De lekkerste amuses om je kerstdiner mee te beginnen

1

We schreven er al eerder over; amuses.. Oh wat zijn ze heerlijk. Lekkere hapjes die je doen verlangen naar meer, waarmee je je kerstdiner goed begint. We hebben het internet afgestruind naar de lekkerste recepten voor amuses. En hieronder vind je er maar liefst 5. De eerste drie komen van Culy.nl, een van mijn favoriete culinaire blogs op het web.

1. Zalm met komkommer en gember

Heerlijk als voorafje bij een Oosters kerstdiner. Zelf houd ik niet van gember, dus ik zou die weglaten. Ik zou er een sesamsausje bij serveren, bijvoorbeeld Kewpie. Kun je zelf maken, maar ook kant-en-klaar kopen bij de toko. Het originele recept vind je hier.

Amusezalm

2. Amuse met bietjes

Kijk nou, hoe lekker ziet dit eruit? Deze amusehapjes zijn gemaakt van bieten (verschillende soorten) en mozzarella. Hier vind je het complete recept plus een fijne wijntip.

amuse biet

3. Ossenhaastartaar

Jammie, ossenhaas met truffel en parmezaan. Like big time! Het recept voor deze tartaar vind je hier. Met handige cheat tip erbij.

amuse tartaar

4. Oosterse carpaccio

Dit gerecht heb ik zelf wel eens gemaakt, het is een heerlijk Aziatisch hapje, lekker licht en heerlijk van smaak. Gemaakt van kroepoek, bosui, carpaccio en een lekkere dressing. Het recept vind je op Allerhande.

oosterse carpaccio

5. Verse oesters met bieslook

Niks heerlijkers dan een glaasje bubbels en een verse oester, met een beetje peper en citroensap erop. Of deze heerlijke bieslookvinaigrette. Hoe classy staat dat op je kersttafel? Het recept vind je hier.

oestertjes

Nog meer inspiratie opdoen voor heerlijke amuses? Kijk dan eens hier:

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!