Instant kerstsfeer: kersttakken in een vaas

0

Heb je geen tijd voor het opzetten van een kerstboom of heb je er geen plek voor? En vind je al die alternatieve houten kerstbomen of kant-en-klare kunstkerstbomen ook maar niks? Haal dan gewoon wat kerstgroen bij de betere bloemist en versier je huis in no time met wat takken in vazen (eentje kan ook). Heel simpel, super snel klaar en super sfeervol!

Kersttak in een vaas

Super simpel, een mooie kersttak (liefst in de vorm van een boom) in een grote vaas, je hangt er wat lichtjes en eventueel wat decoraties in et voila, je instant kerstboom is klaar. Inclusief echte kerstboomgeur, maar super snel klaar en hij neemt nauwelijks ruimte in beslag. Hij kan op de vensterbank of op tafel. En zelfs op de grond, als je vaas plus tak groot genoeg is.

kersttak 3 kersttak 4

Als je een doorzichtige glazen vaas gebruikt, kun je onderin de vaas eventueel nog wat nepsneeuw doen of dennenappeltjes (of allebei) voor een extra touch. En je hoeft natuurlijk geen versieringen of lichtjes in de takken te hangen, puur natuur is ‘ie ook prachtig (voor als je van minimalistisch houdt). Zie voor meer foto’s zoals die hierboven: JacquelynClark.com.

Paasboom, maar dan anders

En het hoeft natuurlijk niet met kersttakken. Gewone bruine takken (of witgespoten, ook heel leuk) geven ook een leuk effect. Met lampjes erin en decoraties. Een beetje zoals een paasboom dus, maar dan anders. Zie bijvoorbeeld deze how to op EverydayOriginals.com.

kersttak 1 kersttak 5

Heb je toch nog iets meer tijd (en een kleine, oude bloempot) over? Check dan zeker dit filmpje waarin Marieke van Bloemmarie laat zien hoe je in no time een oud potje omtovert tot een feestelijk bloemstukje.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!