Betaalbare kerstmakeup: tips & tricks

0

Nieuwe kleren: check. Haren in de plooi: check. Feestelijke make-up: euhm… Vind jij het ook zo moeilijk om je make-up nét dat beetje extra te geven met de kerstdagen? Don’t worry: Christmaholic voorziet je van enkele simpele en betaalbare tips voor een schitterend resultaat!

Als je je elke dag opmaakt, dan grijp je waarschijnlijk vaak naar dezelfde producten. Herkenbaar, want zelfs een make-up freak als ikzelf heeft dat ook. Toch kun je met een (of enkele) andere producten een heel andere look creëren. Graag deel ik een paar simpele, goedkope en snelle tips met je!

Allereerst een klein advies: schiet een Kruidvat in. Kruidvat verkoopt namelijk de budgetmerken Catrice en Essence. Als je weinig of zelden make-up gebruikt, of als je iets nieuws wilt proberen zonder de hoofdprijs te betalen, dan slaag je met deze twee merken gegarandeerd. Ook NYC (New York Colour) is te koop bij Kruidvat en heeft ook heel mooie producten. Voor mij voelt snuffelen in deze schappen als een kind dat in een snoepwinkel staat…

Natuurlijk kan ik in één artikel niet een complete make-uphandleiding opnemen, dus ik probeer een aantal basics te beschrijven. Heb je vragen, plaats ze dan vooral in de reacties onderaan of op de Facebookpagina!

Maak jij je nooit op? En wil je dat deze kerst wel doen?

Als je je nooit opmaakt, dan doet een klein beetje make-up wonderen! Ik adviseer je de volgende stappen:

 • 906041_10090255Camoufleer vlekjes met een goede camouflagestick.
 • Poeder je gezicht lichtjes af.
 • Poeder op je wangen subtiel een zachte blush.
 • Breng je wenkbrauwen in model.
 • Gebruik een neutrale oogschaduw met een beetje glim of kies voor een potloodlijntje dat je lichtjes vervaagt.
 • Uiteraard mag een laagje mascara niet ontbreken
 • Tot slot een laagje lippenstift of lipgloss.

Klaar is je look! Ga zeker niet te gekke dingen doen als je je nooit opmaakt. En leg het accent óf op je lippen, of op je ogen. Je hoeft echt niet naar dure producten te grijpen. En misschien kun je wel wat lenen van een vriendin?

Maak je je vaak op maar wil je iets anders?

Gebruik jij al dagelijks make-up? Kies dan voor een paar producten die je normaal niet gebruikt, of verander een detail. Gebruik bijvoorbeeld een mooie kleur lipstick, een andere kleur oogschaduw of nepwimpers en je ziet er meteen anders uit!

Algemene tips

Onderstaande richtlijnen worden vaak gegeven voor het kiezen van een oogschaduwkleur:

 • Bruine ogen knallen het meest met blauw/paarse oogschaduw of met groentinten.
 • Groene ogen knallen het meest met paarse en rood/bruine oogschaduw.
 • Blauwe ogen knallen het meest met bruine en oranje (roestkleurige) oogschaduw.

Experimenteer en kijk wat bij jou past. En lang leve Google, met al haar voorbeelden!

Andere tips:

 • Beperk je in het gebruik van glitters! Ze zijn leuk en horen bij kerst, maar glitters op je ogen, wangen én lippen is too much. Kies! Check ook dit artikel van Deborah voor het veilig werken met glitters.
 • Voordat het kerst is, oefen je natuurlijk je kerstige look. Zo weet je zeker dat je happy bent met het eindresultaat en bovendien scheelt het tijd!
 • Wil je dat je oogschaduw goed blijft zitten? Gebruik dan een primer. Ik kan je de I love stage primer van Essence van harte aanbevelen.
 • Zorg dat je wenkbrauwen mooi in vorm zijn en teken ze eventueel lichtjes bij. Wenkbrauwen kunnen je gezicht maken of breken, dus besteed er voldoende aandacht aan!
 • Wil je toch lekker uitpakken? Kijk dan flink wat filmpjes via YouTube en lees voordat je aan de slag gaat. Zonde om producten te kopen die te weinig voor je doen (lijkt me).

Mocht je niet weten waar te beginnen, dan kan ik je de volgende producten aanraden.

73380Onmisbaar oogschaduwpalet: absolute nude van Catrice

Ongeacht de kleur van je ogen en of je nu wel of niet regelmatig make-up gebruikt: dit basispalet is onmisbaar. Het palet bevat natuurlijke tinten, van nude tot donker bruin voor smokey eyes. Het palet kost nog geen 5 euro. Ik gebruik het elke dag! Je kunt hiermee een naturele look maken, maar ook een zwaardere make-up. In het laatste geval gebruik je de donkere kleuren in je arcadeboog.

aafdfcb1b3Kleurrijke glinsterende ooglook

Als je je ogen opmaakt met de basiskleurtjes uit het nude palet, kies dan één accentkleur om je ogen extra kracht te geven. Rond de kerstdagen mag dit best een opvallende, glinsterende kleur zijn! Ik ben dol op de Liquid metal eyeshadows, ook van Catrice. Ze hebben veel pigment en geven een mooie glans.

Mooi accent en duofunctie

Essence stays no matter what is een dik en crèmig potlood. Je kunt het gebruiken als oogpotlood, dus om een lijn(tje) mee te trekken. Maar ook als oogschaduw! Zet dan een streep in de arcadeboog en vervaag deze. Op een van mijn favoriete Beautysites, Beautylab, lees je meer over dit multifunctionele potlood.

Speciale kerstproducten

Jihaaa, hier word ik dus blij van! Allemaal leuke producten van Essence, speciaal voor de feestdagen. Kerstige figuurtjes voor op je nagels en warme, zoete kleuren voor op je wangen, nagels en ogen. Als het goed is is deze collectie vanaf december verkrijgbaar!

Screenshot 2013-11-23 at 10.40.51

Maak jij je met kerst anders op? Wat zijn jouw kerst make-up tips of favorieten?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Andrea is dol is op Friends, Food and Fun! Sinds ze een peuter is, is ze al verslingerd aan kerstlichtjes, kerststrikjes en kerstchocolaatjes. Ze schrijft graag, dus Christmaholic biedt het beste van twee werelden! Andrea is communicatieadviseur en eigenaresse van Zuiver C.

Reageer!

wp-puzzle.com logo