Kerstboom: ideetjes om de stam te bedekken

1

Tenzij je een prachtige standaard hebt om je kerstboom in te zetten, ziet de stam van de boom er toch altijd een beetje onverzorgd uit. Daarom in deze blog een aantal slimme ideetjes om de stam van je kerstboom te bedekken en verbergen. En ook al heb je wel een mooie standaard, met deze tips heb je meteen extra kerstsfeer in huis!

Kadootjes

De beste manier om de voet van je kerstboom te verbergen is natuurlijk onder de boom allemaal kerstkadootjes leggen. Dat geeft niet alleen een super huiselijk effect, maar het is ook nog eens hartstikke leuk voor je gezin; kijken ze nog meer uit naar het uitpakken van hun kado’s. Het is nog mooier als je alle kado’s in dezelfde stijl inpakt, maar dat hoeft natuurlijk niet.

stam bedekken 14  stam bedekken 15

Manden

Leg manden rondom de voet van je kerstboom, waar je leuke decoraties indoet of, daar zijn ze weer, de kerstcadeautjes. Hartstikke leuk!

stam bedekken 2 stam bedekken 9 stam bedekken 7

Deken

Zelf leg ik altijd een deken of throw rondom de voet van de boom. Onze boom staat meestal op een tafeltje, dit jaar heb ik een nepbontdeken rondom het tafeltje en de voet van de boom gewikkeld. Past helemaal bij de stijl van onze versiering; landelijk en natuurlijk. Je kunt de deken die je gebruikt aanpassen aan de kleuren van je kerstversiering.

deken

Houten ring

Een houten ring, bijvoorbeeld gevlochten in de vorm van een mand of gemaakt van de bast van een boom, het geeft een landelijke feel aan je kerstboom en maakt het helemaal af. Deze ringen zijn te koop bij tuincentra, bouwmarkten en winkels als Xenos en Hema. Je kunt de boom natuurlijk ook gewoon in een mand zetten, hartstikke leuk!

stam bedekken 6 stam bedekken 5stam bedekken 4stam bedekken

Stapels kussens

Hartstikke easy to do en erg sfeervol; leg stapels kussens onder de boom om zo de stam/voet te bedekken. Door het gebruik van textiel krijgt je boom een extra warme uitstraling.

stam bedekken 11 kussens

Houtblokken

Niet duur en hartstikke leuk onder je boom; houtblokken voor in de open haard. Je haalt ze bij het tuincentrum voor een paar euro. Om de hele stam te bedekken heb je wel een zak of 2 a 3 nodig, dus zorg voor een sterke arm!

stam bedekken 13 stam bedekken 16

 

Al deze foto’s zijn afkomstig van Pinterest.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Marjolein Beurskens op

    Mijn man heeft de voet van onze kunstkerstboom vast gezet in een rietenmand, ervoor zetten we altijd onze kerststal met beeldjes en verlichting. Ziet er erg gezellig uit!