De mooiste servetringen zelf maken

1

Als het om tafeldekken gaat, dan zijn de details het allerbelangrijkst. Servetringen zijn zo’n onderdeel waar je echt mee kunt scoren. In deze blog 3x inspiratie voor servetringen voor kerst die je zelf in elkaar draait. De foto’s zijn allemaal gevonden op Pinterest.

1. Servetringen met printables

Print de naam van de persoon die achter het bord gaat plaatsnemen op een stukje papier en knip er een streep van, knip de beide uiteinden in (knip er een driehoekje uit), zodat je een soort ‘banner’ creeert. Dit kun je leuk verwerken in de servetring, maar kun je ook gewoon op de servet leggen. De foto’s hieronder zijn afkomstig van SimplySeleta.com.

napkin 18 napkin 17

Je kunt natuurlijk ook een strookje papier gebruiken waar je een tof patroontje op print, dat plak je met een plakbandje of een leuke sticker vast aan de achterkant van de servet. Het resultaat is origineel en feestelijk! En budget proof ;-). Oh, je kunt natuurlijk ook gewoon een stukje inpakpapier gebruiken dat je nog over hebt!

napkin 14  napkin 20

2. Kerstgroen

Het blijft leuk, kerstgroen gebruiken om er servetringen van te maken. Ook kaneelstokjes en kerstkoekjes blijven het goed doen. Het is zo simpel, met een stukje natuurlijk touw bevestig je het aan de servet, maar het effect is geweldig.

napkin 16 napkin 15 napkin 13 napkin 12 napkin 10 napkin 5

3. Kerstkoekjes

Zo simpel, een kerstkoekje met wat druppels glazuur erop, op een stokje geplakt of met een gaatje erin (die prik je in het deeg met een rietje voordat je ‘m bakt). vervolgens met een leuk touwtje om het servet (en eventueel het bestek) binden, en je hebt een superfeestelijk detail. Like!

napkin 3 napkin 1

Bron foto boven deze blog: Weranna’s blog

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!