heel simpel en erg leuk! Pak de folie nu niet zo strak om het pakje heen, anders druk je de naalden plat. Overigens is een neptak natuurlijk ook mogelijk, die blijft eeuwig mooi als je je kadootjes bijvoorbeeld lang onder de boom wil leggen.

DSC_0400

DSC_0404

DSC_0424

Nog een tip: waarschuw de ‘uitpakker’ dat de decoraties uit het pakje kunnen vallen als hij/zij het openmaakt. Voorzichtigheid is geboden ;-). Ben je geïnspireerd door deze blog? Leuk! Je kunt natuurlijk nog allerlei andere decoraties tussen de twee lagen stoppen. Heb jij nog andere ideetjes? Dan hoor ik het graag in een reactie hieronder…

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

 1. Ik vind dat ook altijd super leuk om te doen. Jouw pakjes zien er ook erg leuk uit!

  Helaas kan ik niet zo makkelijk aan van dat bruine inpakpapier komen :(.

 2. Ik heb dat bruine papier gewoon bij de Bruna gekocht en als vulling strooigoed gebruikt. Ook leuk om te doen met inpakpapier met strooigoed print en dan dus alsnog strooigoed ertussen stoppen. Vind het echt super leuk om zo cadeautjes te geven!

  • Leuk idee Saskia! Strooigoed ertussen voor Sinterklaas, heel tof. Ik heb het dus bij de Flying Tiger gekocht, maar het is ook te koop bij V&D, Hema heeft het maar dan met een printje en Bijenkorf verkoopt het ook. Succes Farah!

 3. Ik zit eens te neuzen op je site en hier word ik nou zo blij van! Voornemen: vanaf nu wordt elk cadeautje een feestje; te mooi om uit te pakken. 🙂

 4. Pingback: Kerstcadeaus shoppen: hoe pak je het slim aan? - Christmaholic.nl

 5. Pingback: 3x origineel inpakpapier voor kerst

 6. Beste Saskia,

  Door je leuke ideeën krijg ik zoveel inspiratie! Ik kan niet wachten om mijn kerstcadeautje voor mijn familie en vrienden op deze manier in te gaan pakken.
  Ik lees je nieuwsbrieven met veel plezier. ^ _ ^

  Fijne feestdagen en een creatief 2014 gewenst!
  Lieve groetjes, Jamie

 7. Pingback: 3x kerstcadeaus inpakken met bruin papier - Christmaholic.nl

 8. Pingback: 19 creative ways to wrap with brown paper at Christmas | Mum's Grapevine

 9. Pingback: 16 Unique DIY Gift Wrapping Ideas for Christmas – chuckiesblog